Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z jazdą Mińsk 125

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
dell466

dell466

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 5 postów
Witam.Mam problem z jazdą mińskiem 400a. Podczas jazdy sprzęt jedzie 80km/h na 3 biegu jak i na czwartym i nie chce jechać więcej. Trochę mnie to dziwi bo koledzy chwalą się że jeżdżą takim sprzętem 115km/h.Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuje.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Layt

Layt

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2435 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wrocław
    • Staż [mies.]: mało
    piszesz to na forum kulturystycznym %-)? Jestem prawie pewien że na forum o motorach ktoś ci szybciej odpowie. Taka moja sugestia.
    • 0

    #3
    dell466

    dell466

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
    To przenies to na moto dzial bo ja jestem początkujący ;D
    • 0

    #4
    irae

    irae

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 726 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Siedlce
    • Staż [mies.]: 74

    To przenies to na moto dzial bo ja jestem początkujący ;D


    jezu...
    • 0

    #5
    Marioxx

    Marioxx

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3098 postów
  • Wiek: 108
    • Płeć:Mężczyzna
    Wysypana 4??
    • 0

    #6
    freekPL

    freekPL

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 291 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna

    Wysypana 4??

    On wrzuca 4 bieg więc raczej sie nie wysypał.
    Może ten motor jest po prostu za słaby i na 4 nie chce jechać
    • 0

    #7
    Marioxx

    Marioxx

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3098 postów
  • Wiek: 108
    • Płeć:Mężczyzna
    Wrzucić, a mieć wrzucony bieg to dwie inne sprawy.
    • 0

    #8
    dell466

    dell466

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
    Mam ten 4 bieg tylko on na 4 jedzie jak na 3 tak jakby mu mocy brakowało wczoraj znalazłem duzo syfu w kraniku dzisiaj sprubuje przeczyścić gaźnik.. Może tego wina . No bo raczej nie podejrzewam niczego innego jak braku mocy. Motor jeździł niecały rok temu po 110 km/h ale został użyty do jazdy w terenie . Jakoś teraz przestał szybko jeźdić a nic nie było zmieniane.
    • 0

    #9
    AdamKoX

    AdamKoX

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1230 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:=[][]====[][]=
    Boze ile ja się miałem z tymi silnikami 2 sówowymi %)
    Po pierwsze. Moze skończyły Ci się już pierścienie
    2 może świeca juz zmęczona
    3 łożyska w pipe dostały wszystkie łącznie z kołami i silnikiem
    4 zapłon się przestawił i nie ma mocy
    5 tłok już nie daje rady
    6 wszystko naraz
    7 zrób remont silnika, Wymień łożyska, uszczelki uszczelniacze, pierścienie, nowy olej, sprawdź wydech w jakim stanie, no i ten zapłon.

    Wiesz w tego typu silnikach to nie wiele trzeba żeby straciły moc i nie wiele trzeba żeby zyskały nadmiar.

    Mam kuzyna który ma dar do tego typu silników %) Ma rometa 205 i silnik 3 biegowy z wałem od simsona cylindrem tłokiem głowicą i wydechem, zapłon od rometa charta. Długo przerabiał silnik ale powiem szczerze że efekt końcowy porażający %) Jak będę u niego to trzasnę fotkę
    • 0

    #10
    dell466

    dell466

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
    1.Swieca jest nowa
    4.zaplon skręcony na maxa a ustawiony tak jak był gdzy jechał 110.
    Niedługo zima to wezmę się za remont ;) :thx:
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko