może być zamiast szynki z indyka to polędwica z indyka?
#1
Napisany 19 marzec 2013 - 18:11

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 19 marzec 2013 - 18:16

Zamienil stryjek siekierke na kijek czy jakos tak babcia mawiala wszystkie wedliny to shit chyba ze wlasnej roboty.
Nie polecam zadnej.
#3
Napisany 19 marzec 2013 - 18:18

w różnych dietach jest szynka z indyka to co zamiast tego ? czym to zastąpić
#4
Napisany 19 marzec 2013 - 18:41

Chude mięso/wołowina/ryby/ewentulanie nabiał.
Szynki ok,ale jeśli masz pewność,że zaw. ponad 80% mięsa w składzie
#5
Napisany 20 marzec 2013 - 08:39

Problem w tym ze pewnosci nigdy nie bedzie... a jesli miala by nawet 99% zawartosci miesa no to jest i inny myk http://biznes.onet.p...3,1,prasa-detal swiezutki przyklad.
#6
Napisany 20 marzec 2013 - 09:20

Dla szynki jest jeszcze opcja na szybko, bez peklowania. Szynkę myjemy, smarujemy ziołami, i solą - możemy też posmarować np miodem, miodem z musztardą itd. i wkładamy do piekarnika. Przez 15-20 min opiekamy w temp. 220-250(jeśli mięso jest świeżę, nie mrożono ten proces można pominąć), a następnie przez 2 godziny pieczemy w niskiej temperaturze 110-120. Mięsko powinno wyjść miękkie i soczyste.
Świetnie się sprawdza dla mniejszych kawałków do 1 kg. Na każdy kilogram dodajemy 1:45-2 godziny pieczenia.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników