Skocz do zawartości

Zdjęcie

Platki owsiane

- - - - - platki owsiane

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Hncus

Hncus

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 538 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna

    Trzeba podgrzać do temp.ok.60-70 stopni bo w tej temp.rozkleja się skrobia,a nie rozklejona skrobia nie jest trawiona (przyswajalna) czyli idziemy od razu na klop - takim łopatologicznym językiem mówiąc :rolleyes:


    Lil Homies napisal kiedys ze trzeba platki podgrzac do temp 60-70 stopni, przelecialem fora niemieckie i nikt tam nie podgrzwea platkow, wiekszosc ma miksery do robienia shakow i miela platki z odzywkami bialkowymi i mlekiem. Mozna nawet kupic gainery z zmielonymi platkami ktore sa podobno niby lepsze od gainerow w ktorych weglowodany sa z cukru typu mega mass 4000.

    TO JAK TO W KONCU JEST?? Kto ma racje??

    Edytowany przez Hncus, 11 sierpień 2007 - 13:09 .

    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie
    Skrobia jest wielocukrem,który nie rozpuszcza się w zimnym płynie.
    Intensywne pęcznienie zachodzi w temp.ok.35 stopni zaś rozklejanie w temp.ok.65 stopni.
    Możliwe,że zmiksowane i połaczone z płynem są bardziej przyswajalne,a odżywki to zupełnie inna bajka.
    • 0

    #3
    Hncus

    Hncus

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 538 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna

    Skrobia jest wielocukrem,który nie rozpuszcza się w zimnym płynie.
    Intensywne pęcznienie zachodzi w temp.ok.35 stopni zaś rozklejanie w temp.ok.65 stopni.
    Możliwe,że zmiksowane i połaczone z płynem są bardziej przyswajalne,a odżywki to zupełnie inna bajka.


    co do odrzywki to moge tobie powiedziec ze kiedys nawet taka kilka razy pilem gdzies dwa latka temu w rajchu gdy mialem 3tygodniowa praktyke na silce, czuc bylo malutkie kawalki platkow wiec nie wiem czy to az tak inna bajka... Tyle ze jakos moj organizm jej zbytnio nie chcial przyjmowac bo biegalem po niej na kibel...
    • 0

    #4
    ~Maruda

    ~Maruda

      GTFO!!

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9523 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:ja mam wiedzieć?!
    • Staż [mies.]: -

    bo biegalem po niej na kibel...

    rozwolnienie? czy po prostu wzięło Cię na twardą zdrową kupę?

    ja jak jem płatki (od czasu do czasu podczas ładowania) to też zalewam je ciepłą wodą, żeby się rozmiękczyły - jakoś tak intuicyjnie :rolleyes:
    jesli to co pisze LIL jest prawdą (a nie mam powodu, żeby mu nie wierzyć) to opcja zalewania ciepła wodą wydaje sie być bardzo korzystna ze względu na wstępna obróbkę będą łatwiej przyswojone :rolleyes:
    • 0

    #5
    Hncus

    Hncus

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 538 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    no po niej biegalem na kibel, tez mocze w cieplej wodzie:) ale czytajac po forach na zachodzie nikt tego nie robi...

    pozdro
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko