#21
Napisany 31 sierpień 2009 - 17:44

#22
Napisany 31 sierpień 2009 - 18:18

jakie macie opinie o kuskusie..?
#23
Napisany 31 sierpień 2009 - 18:47

8 ząbków czosnku pokrojony w cienkie plasterki
1/2 kg pomidorów obrane ze skórki w ćwiartkach
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka soli białej
1 litr wody
makaron
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.
następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.
dodajemy soczewice,zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
następnie dodajemy sok z cytryny,sól.
dusimy do miękkości,aż odparuje woda.
Nasiona soczewicy zawierają dużo białka, skrobię, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo), także karoten i witaminy.
#24
Napisany 31 sierpień 2009 - 18:53

Kilka lat temu jadłem to dosyć często ,całkiem fajnejakie macie opinie o kuskusie?
#25
Napisany 31 sierpień 2009 - 19:20

50gr soczewicy zielonej namoczonej
8 ząbków czosnku pokrojony w cienkie plasterki
1/2 kg pomidorów obrane ze skórki w ćwiartkach
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka soli białej
1 litr wody
makaron
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy aż będzie złoty.
następnie dodajemy pomidory i dusimy aż powstanie sos.
dodajemy soczewice,zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
następnie dodajemy sok z cytryny,sól.
dusimy do miękkości,aż odparuje woda.
Nasiona soczewicy zawierają dużo białka, skrobię, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo), także karoten i witaminy.
dobra opcja z tym przepisem..nie rozumiem jednak po co makaron skoro jest soczewica.
brak jakiegoś mięcha!

#26
Napisany 31 sierpień 2009 - 19:30

#27
Napisany 02 wrzesień 2009 - 10:42



#28
Napisany 03 wrzesień 2009 - 20:22


#29
Napisany 04 wrzesień 2009 - 11:26

Raczej unikaj..jesli oczywiscie podchodzisz powaznie do diety.Czy bułka tarta to wróg diety?
Czasem lubie sobie zrobić kotlety - kawałek piersi maczam w jajku, bułka i na patelnie.

#30
Napisany 04 wrzesień 2009 - 12:10

Czy bułka tarta to wróg diety?
Czasem lubie sobie zrobić kotlety - kawałek piersi maczam w jajku, bułka i na patelnie.
Głównie chodzi o to, że smażąc na jakimś tłuszczu, bardzo nasiąka (pochłania go), więc można powiedzieć, że w niektórych przypadkach jest wrogiem pośrednim.
#31
Napisany 04 wrzesień 2009 - 13:27


BOSSY, a jak robie na suchej patelni?

#32
Napisany 04 wrzesień 2009 - 13:29

Jak na suchej,trochę oliwy z oliwek lub PAM-u.Obtocz w przyprawachheross, o poważnym podejściu mnie nie musisz mówić
BOSSY, a jak robie na suchej patelni?Nie mówie żeby tak jeść non stop. Raz na jakiś czas.
#33
Napisany 04 wrzesień 2009 - 13:51



#34
Napisany 04 wrzesień 2009 - 16:51

Ja robie tak:rozbijam jedno jajko, do tego przyprawy, PAM na patelnię i smażę.Fakt. Dawno tak nie jadłem i zapomniałem jak to robiłem
Nie na sucho, tylko kropla oliwy na patelnie i rozcieram tak żeby całość pokryć. To jak?
#35
Napisany 04 wrzesień 2009 - 20:25


#36
Napisany 05 wrzesień 2009 - 00:42

Daj sobie spokój z bułką tartąNie no, super
ale mi chodzi o kwestie bułki tartej w której obtaczam pierś.
#37
Napisany 05 wrzesień 2009 - 01:01

#38
Napisany 05 wrzesień 2009 - 06:05

Zioła to the best opcja!
#39
Napisany 05 wrzesień 2009 - 09:11

Nie no, super
ale mi chodzi o kwestie bułki tartej w której obtaczam pierś.
Jak jedziesz masę, czy przy dniu delikatnego luzu na redukcji to od czasu do czasu korona z głowy Ci nie spadnie jak zjesz
#40
Napisany 05 wrzesień 2009 - 09:13


Dzięki panowie. Wezme też pod uwagę opcje z ziołami. zdrówka
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników