Witam serdecznie. Mam lekki problem z obliczeniem w diecie białka z piersi kurczaka. Nie wiem czy zawartość 21g w 100 g jest liczona kiedy pierś jest ugotowana czy surowa? wydaję mi się, że po ugotowaniu bo wtedy wiekszkość wody jest wygotowana prawda? Bardzo dziękuje za jakąś szybką odpowiedź.
#1
Posted 28 January 2006 - 19:47 PM

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Boks czy MMA
,
Prosze o analizę wyników biopsji tarczycy
,
Z czym połączyć ALRI VENOM HYPERDRIVE 3.0+
| Prosze o pomoc doswiadczonych ...
,
Ciąża w niedoczynności
,
Za mało białka w diecie
#2
Posted 28 January 2006 - 20:44 PM

zawartos w surowym miesie
#3
Posted 28 January 2006 - 21:30 PM

Tak jak pisze K.O każdy produkt waży się przed przyrządzeniem, bo inaczej nie doszedłbyś do ładu. Pierś ugotowana waży mniej a usmażona pewnie więcej bo tłuszcz dochodzi.. a odwrotnie jest z ryżem itp. po ugotowaniu waży o wiele więcej.
#4
Posted 28 January 2006 - 22:35 PM

Dziękuje bardzo Panom za odpowiedź :D ahh człowiek uczy się całe życie :)
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users