
Posiłki
Rozpoczęte przez
uzytkownik_930528
, lis 12 2010 22:49 (
17 odpowiedzi na ten temat
)
#1
Napisany 12 listopad 2010 - 22:49

Mam zamiar ułożyć sobie dietę, ale mam kilka pytań :
1. Czym zastąpić owsiankę w porannym posiłku. Tak 3 razy w tyg dam radę zjeść, ale codziennie tego na pewno nie przełkne :/
2. Co zabierać do szkoły do jedzenia ? Nie ukrywam ,że najlepiej dla mnie by było jakieś kanapki. A może macie jakieś inne propozycje, serki czy coś (najlepiej co można kupić w sklepie w jakimś pojemniku ,od razu gotowe do zjedzenia )
1. Czym zastąpić owsiankę w porannym posiłku. Tak 3 razy w tyg dam radę zjeść, ale codziennie tego na pewno nie przełkne :/
2. Co zabierać do szkoły do jedzenia ? Nie ukrywam ,że najlepiej dla mnie by było jakieś kanapki. A może macie jakieś inne propozycje, serki czy coś (najlepiej co można kupić w sklepie w jakimś pojemniku ,od razu gotowe do zjedzenia )
#2
Napisany 12 listopad 2010 - 22:54

Zamiast owsianki,chleb zytni pełnoziarnisty,z jajkami dobrze smakuje.Do szkoły mozesz brać kanapki z piersią z kurczaka,a oprócz tego to musowo ryż/makaron+mięcho.Po prostu w pojemniku musisz to nosić
#3
Napisany 12 listopad 2010 - 22:59

Jest wiele sposobow zeby owsiane smakowaly. Poszukaj na forum PLACEK KFD. Badz jesli posiadasz odzywke bialkowa rob tak: Do blendera: Woda/mleko+100 g owsianych+15g orzechow+mrozone owoce+30g prochu- Az Ci sie bedzie chcialo wstac z lozka, zeby zjesc.
Co do reszty to mlody91 Ci napisal, chcesz masy to bierz te frykasy do szkoly:D Serek wiejski od czasu do czasu spokojnie tez mozesz zjesc w szkole.
Co do reszty to mlody91 Ci napisal, chcesz masy to bierz te frykasy do szkoly:D Serek wiejski od czasu do czasu spokojnie tez mozesz zjesc w szkole.
#4
Napisany 12 listopad 2010 - 23:11

Zamiast owsianki,chleb zytni pełnoziarnisty,z jajkami dobrze smakuje.Do szkoły mozesz brać kanapki z piersią z kurczaka,a oprócz tego to musowo ryż/makaron+mięcho.Po prostu w pojemniku musisz to nosić
Czyli ryż z mięsem aż 3 razy dziennie? Ogólnie to będzie to rozłożone ,że ze szkoły wracam o 15, jem i na 16.20 na siłownie od razu.
Do tego makaronu można dodać trochę twarogu lub rodzynek?
#5
Napisany 13 listopad 2010 - 08:16

Co do owsianych, spróbuj z cynamonem :) Mi wchodzą w ten sposób bardzo dobrze.
#6
Napisany 13 listopad 2010 - 10:11

Taa do makaronu można dodać twaróg i rodzynki. Sam tak robie czasami. Dodaje jeszcze orzechy i cynamon do smaku. Czasami dodaje trochę kefiru, aby było bardziej płynne to wszystko :D
#7
Napisany 15 listopad 2010 - 21:52

Taa do makaronu można dodać twaróg i rodzynki. Sam tak robie czasami. Dodaje jeszcze orzechy i cynamon do smaku. Czasami dodaje trochę kefiru, aby było bardziej płynne to wszystko :D
Teraz będzie troche głupie pytanie...A mianowicie, czy chodzi o makaron np.spaghetti ,czy taki jak np. do rosołu? ;0
#8
Napisany 15 listopad 2010 - 21:57

makaron zytni/orkiszowy, swiderki, kolki, pacholki, wiory, domki, krowki jakikolwiek ksztalt chcesz

#9
Napisany 15 listopad 2010 - 22:16

makaron zytni/orkiszowy, swiderki, kolki, pacholki, wiory, domki, krowki jakikolwiek ksztalt chcesz
Czyli taki jak do sphagetti odpada? Bo taki to najlepszy chyba :/
#10
Napisany 15 listopad 2010 - 22:20

niestety ;p ale orkisozwy tez jest dobry, musisz sie zdeterminowac
#11
Napisany 15 listopad 2010 - 22:21

jezeli jest zytni/orkiszowy/durum to jest ok.
#12
Napisany 15 listopad 2010 - 23:00

Jest ciemny do spagetti typowo więc poszukaj po sklepach.
#13
Napisany 17 listopad 2010 - 21:34

A co do chleba, to może to być razowy ,czy koniecznie ten orkiszowy.
Można czasem jakieś bułki żytnie, lub chleb ze słonecznikiem?
Można czasem jakieś bułki żytnie, lub chleb ze słonecznikiem?
#14
Napisany 17 listopad 2010 - 21:49

jasne, ale oblukaj sklad czy nie ma pszenicy.
#15
Napisany 18 listopad 2010 - 21:34

To teraz jeśli chodzi o ryby. W gre wchodzą tylko wędzone ,czy też takie zwykłe mrożone np.panga, które potem tylko smażymy?
Jeśli tak, to jakie ryby są najlepsze?
Jeśli tak, to jakie ryby są najlepsze?
#16
Napisany 18 listopad 2010 - 22:18

najlepiej świeże mrożonki maja dużo lodu a jak je wysmażysz to już nie to samo.... tuńczyk łosoś makrela śledzie sardynki praktycznie wszystkie ważny jest sposób podania pozdro
#17
Napisany 18 listopad 2010 - 23:00

nie jedz pangi.
Najlepiej:
Dorsza, losos, mintaj, tilapia
Najlepiej:
Dorsza, losos, mintaj, tilapia
#18
Napisany 22 listopad 2010 - 22:54

No więc, chce sie wziąśc za redukcje. Do zrzucenia nie jest dużo jakieś 1- 1.5 kg, więc nie powinno to trwać bardzo długo (a przynajmniej taką mam nadzieję )
Ale mam problem z posiłkami . Będzie to wyglądać mniej więcej tak
1. Płatki owsiane na mleku lub wodzie + jaja. - 7.20
2. Pieczywo żytnie pełnoziarniste, pierś z kurczaka i jakieś warzywa. 10.30
3. (Przed treningiem) Ryz brązowy, pierś drobiowa, warzywa. 15.20
TRENING
4. Nie wiem co tu dać... -17.30 - 18.00
5. Nie wiem co tu dać... (wiem, że w rozpisce była propozycja tuńczyka, ale jakoś mi to nie odpowiada, można by to czymś zastąpić?) - 20.00
6. Twaróg chudy - 22.00
Na razie taki ogólny szkic. Jak będe wiedział wszystko, to porozpisuje sobie dokładnie te gramy itp.
1.Chciałbym byście podpowiedzieli mi co zmienić w tym i co dodać jako 4 i 5 posiłek.
2. Jakie mleko do płatków (ile procent)?
3. Po tym, jak zrzucę to to niepotrzebnę będe chciał przejść na dietę na masę. Jak się do tego zabrać by nie rozregulować metabolizmu czy coś.?
4. Można aeroby wykonywać 3 dni ,ale pod rząd? (i nie będzie to od razu po treningu siłowym tylko w piatek ,sobote i niedziele bo tylko tak mi pasuje)
5.Czy mogę do kanapek dawać mięso z kurczaka lub wołowinę upieczoną w piekarniku?
6. Załóżmy, że moje zapotrzebowanie na kalorie to 2000 tys. Jak zacząć je ciąć? Tak lekko po 200 -300 czy od razu 500?
Ale mam problem z posiłkami . Będzie to wyglądać mniej więcej tak
1. Płatki owsiane na mleku lub wodzie + jaja. - 7.20
2. Pieczywo żytnie pełnoziarniste, pierś z kurczaka i jakieś warzywa. 10.30
3. (Przed treningiem) Ryz brązowy, pierś drobiowa, warzywa. 15.20
TRENING
4. Nie wiem co tu dać... -17.30 - 18.00
5. Nie wiem co tu dać... (wiem, że w rozpisce była propozycja tuńczyka, ale jakoś mi to nie odpowiada, można by to czymś zastąpić?) - 20.00
6. Twaróg chudy - 22.00
Na razie taki ogólny szkic. Jak będe wiedział wszystko, to porozpisuje sobie dokładnie te gramy itp.
1.Chciałbym byście podpowiedzieli mi co zmienić w tym i co dodać jako 4 i 5 posiłek.
2. Jakie mleko do płatków (ile procent)?
3. Po tym, jak zrzucę to to niepotrzebnę będe chciał przejść na dietę na masę. Jak się do tego zabrać by nie rozregulować metabolizmu czy coś.?
4. Można aeroby wykonywać 3 dni ,ale pod rząd? (i nie będzie to od razu po treningu siłowym tylko w piatek ,sobote i niedziele bo tylko tak mi pasuje)
5.Czy mogę do kanapek dawać mięso z kurczaka lub wołowinę upieczoną w piekarniku?
6. Załóżmy, że moje zapotrzebowanie na kalorie to 2000 tys. Jak zacząć je ciąć? Tak lekko po 200 -300 czy od razu 500?