Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pizza low carb - czyli PIZZA NA REDUKCJI

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Czekoladowy

Czekoladowy

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 125 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6

    *
    POPULARNY

    Witam.
    Dzisiaj mam coś dla ulubieńców pizzy.


    Mówili wam,że na redukcji nie możecie sobie na nią pozwolić? Mylili się!!!

    Co będzie nam potrzebne?
    Składniki:
    -450g kalafiora(może być mrożony jak i świerzy).
    -100g odtłuszczonego sera żółtego.
    -Przyprawa do pizzy, oregano.
    -2 małe jajka.
    -Dowolne dodatki(salami,szynka dobrej jakości, kurczak, kukurydza, pomidor, cebula itp.)

    Wartości odżywcze podkładu:
    -345kcal,35g białka,19g tłuszczu,9g WW.
    Całości nie podaję, bo to zależy co dodacie do pizzy:)



    Sposób przygotowania:
    1.
    Kalafiora wrzucamy do blendera i mielimy aż będzie przypominał ryż, można nawet nieco drobniej.
    20130526144907.jpg
    2.
    Ser żółty ucieramy na tarku lub mielimy w blenderze.
    20130526144546.jpg
    3.
    Do miski wsypujemy 450g zmielonego kalafiora oraz 40g sera, wbijamy dwa małe jajka oraz dodajemy ulubione przyprawy w większej ilości(ja dałem płaską łyżkę przyprawy do pizzy oraz łyżeczkę oregano i odrobinę soli).
    Całość mieszamy na jednolitą masę.
    20130526145225.jpg
    4.
    Papier do pieczenia dajemy na blachę smarujemy go tłuszczem(np. olejem kokosowym). Wykładamy na blachę masę, i formujemy z niej podkład pod pizzę grubości ok. 1cm.
    20130526150520.jpg
    5.
    Nasz uformowany podkład wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 1h przy 180 stopniach dając na dół(każdy piekarnik jest inny także polecam piec na ''czuja'').Podkład ma nabrać brązowawego koloru, ma być widać stopiony serek.
    20130526170209.jpg
    6.
    Wyciągamy upieczony podkład i czekamy aż ostygnie.
    7.
    Przygotowujemy sos pomidorowy(ja użyłem 2 łyżek przetartych pomidorów+łyżeczki oregano).
    Przygotowany sos nakładamy równomiernie na podkład.
    20130526170748.jpg
    8.
    Na gotowy podkład dodajemy ulubione składniki(ja dodałem salami, szynkę, kukurydzę, cebulę oraz pomidora).
    Całość posypujemy 60g startego sera, który nam pozostał.
    20130526172810.jpg
    9.
    Pizzę pieczemy ok.10-15min 180stopni, na górnej grzałce.


    GOTOWE.

    SMACZNEGO!!!


    20130526191954.jpg


     


    Edytowany przez Czekoladowy, 26 maj 2013 - 21:15 .

    • 24

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    WujoMaciek

    WujoMaciek

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4523 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bartoszyce
    • Staż [mies.]: rośnie

    Może być spoko .. ale trochę roboty jest przy tym ;)


    • 0

    #3
    Czekoladowy

    Czekoladowy

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 125 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6

    Roboty nie więcej niż przy zwykłej pizzy o ile nie mniej:)

    Może Was troszkę odtrącać ten kalafior, ale naprawdę podkład wychodzi pyszny, w ogóle go nie czuć.


    • 0

    #4
    bania333

    bania333

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 8 postów
  • Wiek: 43
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48+

    Moze nie tyle roboty co czasu z czekaniem na upieczenie sie podkladu ale wyglada super, bedzie trzeba zrobic.


    • 0

    #5
    RoBNQJ

    RoBNQJ

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3633 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Koronowo

    Pomysł od BuffDudes :-)


    • 2

    #6
    F3romoN

    F3romoN

      Spam to mój żywioł

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7076 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2007SW

    ciekawe ;]

    leci +


    • 0

    #7
    Mikhail

    Mikhail

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 371 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna

    Kozak,daje plusa,trzeba wdrożyć któregoś dnia  %)


    • 0

    #8
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła

    Dosyć często robię ten przepis.. Dobrze go znam.

    Plusik ode mnie.


    • 0

    #9
    Misieekk

    Misieekk

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4913 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4x

    Jadłem to trzeba uważać, żeby nie rozwaliło się. Smak kozacki :)


    • 0

    #10
    Gruby_eudezet

    Gruby_eudezet

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 846 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:eudezet
    • Staż [mies.]: 60

    Fajna opcja na pizzę gdy dbamy mocno o ilość kcal :) Polecam! Ja na placka dałem kurczaka i koniecznie sos z jogurtu naturalnego koperku i czosnku :)


    • 0

    #11
    Michał_Misiek

    Michał_Misiek

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 986 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 4lata+

    Kalafior ma być ugotowany czy surowy ? Proszę o jakieś relacje/foty osób, które już konsumpcje tejże pizzy mają za sobą.


    • 0

    #12
    Czekoladowy

    Czekoladowy

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 125 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6

    Kalafior surowy.

    Mi pizza bardzo smakowała:)


    Edytowany przez Czekoladowy, 05 czerwiec 2013 - 18:27 .

    • 0

    #13
    NoPainNoResult

    NoPainNoResult

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 46 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    • Staż [mies.]: 3

    Widziałem podobną u znanego (mam nadzieję) Pawła Groma. Zrobiłem taką, lecz keczup/sos nie zmienil zmaku tego kalafioru i niestety nie dojadłem całej ;p lecz jeżeli ktoś lubi to jak najbardziej bardzo dobre makro i syte.


    • 0

    #14
    Mikhail

    Mikhail

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 371 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna

    Widziałem podobną u znanego (mam nadzieję) Pawła Groma. Zrobiłem taką, lecz keczup/sos nie zmienil zmaku tego kalafioru i niestety nie dojadłem całej ;p lecz jeżeli ktoś lubi to jak najbardziej bardzo dobre makro i syte.

    Jeżeli kiedykolwiek byłeś na takiej porządnej redukcji,gdy już masz dośc wszystkiego,brak chumoru,żarcie smakuje jak gówno,to nawet ochydny smak kalafiora nie powinien robić problemów,nic tylko migusiem czyścic tależ :)

    Napewno w smaku kalafior od ciasta będzie gorszy,ale porównując makroskładniki i jakoś makro to nie ma co gadać :) 

    Pzdr


    • 0

    #15
    DANIELq

    DANIELq

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 225 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 23

    A macie jakiś zamiennik dla kalafiora ? Powoduje on u mnie odruch wymiotny :<


    • 0

    #16
    David.

    David.

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1120 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna

    Robiłem dzisiaj, pizza "kebab". Wyszła całkiem dobrze, w smaku wiadomo nie to co prawdziwa ale też smaczna ;)

    DSC00342.jpg


    Edytowany przez David., 12 czerwiec 2013 - 20:30 .

    • 0

    #17
    Rexiu

    Rexiu

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 845 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 20


    A macie jakiś zamiennik dla kalafiora ? Powoduje on u mnie odruch wymiotny :<

    zamiast kalafiora hmm brokuly?
    • 0

    #18
    podbor

    podbor

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 640 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 45

    Na moim DT też dałem przepis na pizze z kalafiorkiem, spróbuj walnąć soli do kalafiora, bo kalafior jest słodki a bez soli jest po prostu nie do zjedzenia, dodaj soli i dużo przypraw czili czy papryki ostrej w płynie albo prochu na prawdę pomaga.


    • 0

    #19
    Apollomass

    Apollomass

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 36 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 25

    Fajny pomysł musze spróbować :D


    • 0

    #20
    fialo

    fialo

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 696 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7

    Motyw od buff dudes, robiłem kiedyś z kalafiorem mrożonym to nie daje rady, bo ciasto jest namoknięte. 

     

    Ale dzisiaj.....

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Drugie podejscie %)


    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko