#19961
Napisany 30 październik 2019 - 12:24

#19962
Napisany 30 październik 2019 - 15:41

Jeżeli chodzi o kurczaka to po obróbce termicznej zmniejsza się jego waga i współczynnik mniej więcej zawsze mam 1.38
Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
#19963
Napisany 30 październik 2019 - 18:48

Dzięki. Czyli gotując 100g ryżu jem ugotowanego 140g. Grillując 100g piersi biorę 72.5 g. A co do samego układania diety to jaki macie na to sposób? Ja używam fitatu ale denerwuje mnie to, ze caly czas tam kalendarz idzie do przodu. Denerwuje mnie to cofanie się. Mam diete wbitą w 7 dni i po prostu czasami ją tylko modyfikuje.
#19964
Napisany 30 październik 2019 - 19:10

Jedzac 100 gr ugotowanego ryżu jesz 40 gr ryżu przed obróbką.Dzięki. Czyli gotując 100g ryżu jem ugotowanego 140g. Grillując 100g piersi biorę 72.5 g. A co do samego układania diety to jaki macie na to sposób? Ja używam fitatu ale denerwuje mnie to, ze caly czas tam kalendarz idzie do przodu. Denerwuje mnie to cofanie się. Mam diete wbitą w 7 dni i po prostu czasami ją tylko modyfikuje.
Dzięki. Czyli gotując 100g ryżu jem ugotowanego 140g. Grillując 100g piersi biorę 72.5 g. A co do samego układania diety to jaki macie na to sposób? Ja używam fitatu ale denerwuje mnie to, ze caly czas tam kalendarz idzie do przodu. Denerwuje mnie to cofanie się. Mam diete wbitą w 7 dni i po prostu czasami ją tylko modyfikuje.
Jedzac 100 gr ugrilowanego kurczaka jesz około 140 gr surowego fileta.
Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
#19965
Napisany 31 październik 2019 - 08:57

#19966
Napisany 31 październik 2019 - 20:15

Dlaczego nie? Smialo
#19967
Napisany 03 listopad 2019 - 20:49

#19968
Napisany 22 grudzień 2019 - 20:14

z braku laku zapytam co sądzicie o posiłku do pracy [w terenie więc na zimno musi pasować]
200 g serka wiejskiego
100g jogurtu light do smaku
70g płatki owsiane
20 g wpc
10 g wiórki/migdały
+sos zero z KFD
nie bardzo mam co innego wymyślić niby makrosy się zgadzają
ale zapytam mądrzejszych
#19969
Napisany 06 luty 2020 - 21:21

No to ja mam pytanie.
Jest tu ładnie opisana Cykliczna dieta ketogeniczna.
I mam problem jak to jest z tym ładowaniem węgli, tu na forum piszą żeby łądować gdzie indziej ze to jest kompletnie bez sensu wtedy.
Jak to jest naprawdę
#19970
Napisany 10 luty 2020 - 18:42

Cześć,
szukam jakiegoś programu do układania diety, ale takiego dość rozbudowanego, jak dziennik posiłków vitalmax. Pojawiło się coś nowego na rynku w wersji free, wzglednie zaplac raz i miej z głowy?
Vitalmax ma bardzo ograniczoną i przestarzałą bazę produktów, większość z nich też się juz dawno nie zgadza z obecnymi wartościami i zmianami na rynku :(
#19971
Napisany 14 luty 2020 - 22:51

Nie wiem czy o to Ci chodzi ale sprawdz Fitatu
#19972
Napisany 22 kwiecień 2020 - 17:34

Moi drodzy,
dopiero dołączyłam do członków stronki KFD więc wybaczcie jeśli w złym miejscu piszę post - odszukałam "dieta" i ten post, który w tym roku ktoś komentował,,,pozostałe w tej kategorii były komentowane w zeszłym roku więc nie wiem czy ktoś mi udzieli odpowiedzi. A może jeszcze gdzie indziej powinnam zadać moje pytanie?
A mianowicie...
Kiedyś , jako nastolatka (gdy nie miałam dzieci) byłam osobą ćwiczącą aktywnie. 4x w tyg trening siłowy 2 x w tyg interwały.
Więc jakieś pojęcie mam, ale wielu rzeczy nie pamietąm.
LAT 27
Waga 70 kg
Wzrost 170 cm
Aktywność fizyczna: 5 x w tygodniu 45 min ćwiczeń przed TV bez obciążeń (z powodu bardzo słabej siły i kondycji ) 1 x w tyg 20 min ćwiczeń wzmacniających mięśnie
Proszę o pomoc z dietą :)
Obliczyłam iż moje dzienne zapotrzebowanie JUŻ NA REDUKCJI powinno wynosić ok 1800/1900 kcal każdy kalkulator podaje inna wartość , stąd nie wiem jaką ilość B , W i T powinnam spożywać.
W moim planie ustaliłam, że powinnam jadać 6 posiłków dziennie
1. Śniadanie 8:00
2. II śniadanie 10:30 (przed treningiem)
TRENING GODZ 12:00
3. Posiłek po treningu 13:00
4 Obiad 16:00
5.Podwieczorek 18:30/19:00
6.Kolacja 21:30
i teraz moi drodzy,
tak jak pisałam jaką podaż każdego z makroskładników powinnam zapewnić organizmowi,
oraz jaką ilość tych składników do poszczególnych posiłków
jaki rodzaj posiłku powinnam jeść przed i po treningu biorąc pod uwagę, iż nie ma być to obiad tj mięso itp
#19973
Napisany 08 sierpień 2020 - 10:55

#19974
Napisany 08 sierpień 2020 - 12:06

Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
Przelicz sobie
#19975
Napisany 18 sierpień 2020 - 09:15

Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
Poświęć raz trochę czasu i przygotuj tę potrawy każda po 100g przed obróbką i zważ po obróbce, a później z obliczeniami to już z górki. Np. 100g ryżu po ugotowaniu 250g to masz jeść 80g więc 250/10=25g=10g przed obróbką, a więc Twoje 80g ryżu to po ugotowaniu to 200g. Tak samo możesz zrobić z ziemniakami itp. Pamiętaj tylko że w przypadku ziemniaków będzie inna waga po obróbce poprzez gotowanie a inna np. po grillowaniu.
Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
Poświęć raz trochę czasu i przygotuj tę potrawy każda po 100g przed obróbką i zważ po obróbce, a później z obliczeniami to już z górki. Np. 100g ryżu po ugotowaniu 250g to masz jeść 80g więc 250/10=25g=10g przed obróbką, a więc Twoje 80g ryżu to po ugotowaniu to 200g. Tak samo możesz zrobić z ziemniakami itp. Pamiętaj tylko że w przypadku ziemniaków będzie inna waga po obróbce poprzez gotowanie a inna np. po grillowaniu.
Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
Poświęć raz trochę czasu i przygotuj tę potrawy każda po 100g przed obróbką i zważ po obróbce, a później z obliczeniami to już z górki. Np. 100g ryżu po ugotowaniu 250g to masz jeść 80g więc 250/10=25g=10g przed obróbką, a więc Twoje 80g ryżu to po ugotowaniu to 200g. Tak samo możesz zrobić z ziemniakami itp. Pamiętaj tylko że w przypadku ziemniaków będzie inna waga po obróbce poprzez gotowanie a inna np. po grillowaniu.
Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
Poświęć raz trochę czasu i przygotuj tę potrawy każda po 100g przed obróbką i zważ po obróbce, a później z obliczeniami to już z górki. Np. 100g ryżu po ugotowaniu 250g to masz jeść 80g więc 250/10=25g=10g przed obróbką, a więc Twoje 80g ryżu to po ugotowaniu to 200g. Tak samo możesz zrobić z ziemniakami itp. Pamiętaj tylko że w przypadku ziemniaków będzie inna waga po obróbce poprzez gotowanie a inna np. po grillowaniu.
Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
Poświęć raz trochę czasu i przygotuj tę potrawy każda po 100g przed obróbką i zważ po obróbce, a później z obliczeniami to już z górki. Np. 100g ryżu po ugotowaniu 250g to masz jeść 80g więc 250/10=25g=10g przed obróbką, a więc Twoje 80g ryżu to po ugotowaniu to 200g. Tak samo możesz zrobić z ziemniakami itp. Pamiętaj tylko że w przypadku ziemniaków będzie inna waga po obróbce poprzez gotowanie a inna np. po grillowaniu.
Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
Poświęć raz trochę czasu i przygotuj tę potrawy każda po 100g przed obróbką i zważ po obróbce, a później z obliczeniami to już z górki. Np. 100g ryżu po ugotowaniu 250g to masz jeść 80g więc 250/10=25g=10g przed obróbką, a więc Twoje 80g ryżu to po ugotowaniu to 200g. Tak samo możesz zrobić z ziemniakami itp. Pamiętaj tylko że w przypadku ziemniaków będzie inna waga po obróbce poprzez gotowanie a inna np. po grillowaniu.
Część. Jak sobie radzicie jak macie rozpisana ta sama sama dietę tylko z innymi proporcjami z partnerem? Szukałem jakiś garnków w z przegródkami itd ale nie ma czegoś takiego. Np. żona ma 50g ryżu a ja mam 80g ryżu. Odmierzamy suchy ryż i potem ciężko mi jest wyliczyć to z ugotowanego ryżu. To samo tyczy się kaszy i ziemniaków.
#19976
Napisany 18 sierpień 2020 - 13:12

#19977
Napisany 23 maj 2021 - 20:13

Szybkie (skrajne) pytanko
Czy mleko do kawy zaburzy działanie johimbiny?
#19978
Napisany 24 maj 2021 - 07:35

Pytanie w jakim celu stosujesz yohę
#19979
Napisany 26 maj 2021 - 19:26

końcowa docinka, musze dzielic dzienna porcje bo na raz przed treningem mnie zmiata
rano do kawy 5mg
Przed treningiem 10mg
btw
#19980
Napisany 26 maj 2021 - 21:16

No dobrze, tylko w jakim celu ta yoha
1 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników