Witam serdecznie. Mam lekki problem z obliczeniem w diecie białka z piersi kurczaka. Nie wiem czy zawartość 21g w 100 g jest liczona kiedy pierś jest ugotowana czy surowa? wydaję mi się, że po ugotowaniu bo wtedy wiekszkość wody jest wygotowana prawda? Bardzo dziękuje za jakąś szybką odpowiedź.
#1
Napisany 28 styczeń 2006 - 19:47

#2
Napisany 28 styczeń 2006 - 20:44

zawartos w surowym miesie
#3
Napisany 28 styczeń 2006 - 21:30

Tak jak pisze K.O każdy produkt waży się przed przyrządzeniem, bo inaczej nie doszedłbyś do ładu. Pierś ugotowana waży mniej a usmażona pewnie więcej bo tłuszcz dochodzi.. a odwrotnie jest z ryżem itp. po ugotowaniu waży o wiele więcej.
#4
Napisany 28 styczeń 2006 - 22:35

Dziękuje bardzo Panom za odpowiedź :D ahh człowiek uczy się całe życie :)
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników