#21
Posted 31 August 2009 - 17:44 PM

#22
Posted 31 August 2009 - 18:18 PM

jakie macie opinie o kuskusie..?
#23
Posted 31 August 2009 - 18:47 PM

8 ząbków czosnku pokrojony w cienkie plasterki
1/2 kg pomidorów obrane ze skórki w ćwiartkach
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka soli białej
1 litr wody
makaron
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.
następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.
dodajemy soczewice,zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
następnie dodajemy sok z cytryny,sól.
dusimy do miękkości,aż odparuje woda.
Nasiona soczewicy zawierają dużo białka, skrobię, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo), także karoten i witaminy.
#24
Posted 31 August 2009 - 18:53 PM

Kilka lat temu jadłem to dosyć często ,całkiem fajnejakie macie opinie o kuskusie?
#25
Posted 31 August 2009 - 19:20 PM

50gr soczewicy zielonej namoczonej
8 ząbków czosnku pokrojony w cienkie plasterki
1/2 kg pomidorów obrane ze skórki w ćwiartkach
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka soli białej
1 litr wody
makaron
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.
następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.
dodajemy soczewice,zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
następnie dodajemy sok z cytryny,sól.
dusimy do miękkości,aż odparuje woda.
Nasiona soczewicy zawierają dużo białka, skrobię, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo), także karoten i witaminy.
dobra opcja z tym przepisem..nie rozumiem jednak po co makaron skoro jest soczewica.
brak jakiegoś mięcha!

#26
Posted 31 August 2009 - 19:30 PM

#27
Posted 02 September 2009 - 10:42 AM



#28
Posted 03 September 2009 - 20:22 PM


#29
Posted 04 September 2009 - 11:26 AM

Raczej unikaj..jesli oczywiscie podchodzisz powaznie do diety.Czy bułka tarta to wróg diety?
Czasem lubie sobie zrobić kotlety - kawałek piersi maczam w jajku, bułka i na patelnie.

#30
Posted 04 September 2009 - 12:10 PM

Czy bułka tarta to wróg diety?
Czasem lubie sobie zrobić kotlety - kawałek piersi maczam w jajku, bułka i na patelnie.
Głównie chodzi o to, że smażąc na jakimś tłuszczu, bardzo nasiąka (pochłania go), więc można powiedzieć, że w niektórych przypadkach jest wrogiem pośrednim.
#31
Posted 04 September 2009 - 13:27 PM


BOSSY, a jak robie na suchej patelni?

#32
Posted 04 September 2009 - 13:29 PM

Jak na suchej,trochę oliwy z oliwek lub PAM-u.Obtocz w przyprawachheross, o poważnym podejściu mnie nie musisz mówić
BOSSY, a jak robie na suchej patelni?Nie mówie żeby tak jeść non stop. Raz na jakiś czas.
#33
Posted 04 September 2009 - 13:51 PM



#34
Posted 04 September 2009 - 16:51 PM

Ja robie tak:rozbijam jedno jajko, do tego przyprawy, PAM na patelnię i smażę.Fakt. Dawno tak nie jadłem i zapomniałem jak to robiłem
Nie na sucho, tylko kropla oliwy na patelnie i rozcieram tak żeby całość pokryć. To jak?
#35
Posted 04 September 2009 - 20:25 PM


#36
Posted 05 September 2009 - 00:42 AM

Daj sobie spokój z bułką tartąNie no, super
ale mi chodzi o kwestie bułki tartej w której obtaczam pierś.
#37
Posted 05 September 2009 - 01:01 AM

#38
Posted 05 September 2009 - 06:05 AM

Zioła to the best opcja!
#39
Posted 05 September 2009 - 09:11 AM

Nie no, super
ale mi chodzi o kwestie bułki tartej w której obtaczam pierś.
Jak jedziesz masę, czy przy dniu delikatnego luzu na redukcji to od czasu do czasu korona z głowy Ci nie spadnie jak zjesz
#40
Posted 05 September 2009 - 09:13 AM


Dzięki panowie. Wezme też pod uwagę opcje z ziołami. zdrówka
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users