Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z hormonami

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
ejber

ejber

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2665 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Miasto złą sławą owiane
    • Staż [mies.]: xxx

    Witam, wiem że to temat bardziej do działu zdrowie ale myślę że tu dostanę bardziej satysfakcjonującą odpowiedź. Więc zacznę od tego że od długiego czasu (pewnie z kilka lat) nie mam porannych erekcji. Nie martwiłem się tym bo nie myślałem że to może być coś groźnego. Wzwody miałem normalnie. Od jakiegoś czasu może nawet z rok (po złych doznaniach seksualnych) libido mocno spadło. Nosiłem się z zamiarem zrobienia badania testo ale zwlekałem. Nie miałem dziewczyny bylem zajęty treningami i jakoś tak leciało. W tym roku postanowiłem się za to wziąć zwłaszcza że poznałem piękną kobiete.

    Pierw zrobiłem badanie testosteronu wolnego. Wynik mnie dobił:

    5,70 przy normie 4,50 - 42,00

    Zjadłem dwa boostery testosteronu i DAA, zrobiłem znów badanie testo tylko że tym razem w innym laboratorium:

    16,00 przy normie 8,80 - 27,00

    Libido wzrosło, porannego wzwodu nie ma nadal. Z seksem też lepiej choć zazwyczaj są problemy z utrzymaniem wzwodu. Tylko czasami uda się że jest tak jak być powinno. A więcej niż jednym czasem dwoma zbliżeniami w ciągu dnia mogę zapomnieć. Z samego rana najtrudniej mi o erekcję.

    Więc szukałem dalej zrobiłem kolejne badania:

    estradiol 41,40 przy normie < 39,80

    prolaktyna 13,36 przy normie 2,10 - 17,70

    Myślałem że problem mam rozwiązany, za wysoki estardiol. Poszedłem z tym do endokrynologa. Niby jeden z lepszych w mieście. Nie wiem czy popełniłem błąd mówiąc mu o tym że 5 lat temu brałem testosteron (7 tyg prop) po którym się normalnie odblokowałem bo od razu zrzucił winę na to. Stwierdził że wyniki mam dobre, a zawyżony poziom estradiolu i zaniżony testosteronu jest spowodowany tą właśnie kuracją i że nie mam się tym przejmować. Zbadał mi jeszcze jądra, zrobił usg tarczycy i powiedział że endokrynologiczne jestem całkowicie zdrowy. Że z moimi objawami tylko i wyłącznie do seksuologa. (zastawiam się czy nie lepiej do urologa) kazał mi jeszcze na wszelki wypadek zrobić badania:

    FSH: 2,75 przy normie 1,4 - 18,1

    LH: 4,7 przy normie 1,5 - 9,3

    Moje pytanie brzmi co sądzicie o tych wynikach? Zaufać endokrynologowi i przestać się martwić poziomem hormonów i udać się do urologa / seksuologa czy jednak te hormony będą miały wpływa na zaistniałą sytuację?

     

    Dodam że moja kariera z dopingiem wyglądała tak:

    6 lat temu ( w wieku 18 lat) 200 tab ruskiej metki po której zjadłem listek cloma bo pamiętam że po cyklu nie mogłem osiągnąć pełnego wzwodu

    5 lat temu 1-7 prop 100e2d i 5 tyg metki. Na odblok 24 tabs cloma

    Jakieś 3-4 lata temu miałem przygodę z ph. Dwa tygodnie jadłem x-tren jak poczułem znów obniżone libido i brak pełnego wzwodu natychmiast to odstawiłem. Zjadłem listek nolvy.

    Tak to jeszcze dwa razy yohe (yoha, dmaa, kofeina) i raz clen.


    • 0

    #2
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Wyniki nie są złe. Można je nieco poprawić łącząc HCG z SERM'ami. Myślę że to przywróci poranne erekcje i permanentnie podwyższy libido.


    • 0

    #3
    madskillz

    madskillz

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 128 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 14

    W przypadkach gdzie wyniki są niskie lub na granicy normy oblicza się wskaźnik defycytu testosteronu zgodnie ze wzorem: stężenie testosteronu/stężenie LH; jeżeli wynik jest <1 to stosuje się leczenie próbne; biorąc pod uwagę powyższe badania wynik masz >1 i podejrzewam, że trudno będzie Ci znaleźć lekarza, który będzie chciał coś z tym zrobić. Oczywiście jeżeli objawy mocno Ci dokuczają, możesz wziąść sprawy w swoje ręce ;)


    • 0

    #4
    ejber

    ejber

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2665 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Miasto złą sławą owiane
    • Staż [mies.]: xxx

    Czyli uważacie że to co się dzieje to wina wyłącznie hormonów?

     

    Electro, możesz napisać mi dokładnie rozpisać jak to zrobić? Wiem że użycie wyszukiwarki nie boli, ale boję się szukać czegoś na własną rękę i nie daj Boże sobie jeszcze pogorszyć.


    • 0

    #5
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Kup HCG 5000iu, 12 x 50mg Clomidu i opakowanie Tamoxa. W jednym czasie zacznij Tamox z HCG które dawkuj 1000iu e2d. Tamox 10mg ed przez 21 dni. Po skończeniu HCG zaczynasz Clomid 50mg ed. Tamox brany równolegle z HCG to w tym wypadku nie pomyłka. Ma on blokować receptory estrogenowe w czasie przyjmowania HCG i zaraz po. 


    • 0

    #6
    ejber

    ejber

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2665 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Miasto złą sławą owiane
    • Staż [mies.]: xxx

    Dziękuje bardzo! Mam nadzieję że to mi pomoże.

    HCG lepiej bić domięśniowo czy podskórnie?

    Myślisz że moja przygoda z dopingiem miała wpływ na obecną sytuacje? 


    • 0

    #7
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Może być płytko domięśniowo. Mam tu na myśli zastrzyki strzykawkami z igłami w zestawach do insuliny. Najprędzej tę sytuację mogło wywołać mało efektywne PCT.


    • 1

    #8
    ejber

    ejber

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2665 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Miasto złą sławą owiane
    • Staż [mies.]: xxx

    A jak wygląda kwestia alkoholu na tym "cyklu"? Szykuje mi się kilka okazji, odpuścić sobie alkohol w czasie gdy będę brał w.w. środki?


    • 0

    #9
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Powinieneś znać odpowiedź na to pytanie. Jak raz wypijesz to się nic nie stanie, ale pamiętaj że do tematu trzeba podejść poważnie. 


    • 1

    #10
    Tomekoo

    Tomekoo

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 34 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    Podobny problem jak u kolegi wyzej przedstawiam wyniki moze powiecie cos wiecej, czekam na rzetelna rade

     

                               Wynik Jedn. Zakres ref. Norma

    Testosteron

    Wynik w surowicy 201,67 ng/dl 241 827,00 L

    Chłopcy przed okresem pokwitania: 37-198 ng/dl

    Podane normy uwzgledniaja wiek i płec pacjenta.

    Prolaktyna

    Wynik w surowicy 15,08 ng/ml 2,1 17,70 ~

    Podane normy uwzgledniaja wiek i płec pacjenta.

    FSH

    Wynik w surowicy 4,09 mIU/ml 0,7 11,10 ~

    Podane normy uwzgledniaja wiek i płec pacjenta.

    LH

    Wynik w surowicy 5,99 mIU/ml 1,5 9,30 ~

    Podane normy uwzgledniaja wiek i płec pacjenta.

    Estradiol

    Wynik w surowicy 17,95 pg/ml 0 39,80 ~


    • 0

    #11
    Tomekoo

    Tomekoo

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 34 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    nie wiem czy wyraznie widac wyzej ale przy pierwszym wyniku na koncu jest postawiona litera "L" na pozostalych wynikach "~ "


    • 0

    #12
    Tomekoo

    Tomekoo

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 34 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    Pomoze ktos..... sprawa niecierpiaca zwloki..


    • 0

    #13
    Tomekoo

    Tomekoo

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 34 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    wiem ze moj poziom testosteronu jest za niski jak z reszta co teraz najlepiej zrobic mysle ze jest to spowodowane zlym odblokowaniem z rok temu dopiero teraz widze skutki na wlasnym wacku wczesniej nie zauwazalem tego bo lipido spadalo powoli


    • 0

    #14
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Jeśli jeszcze raz napiszesz kilka postów pod rząd to dostaniesz bana. 


    • 0

    #15
    Tomekoo

    Tomekoo

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 34 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    Troche mnie ponioslo wczoraj jak dostalem odrazu wyniku stad tez chcialem odpowiedzi na juz zrozumcie moja sytuacje , moj blad przyznaje,czekam na pomoc


    • 0

    #16
    ejber

    ejber

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2665 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Miasto złą sławą owiane
    • Staż [mies.]: xxx

    Kup HCG 5000iu, 12 x 50mg Clomidu i opakowanie Tamoxa. W jednym czasie zacznij Tamox z HCG które dawkuj 1000iu e2d. Tamox 10mg ed przez 21 dni. Po skończeniu HCG zaczynasz Clomid 50mg ed. Tamox brany równolegle z HCG to w tym wypadku nie pomyłka. Ma on blokować receptory estrogenowe w czasie przyjmowania HCG i zaraz po. 


    Jeszcze pytanie do tej rozpiski. Clomid zaczynam brać dzień po ostatnim strzale HCG? Są jakieś optymalne pory przyjmowania sermów i HCG czy nie ma to znaczenia?


    • 0

    #17
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Clomid zaczynasz brać 3dni po ostatniej dawce HCG. Pora jego brania nie ma znaczenia.

    Clomid z kolei możesz brać przed snem. W ten sposób ograniczysz jego negatywne działanie na samopoczucie.


    • 0

    #18
    Tomekoo

    Tomekoo

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 34 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    a czy taka kuracja moze miec negatywny wpływ na hormony?


    • 0

    #19
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:

    Nie.


    • 0

    #20
    ejber

    ejber

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2665 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Miasto złą sławą owiane
    • Staż [mies.]: xxx

    Jeszcze ostatnie pytanie przed zaczęciem kuracji.

    HCG całe wymieszać zostawić w strzykawce i wbijać w siebie 0,2ml? Igłę zmieniać za każdym razem?

    Tamox mam o stężeniu 20mg spokojnie mogę łamać tabsy na pół?


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników