Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pogaduchy Przy Kuraku

* * * * * 8 głosów pogaduchy gotowanie potrawy przyrzadzanie potraw piers drobiowa kurczak

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#61
Saal129

Saal129

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 62 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: 15+7
    nie ma zadnych przeciwwskazan zeby uzywac tego typu sosy, przy diecie masowej?
    • 0

    #62
    bgoka

    bgoka

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1087 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna

    nie ma zadnych przeciwwskazan zeby uzywac tego typu sosy, przy diecie masowej?


    Wiadomo, że to trochę chemii ale zawodowcami nie jesteśmy %-)

    pozdr
    • 0

    #63
    oskaka

    oskaka

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 296 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gryfino
    • Staż [mies.]: 22
    Jak robicie kuraka w posiłkach przed i po treningowych? zawsze jadam smażone i nie za bardzo mi to odpowiada ostatnio ;)
    • 0

    #64
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Jak robicie kuraka w posiłkach przed i po treningowych? zawsze jadam smażone i nie za bardzo mi to odpowiada ostatnio ;)



    Właśnie sęk w tym aby w okołotreningowych nie jeść smażonego. Ewentualnie pichcić beztłuszczowo. Najlepsze gotowanie i grillowanie
    • 0

    #65
    Padre

    Padre

      Padre Pro %)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12874 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna


    wypas, ale nie jest to 'clean', raczej na okres masowania tylko
    • 0

    #66
    oskaka

    oskaka

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 296 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gryfino
    • Staż [mies.]: 22
    Pomóżcie mi bo zwątpiłem ;)

    Np. mam 100g kurczaka do zjedzenia... ale już przyrządzonego 100g czy przed oprawieniem 100g?
    • 0

    #67
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Bóg spamu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15273 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Pomóżcie mi bo zwątpiłem ;)

    Np. mam 100g kurczaka do zjedzenia... ale już przyrządzonego 100g czy przed oprawieniem 100g?

    Przed obróbką.
    • 0

    #68
    Anapol

    Anapol

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 391 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:woj. Maz
    • Staż [mies.]: 4 lata
    A mi się kurczak ostatnio mega mega przejadł już nim robie pod siebie ;/ pare dni loozuu...
    • 0

    #69
    ~Grzegorz

    ~Grzegorz

      blood & guts

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 57600 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Prawie 3 miasto / Warszawa
    • Staż [mies.]: 120
    Ma ktoś parowar? :-) Możecie coś polecić? Ceny są różne od 100 zł do + 300 zł.
    • 0

    #70
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Bóg spamu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15273 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Grzesiek tutaj temat który może Cię zainteresuje. :-)
    http://www.kfd.pl/pa...efal-38458.html
    • 0

    #71
    bobcoor

    bobcoor

      KFD Platinum +

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 579 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 4 lata
    Najtanszy parowar to garnek + nakladka parowa + pokrywka %)
    Na nakladke wrzucamy to co chcemu zjesc i gotujemy ;)
    • 1

    #72
    EuzebiuszKFD

    EuzebiuszKFD

      aj-ef-bi-bi-pro

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11090 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 09`
    Macie jakieś ciekawe pomysły na przyrządzenie kuraka, jakieś specjalne przyprawy? Próbował już ktoś w płatkach owsianych go smażyć, jako panierkę? %)

    Byłbym wdzięczny za propozycje posiłków około-treningowych %) Ryżem rzygam, chociaż go nie jem :ziober:
    • 0

    #73
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Smażę beztłuszczowo z dodakiem przypraw do gyrosu lub do kurczaka. Ostatnio upodobałem sobie przyprawę firmy Galeo, która zdobyła nie tylko moje podniebienie :ziober:

    Jak już pierś nabierze odpowiedniego koloru dosypuję ugotowany ryż brązowy i warzywa i delikatnie jeszcze pichcę żeby wszystko "przeszło" zapachem i smakiem
    • 0

    #74
    EuzebiuszKFD

    EuzebiuszKFD

      aj-ef-bi-bi-pro

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11090 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 09`
    Po tym nie czuć aż tak smaku ryżu? Przyznam szczerze, że mam do niego wstręt :ziober:
    • 0

    #75
    ~Mata

    ~Mata

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5207 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:kujawy
    • Staż [mies.]: 24>
    bossy a nie culineo :ziober:?? chyba ze jeszcze o jakiejs innej myslisz %)
    • 0

    #76
    oskaka

    oskaka

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 296 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gryfino
    • Staż [mies.]: 22
    Bossy jak smażysz bez tłuszczowo? Na Pamie czy masz inny sposób? %)
    • 0

    #77
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Bóg spamu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15273 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Macie jakieś ciekawe pomysły na przyrządzenie kuraka, jakieś specjalne przyprawy? Próbował już ktoś w płatkach owsianych go smażyć, jako panierkę? %)

    W dziale zdrowe jedzenie jest przepis właśnie na kuraka z płatkami.

    Ja czasami smażę mięso kuraka (na Pamie) w woku.Do tego mieszanka przypraw i ziół, pieczarki, i warzywa (brokuły, kalafior, marchewkę), lub też kupuję w Biedronce mieszankę chińską.
    • 0

    #78
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    bossy a nie culineo %)?? chyba ze jeszcze o jakiejs innej myslisz ;)


    Inna firma, w realu kupuję. Ale dzisiaj zrobiłem jeszcze raz ten FIX do chińskich z Culineo, dałem mniej wody niż na opakowaniu i ok ;)


    Bossy jak smażysz bez tłuszczowo? Na Pamie czy masz inny sposób? :-(



    Lepszy teflon kupiłem i na małym ogniu. Piersi z kuraka dostępne w naszych sklepach mają tyle wody, że patelnia tego nawet nie poczuje %)


    Dodaje foty przeglądowe %)%)%) Od razu piszę, że nie chce mi się obrabiać fotek ;)

    Załączone miniaturki

    • IMG_0664.JPG
    • IMG_0665.JPG

    • 0

    #79
    Nefcia

    Nefcia

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2201 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Skawina
    Ja mam pytanko nastepujace. Co nalezy jesc/pic aby zmniejszyc retencje wody spowodowana wieksza iloscia weglowodanow w diecie itp? Ogolnie chcialbym sprawdzic ile moge zejsc z wody by zobaczyc jak bardzo stoje z poziomem samego czystego fatu po wakacjach :P Istnieje cos takiego?
    • 0

    #80
    ŁeŁo

    ŁeŁo

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 381 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Jawor
    • Staż [mies.]: 27
    Pytanie: jakie płatki lepsze? Owsiane czy jęczmienne?

    Jęczmienne mają więcej węgli (tak pisze xD) ale jak IG? jakieś w ogóle różnice są? Bo jęczmienne są "drobniejsze" i lepiej się pije w koktajlu :D
    • 0




    1 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników