Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pogaduchy Przy Kuraku

* * * * * 8 głosów pogaduchy gotowanie potrawy przyrzadzanie potraw piers drobiowa kurczak

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#21
Stiga77

Stiga77

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 247 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:....
    • Staż [mies.]: xx
    Dzięki
    • 0

    #22
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    Czy w waszej kuchni stosujecie soczewicę??
    jakie macie opinie o kuskusie..?
    • 0

    #23
    Stiga77

    Stiga77

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 247 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:....
    • Staż [mies.]: xx
    50gr soczewicy zielonej namoczonej
    8 ząbków czosnku pokrojony w cienkie plasterki
    1/2 kg pomidorów obrane ze skórki w ćwiartkach
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka soli białej
    1 litr wody
    makaron

    Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.
    następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.
    dodajemy soczewice,zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
    następnie dodajemy sok z cytryny,sól.
    dusimy do miękkości,aż odparuje woda.

    Nasiona soczewicy zawierają dużo białka, skrobię, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo), także karoten i witaminy.
    • 1

    #24
    Ramazith

    Ramazith

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 442 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna

    jakie macie opinie o kuskusie?

    Kilka lat temu jadłem to dosyć często ,całkiem fajne
    • 0

    #25
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła

    50gr soczewicy zielonej namoczonej
    8 ząbków czosnku pokrojony w cienkie plasterki
    1/2 kg pomidorów obrane ze skórki w ćwiartkach
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka soli białej
    1 litr wody
    makaron

    Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.
    następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.
    dodajemy soczewice,zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
    następnie dodajemy sok z cytryny,sól.
    dusimy do miękkości,aż odparuje woda.

    Nasiona soczewicy zawierają dużo białka, skrobię, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo), także karoten i witaminy.



    dobra opcja z tym przepisem..nie rozumiem jednak po co makaron skoro jest soczewica.
    brak jakiegoś mięcha! :wub:
    • 0

    #26
    Stiga77

    Stiga77

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 247 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:....
    • Staż [mies.]: xx
    kwestia gustu,smaku ogólnie uwielbiam makaron...Ale można kombinować...
    • 0

    #27
    Lukmour

    Lukmour

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1977 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wołomin
    • Staż [mies.]: 48
    Soczewica to fajny dodatek do wszystkiego, szczególnie do mięs i różnych sałatek. Przy okazji zawiera dużo białka i błonnika. %) Stosuję ją raz na jakiś czas, regularnie może nie, bo jakoś nie mam takiego nawyku. Ale ten przepis wyżej jest fajny, trzeba będzie spróbować... Dorzuciwszy uprzednio mięso. ;)
    • 0

    #28
    Leatherface

    Leatherface

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 705 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: rośnie
    Czy bułka tarta to wróg diety? ;) Czasem lubie sobie zrobić kotlety - kawałek piersi maczam w jajku, bułka i na patelnie.
    • 0

    #29
    heross

    heross

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 97 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wlkp
    • Staż [mies.]: 50+

    Czy bułka tarta to wróg diety? -_- Czasem lubie sobie zrobić kotlety - kawałek piersi maczam w jajku, bułka i na patelnie.

    Raczej unikaj..jesli oczywiscie podchodzisz powaznie do diety. %)
    • 0

    #30
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Czy bułka tarta to wróg diety? -_- Czasem lubie sobie zrobić kotlety - kawałek piersi maczam w jajku, bułka i na patelnie.



    Głównie chodzi o to, że smażąc na jakimś tłuszczu, bardzo nasiąka (pochłania go), więc można powiedzieć, że w niektórych przypadkach jest wrogiem pośrednim.
    • 0

    #31
    Leatherface

    Leatherface

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 705 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: rośnie
    heross, o poważnym podejściu mnie nie musisz mówić -_-

    BOSSY, a jak robie na suchej patelni? %) Nie mówie żeby tak jeść non stop. Raz na jakiś czas.
    • 0

    #32
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Bóg spamu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15228 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    heross, o poważnym podejściu mnie nie musisz mówić -_-

    BOSSY, a jak robie na suchej patelni? %) Nie mówie żeby tak jeść non stop. Raz na jakiś czas.

    Jak na suchej,trochę oliwy z oliwek lub PAM-u.Obtocz w przyprawach
    • 0

    #33
    Leatherface

    Leatherface

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 705 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: rośnie
    Fakt. Dawno tak nie jadłem i zapomniałem jak to robiłem -_- Nie na sucho, tylko kropla oliwy na patelnie i rozcieram tak żeby całość pokryć. To jak? %)
    • 0

    #34
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Bóg spamu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15228 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Fakt. Dawno tak nie jadłem i zapomniałem jak to robiłem ;) Nie na sucho, tylko kropla oliwy na patelnie i rozcieram tak żeby całość pokryć. To jak? ;)

    Ja robie tak:rozbijam jedno jajko, do tego przyprawy, PAM na patelnię i smażę.
    • 0

    #35
    Leatherface

    Leatherface

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 705 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: rośnie
    Nie no, super %) ale mi chodzi o kwestie bułki tartej w której obtaczam pierś.
    • 0

    #36
    -ARTUR-

    -ARTUR-

      Bóg spamu ;)

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15228 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Nie no, super %) ale mi chodzi o kwestie bułki tartej w której obtaczam pierś.

    Daj sobie spokój z bułką tartą
    • 0

    #37
    Stiga77

    Stiga77

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 247 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:....
    • Staż [mies.]: xx
    Wystarczy trochę ziół.przypraw i bulka niepotrzena!!!
    • 0

    #38
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    Obsyp kuraka papryką i jak upieczesz będzie miała pyszny smak-jeszcze lepszy niż z bułką tartą.
    Zioła to the best opcja!
    • 0

    #39
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Nie no, super ;) ale mi chodzi o kwestie bułki tartej w której obtaczam pierś.



    Jak jedziesz masę, czy przy dniu delikatnego luzu na redukcji to od czasu do czasu korona z głowy Ci nie spadnie jak zjesz
    • 0

    #40
    Leatherface

    Leatherface

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 705 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: rośnie
    No leci masa ;)

    Dzięki panowie. Wezme też pod uwagę opcje z ziołami. zdrówka
    • 0




    1 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko