Czy znacie jakieś potrawy, składniki, które nadają się się do diety redukcyjnej i mają dużo węgli i białka a natomiast minimalną wartość tłuszczu.
Za każdym razem jak układam sobie dzienny jadłospis, to wykorzystuję w 100% dzienne zapotrzebowanie na tłuszcz, natomiast mam ok.80% zjedzonego białka i węgli. Nie mam pomysłu co dołożyć do jadłospisu, bo co nie dołożę to ma tłuszcz i wtedy przekraczam.
ratunku.
#1
Posted 04 April 2011 - 16:48 PM

#2
Posted 04 April 2011 - 16:54 PM

Najlepszym rozwiązaniem będzie zwiększenie gramatury takich produktów jak mięso, ryby, twarogi oraz ryż, chleb, kasza, makaron. Nie znajdziesz raczej takiego produktu który zawiera w sobie pełnowartościowe białko + węglowodany.
#3
Posted 04 April 2011 - 16:58 PM

chleb? przy redukcji ? mooooogeeeeee??????

#4
Posted 04 April 2011 - 17:01 PM

Żytni pełnoziarnisty/razowy jak najbardziej :) Chociaż lepszym wyborem będzie np. ryż :)
#5
Posted 04 April 2011 - 17:07 PM

o matko, no to czad. a czy mogę sobie zjeść jakiegoś słodycza jeżeli doliczę go do bilansu ?
#6
Posted 04 April 2011 - 17:10 PM

Raz na jakiś czas tak, ale na pewno nie jako podstawowy składnik diety.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users