Skocz do zawartości

Zdjęcie

Posiłki

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
ROGAL JJ

ROGAL JJ

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 805 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:R.SL
    • Staż [mies.]: 2010SW
    Witam was od paru miesiecy jestem na masie mam do was takie pytanko.Chciałbym ograniczyć przebywanie w kuchni odkąd jestem na diecie siedze tam non stop:)Macie jakies sposoby aby ograniczyć ten czas w kuchni na przyrządzanie.Słyszałem o gotowaniu ryżu na cały dzień lub na pare dni wczesniej piers tez smażycie wczesniej jak to u was wygląda???
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Poki

    Poki

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 716 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 54
    Hehe. ja piersi robie 1 na 4 dni. Jak ryż, makarony, kasze, wołowiny to robiłem tak sam. Jasne, że nie smakuje jak świeżo po przyrządzeniu, ale codzienna walka w kuchni w pewnym momencie jest irytująca.
    • 0

    #3
    hRs

    hRs

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 466 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 3
    Hmmm. przygotowujesz sobie kilogram piesi z kurczaka, i wstawiasz do lodówki :P Wyciągasz po jednym kotleciku ;)
    Do tego gotujesz ryż, makaron, kaszę i wkładasz do lodówki! Aby ją odświeżyć gotujesz wodę w czajniku i wlewasz wrzątek do garnka, i dodajesz tam wcześniej ugotowany ryż -> po kilku chwilach wyciągasz i smakuje lepiej niż z mikrofalówki :)
    Co do surówki to ją się przyrządza 5 minut więc spokojnie dasz radę ^^
    • 0

    #4
    ROGAL JJ

    ROGAL JJ

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 805 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:R.SL
    • Staż [mies.]: 2010SW
    Dzięki chłopaki za odpowiedzi:) jeszcze jedno pytanko np.co do piersi smażycie jej przykłądowo 1 kg.W jednym posiłku mam 250g piersi pózniej to jakoś dzielicie w pojemnikach bo przecież po usmażeniu zmienia się waga i pózniej możecie zle po odkładać porcje jak to wszystko by było razem.To samo dotyczy sie ryżu.
    • 0

    #5
    Eau

    Eau

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1816 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa/ S4
    • Staż [mies.]: ++
    Liczy sie 250g przed obrobka termiczna :)
    • 0

    #6
    ROGAL JJ

    ROGAL JJ

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 805 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:R.SL
    • Staż [mies.]: 2010SW
    To ja wiem ze sie liczy przed obróbką :) Chodzi o to ze jak ten 1kg piersi usmażą to dzielną porcje osobno do każdego posiłku czy ten usmażony kilogram razem wrzucają do pojemniczka i pózniej na oko biorą porcje dla posiłku.
    • 0

    #7
    Eau

    Eau

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1816 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa/ S4
    • Staż [mies.]: ++
    Usmazysz, dajesz do lodowki, potem sb wyciagasz jak masz potrzebe, ja, np nie wyliczam sb rowno 150g tylko biore na oko, zeby sie najesc :D
    • 0

    #8
    ROGAL JJ

    ROGAL JJ

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 805 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:R.SL
    • Staż [mies.]: 2010SW
    Ja mam ustalone w diecie 250g i staram sie tyle ważyć i jeść rózne 250g czy tak dobrze to niewiem:)zobaczymy
    • 0

    #9
    hRs

    hRs

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 466 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 3
    Najpierw kroisz na części których gramatura Ci odpowiada, później poddajesz je obróbce termicznej, a następnie pakujesz do jednego najlepiej hermetycznego pojemnika i do lodówki :P
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko