Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomysł na pierś z kurczaka ;)

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
stasiar

stasiar

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 183 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Otwock
    • Staż [mies.]: 9,5
    Siema.
    Podam Wam swoj pomysł na to jak mozna smacznie zjesc piers :-D
    Potrzebne:
    - przyprawa do gyrosa
    - papryka w "proszku" :D, majeranek itp.
    - 100g piersi z kurczaka
    - ok. 3/4torebki ryżu
    - 2-3łyżki smietany
    - garsc płatkow owsianych

    1. Wlewamy troche oliwy na patelnie, czekamy az sie rozgrzeje.
    2. Pokrojoną w kostke piers z kurczaka wrzucamy na patelnie i podsmazamy, az złapie kolorek.
    3. Następnie, dosypujemy papryke, majeranek, pieprz, sol, mozemy tez cebule pokrojona w kostke dorzucic, dorzucamy jeszcze garsc płatków gorskich owsianych.. i smazymy dalej na małym ogniu chwile.
    4. Nastepnie podsypujemy piers z kurczaka przyprawa do gyrosa, podsmazamy jeszcze chwile.
    5. Wyłączamy ogien, dodajemy 2-3łyżki smietany, mieszamy.
    6. Wykładamy na talerz wczesniej ugotowany ryz, na to wykładamy nasza piers i mamy gotowy posiłek %)
    7. SMACZNEGO :)

    Płatki wrzucamy suche, nie przejmujcie sie, pozniej ich wogole nie czuc :devil:

    Białko: ok28g
    Węgle: ok70g
    Tłuszcz: ok5g

    Fotki dodam pojutrze :)
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Hexamel

    Hexamel

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 7 postów
  • Wiek: 46
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warminster UK
    • Staż [mies.]: 1
    Witam to mój przepis na piersiątka kurczece.

    Składniki:

    -1 łyżka oliwy z oliwek
    -1 podwójna pierś z kurczaka
    -1 łyżka stołowa sosu sojowego
    -opcjonalnie ząbek czosnku
    -1 cebula
    -1/2 cytryny
    -2 łyżki stołowe śmietany (najlepiej podwójnej "%")
    -1/2 szklanki wody
    -ryż ilość w zależności od apetytu

    Przepis:

    Standardowo oliwa, patelnia, ciepło. Pokrojona w paski pierś na ciepłą oliwę, gdy pierś zrobi się biła dodać cebulę pokrojoną w kostkę i poszatkowany czosnek. Po zeszkleniu cebuli dodać sos sojowy (zwrócić uwagę, wszystko zacznie się szybciej podsmażać-unikamy nadmiernego przypalenia oliwy i daje niepowtarzalny smak), sól. Brąz na patelni, wciskamy cytrynę i dolać pół szklanki wody, zagotować.
    Następnie zmniejszyć na minimum ciepełko pod patelnią i po chwili dodać śmietanę, zagotować wszystko zgęstnieje i gotowe.

    Koniecznie podać z ryżem

    Smacznego

    PS. Po drugim razie przygotowanie zajmuje krócej niż ugotowanie ryżu.

    Edytowany przez Hexamel, 05 luty 2010 - 22:35 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników