Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polędwica z indyka zamiast szynki?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
liman21

liman21

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 145 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3

    może być zamiast szynki z indyka to polędwica z indyka?


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Hennesi

    Hennesi

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 782 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna

    Zamienil stryjek siekierke na kijek czy jakos tak babcia mawiala ;) wszystkie wedliny to shit chyba ze wlasnej roboty. 

    Nie polecam zadnej.


    • 0

    #3
    liman21

    liman21

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 145 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 3

    w różnych dietach jest szynka z indyka to co zamiast tego ? czym to zastąpić


    • 0

    #4
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63869 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Chude mięso/wołowina/ryby/ewentulanie nabiał.

     

    Szynki ok,ale jeśli masz pewność,że zaw. ponad 80% mięsa w składzie


    • 0

    #5
    Hennesi

    Hennesi

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 782 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna

    Problem w tym ze pewnosci nigdy nie bedzie... a jesli miala by nawet 99% zawartosci miesa no to jest i inny myk http://biznes.onet.p...3,1,prasa-detal swiezutki przyklad. 


    • 0

    #6
    tunathefish

    tunathefish

      sssss wonrzownike /\/\/\/\/\O~

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2073 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    Zrobienie sobie wędliny nie jest trudne. Kupujesz szynkę wieprzową albo schab. Peklujesz 3-7 dni (moczysz w zalewie z soli i ziół) potem do piekarnika na 2-3 godziny i gotowe. Masz 100% mięsa w wędlinie. Z własnego przykładu z kg wychodzi 600-800gr wędliny.

    Dla szynki jest jeszcze opcja na szybko, bez peklowania. Szynkę myjemy, smarujemy ziołami, i solą - możemy też posmarować np miodem, miodem z musztardą itd. i wkładamy do piekarnika. Przez 15-20 min opiekamy w temp. 220-250(jeśli mięso jest świeżę, nie mrożono ten proces można pominąć), a następnie przez 2 godziny pieczemy w niskiej temperaturze 110-120. Mięsko powinno wyjść miękkie i soczyste.
    Świetnie się sprawdza dla mniejszych kawałków do 1 kg. Na każdy kilogram dodajemy 1:45-2 godziny pieczenia.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko