Skocz do zawarto艣ci

Zdj臋cie

Porada makro na redukcji

- - - - -

  • Prosz臋 si臋 zalogowa膰 aby odpowiedzie膰

#61
pezet85

pezet85

    Wczuwa si臋 w forum

  • U偶ytkownicy
  • PipPip
  • 117 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:Vice City
    • Sta偶 [mies.]: V 2013
    Dobra Pany dajcie sobie ju偶 spok贸j 馃槀馃槀, mam pytanko.

    Wafle ry偶owe wieloziarniste wchodz膮 w gr臋 przy redu?
    Podbijam sobie nimi w臋gle ale tak si臋 zastanawiam czy przypadkiem nie podnosz膮 zbyt szybko cukru we krwi.

    Wys艂ane z mojego Lenovo K53a48 przy u偶yciu Tapatalka


    • 0

    #62
    Guerrier

    Guerrier

      Wczuwa si臋 w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 55 post贸w

    Wafle ry偶owe maj膮 chyba do艣膰 wysoki IG wi臋c podawane z chudym jedzeniem b臋d膮 podnosi膰 do艣膰 szybko poziom glukozy.


    • 0

    #63
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to m贸j dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3679 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:KFD
    • Sta偶 [mies.]: 15 lat

    mo偶esz je艣膰 wafle jako dodatek


    • 1

    #64
    pezet85

    pezet85

      Wczuwa si臋 w forum

    • U偶ytkownicy
    • PipPip
    • 117 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:Vice City
    • Sta偶 [mies.]: V 2013
    Ostatnio zauwa偶y艂em 偶e w momencie kiedy trzymam ww na poziomie 260-300 gr a makro na 2800 kcal to nie odczuwam w og贸le glodu, wr臋cz przeciwnie jestem mocno nasycony.
    Co my艣licie 偶eby zej艣膰 o 200 kcal kosztem ww?

    Wys艂ane z mojego Lenovo K53a48 przy u偶yciu Tapatalka


    • 0

    #65
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to m贸j dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3679 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:KFD
    • Sta偶 [mies.]: 15 lat
    Dopiero zacz膮艂e艣 na tym makro ju偶 chcesz zmienia膰, daj sobie chwil臋 jak nie b臋dzie waga schodzi膰 to obetniesz albo cardio dolozysz
    • 0

    #66
    pezet85

    pezet85

      Wczuwa si臋 w forum

    • U偶ytkownicy
    • PipPip
    • 117 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:Vice City
    • Sta偶 [mies.]: V 2013
    W ostatnich dniach udaje mi si臋 ju偶 utrzyma膰 w 95% makro, waga pokazuje rano na czczo 97.7 a wi臋c ponad 3kg mniej. Brzuch zaczyna si臋 艂adnie ods艂ania膰 ale chyba miesi膮c czasu to zbyt kr贸tko 偶eby fat 艂adnie zszed艂.

    Za艂膮czone miniaturki

    • Zrzutekranu_2019-07-04-20-32-40-699.jpeg
    • Zrzutekranu_2019-07-04-20-32-31-734.jpeg
    • Zrzutekranu_2019-07-04-20-32-25-379.jpeg
    • IMG_20190701_162111_11.jpg
    • IMG_20190704_204556_1.jpg

    • 0

    #67
    pezet85

    pezet85

      Wczuwa si臋 w forum

    • U偶ytkownicy
    • PipPip
    • 117 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:Vice City
    • Sta偶 [mies.]: V 2013
    Waga stoi ju偶 d艂u偶szy czas, oscyluje 97,3-98.
    Zmniejszy艂em ww na rzecz bia艂ka o 20 gr.
    B臋dzie?

    Za艂膮czone miniaturki

    • Zrzutekranu_2019-07-09-08-05-26-037.jpeg

    • 0

    #68
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12037 post贸w
  • Wiek: 28
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:Kielce

    T艂uszcze tnij, a nie w臋gle 


    • 0

    #69
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to m贸j dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3679 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:KFD
    • Sta偶 [mies.]: 15 lat
    Dok艂adnie, t艂uszcze na 50
    • 0

    #70
    pezet85

    pezet85

      Wczuwa si臋 w forum

    • U偶ytkownicy
    • PipPip
    • 117 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:Vice City
    • Sta偶 [mies.]: V 2013
    Ok to w臋gle zostawiam na 300gr a t艂uszcz zrzuc臋 na 58gr. To wyjdzie 0,61 gr/kg, nie za ma艂o?

    To jeszcze pytanie dotycz膮ce chudego mi臋sa, co polecicie opr贸cz kurczaka, indyka? Ryby s膮 do艣膰 t艂uste, wieprzowina te偶 nie nale偶y do chudych. Jest wo艂owina ale trzeba wi臋cej czasu po艣wi臋ci膰 na obr贸bk臋. Macie jakie艣 sugestie?

    Edytowany przez pezet85, 09 lipiec 2019 - 10:17 .

    • 0

    #71
    NasserElSonbaty

    NasserElSonbaty

      Nowy na pok艂adzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 9 post贸w
  • Wiek: 53
    • P艂e膰:M臋偶czyzna

    Ok to w臋gle zostawiam na 300gr a t艂uszcz zrzuc臋 na 58gr. To wyjdzie 0,61 gr/kg, nie za ma艂o?

    To jeszcze pytanie dotycz膮ce chudego mi臋sa, co polecicie opr贸cz kurczaka, indyka? Ryby s膮 do艣膰 t艂uste, wieprzowina te偶 nie nale偶y do chudych. Jest wo艂owina ale trzeba wi臋cej czasu po艣wi臋ci膰 na obr贸bk臋. Macie jakie艣 sugestie?

    Tu艅czyki w puszce - mo偶na pokroi膰 troch臋 cebuli, og贸rka konserwowego, jogurt naturalny 0%, przyprawy i wchodzi pi臋knie, nie jak p艂yta OSB. 呕o艂膮dki i serca drobiowe, po ugotowaniu w wodzie z przyprawami i  trac膮 jeszcze po艂ow臋 zawartego w nich tluszczu, kt贸rego i tak nie ma zbyt wiele, a do tego s膮 bardzo tanie. Po ugotowaniu mo偶na takie  偶o艂膮dki pokroi膰 w paski, dodac przyprawy do gyrosa, podsmazyc i mamy tez spox opcje.

     

    P.S. czemu wo艂owina wymaga "po艣wiecenia czasu na obr贸bk臋" ? Przecie偶 mo偶na zmieli膰 i mieso usmazyc momantalnie w ro偶nym stylu. Swoj膮 droga to te偶 艣wietna opcja jak ma sie jakies doj艣cie - kupic hurtowo wieksza ilosc wo艂owiny lub dziczyzny, zmieli膰 ca艂o艣膰, poporcjowac i do zamra偶arki, 艣wietne mieso, zero t艂uszczu, wyciagasz woreczek wieczorem i nast. dnia cudujesz co ci tylko przyjdzie na my艣l, nie ma 艣ci臋gien, gumy i 偶adnych b艂on twardych, kt贸re mega mnie wku***j膮 w tych "rare" stekach co teraz ka偶dy modny, profesjonalny i z duzego miasta je musi jesc na instagramie. Pozdrawiam. 


    • 1

    #72
    pezet85

    pezet85

      Wczuwa si臋 w forum

    • U偶ytkownicy
    • PipPip
    • 117 post贸w
  • Wiek: 34
    • P艂e膰:M臋偶czyzna
    • Miasto:Vice City
    • Sta偶 [mies.]: V 2013

    Tu艅czyki w puszce - mo偶na pokroi膰 troch臋 cebuli, og贸rka konserwowego, jogurt naturalny 0%, przyprawy i wchodzi pi臋knie, nie jak p艂yta OSB. 呕o艂膮dki i serca drobiowe, po ugotowaniu w wodzie z przyprawami i trac膮 jeszcze po艂ow臋 zawartego w nich tluszczu, kt贸rego i tak nie ma zbyt wiele, a do tego s膮 bardzo tanie. Po ugotowaniu mo偶na takie 偶o艂膮dki pokroi膰 w paski, dodac przyprawy do gyrosa, podsmazyc i mamy tez spox opcje.

    P.S. czemu wo艂owina wymaga "po艣wiecenia czasu na obr贸bk臋" ? Przecie偶 mo偶na zmieli膰 i mieso usmazyc momantalnie w ro偶nym stylu. Swoj膮 droga to te偶 艣wietna opcja jak ma sie jakies doj艣cie - kupic hurtowo wieksza ilosc wo艂owiny lub dziczyzny, zmieli膰 ca艂o艣膰, poporcjowac i do zamra偶arki, 艣wietne mieso, zero t艂uszczu, wyciagasz woreczek wieczorem i nast. dnia cudujesz co ci tylko przyjdzie na my艣l, nie ma 艣ci臋gien, gumy i 偶adnych b艂on twardych, kt贸re mega mnie wku***j膮 w tych "rare" stekach co teraz ka偶dy modny, profesjonalny i z duzego miasta je musi jesc na instagramie. Pozdrawiam.

    Dzi臋ki za wpis, wrzuci艂em tu艅czyka w puszce do diety, opr贸cz tego wpada pstr膮g i standardowo kurczak/indyk b膮d藕 chuda wieprzowina typu szynka.
    W sumie to nie pomy艣la艂em o tym mieleniu wolowinki. Dobry patent, tylko czy sznycle sma偶y膰 na oleju czy piec w piekarniku?

    Wys艂ane z mojego Lenovo K53a48 przy u偶yciu Tapatalka


    • 0

    #73
    NasserElSonbaty

    NasserElSonbaty

      Nowy na pok艂adzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 9 post贸w
  • Wiek: 53
    • P艂e膰:M臋偶czyzna

    Dzi臋ki za wpis, wrzuci艂em tu艅czyka w puszce do diety, opr贸cz tego wpada pstr膮g i standardowo kurczak/indyk b膮d藕 chuda wieprzowina typu szynka.
    W sumie to nie pomy艣la艂em o tym mieleniu wolowinki. Dobry patent, tylko czy sznycle sma偶y膰 na oleju czy piec w piekarniku?

    Wys艂ane z mojego Lenovo K53a48 przy u偶yciu Tapatalka

    Ja sznycle/kotlety z niskot艂uszczowej wo艂owiny to formuje sobie takie p艂askie 2cm kr膮偶ki jak na hamburgery, patelnia nasmarowana p臋dzelkiem ze smalcem (nawet tego nie wliczam bo mo偶e 1g tego wychodzi), dobrze rozgrzana i sma偶e na najmocniejszym ogniu po 2 min z kazdej strony, z zewnatrz robi sie lekko przypalone, ca艂y sok w srodku zostaje, no i sam 艣rodek krwisty. Najgorsze co mo偶na zrobi膰 z such膮 wo艂owina to wrzuci膰 ja w otwartym naczyniu do piekarnika, albo sma偶y膰 z niej kotlety na ma艂ym ogniu - wychodz膮 wi贸ry z tartaku :D Pozdrawiam.

     

    Dobre tez


    • 0




    0 u偶ytkownik贸w czyta ten temat

    0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych u偶ytkownik贸w

     Zamknij okienko