Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierś z biedry- przeleżała w cieple :/

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
MocJestwTobie

MocJestwTobie

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 676 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 28

    Witam kupiłem wczoraj pierś z biedrze zapomniałem schować do lodówki. Leżała w cieple na korytarzu jakieś 9h, żona znalazła rano jak szła do pracy. Otworzyłem i niby nie śmierdzi, normalny zapach. Ryzykować czy nie? Nie chce jakiegoś świństwa typu salmonella itp.


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Remuerte

    Remuerte

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 567 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    • Staż [mies.]: 31

    Większość osób powie Ci, żebyś nie ryzykował, bo wina i powód Twojego zatrucia spadnie na nas :D

    Zdrowiej będzie jak poniesiesz koszta (i konsekwencje :P ) i kupisz nową pierś.


    • 0

    #3
    domator222

    domator222

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 666 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 79

    Wywal jeżeli nie chcesz złapać jakiegoś g*wna;-).


    • 0

    #4
    Bartek-91

    Bartek-91

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 746 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław

    Akurat to przeleżenie piersi w cieple jest niczym w porównaniu do tego, co się z nią dzieje przed wpakowaniem do tego pojemnika. Czy zjesz kurczaka, który przeleżał w cieple, czy zjesz prosto z lodówki wiele nie zmieni. Niestety kurczaki z tych wielkich sklepów to porażka, tak naprawdę ciężko dziś dostać czystego kurczaka, dlatego polecam jeżdżenie po wsiach i skup prawdziwego mięsa. Ewentualnie zamianę piersi z kurczaka na te z indyka, póki jeszcze jest w miarę czysta.


    Edytowany przez Bartek-91, 18 marzec 2015 - 08:45 .

    • 0

    #5
    Pifcio30

    Pifcio30

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 307 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 1

    Wy chyba na studiach nie byliście i bez lodówki wódki nie chłodziliście na balkonie :) Jak nie śmierdzi to jeszcze nie rozpoczęły się procesy rozkładu, rozkrój, obmyj porządnie i wrzuć do zamrażarki i sobie powoli konsumuj 


    • 0

    #6
    Hajt

    Hajt

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3394 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wroclaw/Jedlina-Zdrój

    Jak nie śmierdzi to co stoi na przeszkodzie? Póki nie ma zielonych plam, albo nie chce Ci się rzygać jak przystawisz do niej nos, to znaczy, że możesz wcinać :D


    • 0

    #7
    lMAGO

    lMAGO

      Oligarcha

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 27784 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    szamaj śmiało, byle nie na surowo %)
    • 0

    #8
    MocJestwTobie

    MocJestwTobie

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 676 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 28

    szamaj śmiało, byle nie na surowo %)

    :thx: %)

     

    Jutro mój śwagier wpada na obiad to mu zrobię z tej piersi i zobaczymy na drugi dzien %)


    Edytowany przez MocJestwTobie, 18 marzec 2015 - 09:22 .

    • 0

    #9
    MocJestwTobie

    MocJestwTobie

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 676 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 28

    Akurat to przeleżenie piersi w cieple jest niczym w porównaniu do tego, co się z nią dzieje przed wpakowaniem do tego pojemnika. Czy zjesz kurczaka, który przeleżał w cieple, czy zjesz prosto z lodówki wiele nie zmieni. Niestety kurczaki z tych wielkich sklepów to porażka, tak naprawdę ciężko dziś dostać czystego kurczaka, dlatego polecam jeżdżenie po wsiach i skup prawdziwego mięsa. Ewentualnie zamianę piersi z kurczaka na te z indyka, póki jeszcze jest w miarę czysta.

    Owszem zgadzam się, ale zauważ, że to samo jest z inna żywnością aniżeli mięcho. Jak by człowiek za przeproszeniem s*ał hajsem to już dawno zrezygnowałbym z dyskontów na rzecz bio-produktów %) Ogólnie temat rzeka, każdy mówi że wszystko z biedry jest be a i tak po ciachaczu kupuję ;)


    Edytowany przez MocJestwTobie, 18 marzec 2015 - 09:21 .

    • 0

    #10
    Bartek-91

    Bartek-91

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 746 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław

    Owszem zgadzam się, ale zauważ, że to samo jest z inna żywnością aniżeli mięcho. Jak by człowiek za przeproszeniem s*ał hajsem to już dawno zrezygnowałbym z dyskontów na rzecz bio-produktów %) Ogólnie temat rzeka, każdy mówi że wszystko z biedry jest be a i tak po ciachaczu kupuję ;)


    Owszem, sam często zaopatruje się w biedrze w produkty, którym nie można strzelać na zmianę sterydów i antybiotyków; makarony, kasze, wafle ryżowe, ryż, płatki itd.
    • 0

    #11
    Bujko1947

    Bujko1947

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 94 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gorzów Wlkp.
    • Staż [mies.]: 6
    U mnie cala noc dzisiaj pol kilo w pokoju byly i to w pojemnikach. Zapomnialem je schowac do lodowki :D Juz sie chlodza i zaraz odgrzewam w mikrofali i jem normalnie. Beda pyszne :) Nic sie nie stanie jak raz na pare miesiecy je zjesz, tym bardziej jak nie smierdza.
    • 0

    #12
    F3romoN

    F3romoN

      Spam to mój żywioł

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7076 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2007SW

    Jeżeli mięso nie śmierdzi to na pewno jest ok.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko