Skałdniki:
-200 g piersi z kurczaka
-300-400g kapusty pekińskiej
-1/2 puszki fasoli czerownej
-2 pomidory
-1/2 świeżego ogórka
-1/2 żółtej papryki(świeża)
-15 ml sosu vinegre
-oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia:
1.Gotujemy pierś.
2.W międzyczasie szatkujemy kapuste na cienkie paseczki,kroimy pomidory,papryke oraz ogórka w kostke,odcedzamy fasole w sitku.
3.Rozgrzewamy oliwe na patelni teflonowej, po czym wrzucamy kapuste i dusimy pod przykryciem.Po paru min. dodajemy reszte warzyw i dalej dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
4.W między czasie odcedzamy pierś i kroimy w kostke.
5.Gdy kapusta się zarumieni przekładamy do półmiska,dodajemy pokrojoną pierś i sos vinegre po czym mieszamy.
Wartości odzywcze:
Białko-ok. 40 g
Węglowodany-ok.40-50 g
tłuszcze-ok. 20 g