Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierś z kurczaka w miodzie ze śmietaną

* * * * * 1 głosów

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Krzysztof.Pe

Krzysztof.Pe

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 317 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sheffield UK
    • Staż [mies.]: xx
    a wiec szybko i na temat:
    pewnie znudzeni jestescie jedzeniem kury z warzywami , z owocami z roznymi przyprawami , sosami itp...
    podam wam przepis jak szybko i smacznie przygotowac kurze biusty %-)

    co 3ba -
    piers z kury - cala ,pol, dwie - zalezy kto ile je .ja jem cala piers z kury tj.ok 400 gr.
    100 gr. miodu - najlepiej gryczany - dodaje niesamowitego smaku i aromatu.
    100 gr smietany beztluszczowej.

    kure kroimy w male kawalki - paski kostki kto jak woli. nie juz takie malucienkie znowu.
    przed pokrojeniem oczywiscie (przynajmniej ja tak robie ) wyzynamy wszystkie te tluste farfocle.
    na rozgrzana patelnie wrzucamy lyzeczke mala masla beztluszczowego - gaz na mniej niz srednio.
    wrzucamy najpierw kure zeby sie podgrzala troche , jak nabierze bialego koloru dodajemy smietane , czekamy ok 6-13 minut, mieszamy zeby sie nie poprzyklejalo,przykryc na kilka minut , w momencie jak zaparuje sie pokrywka od patelni , dodajemy miody i na malym ogniu , pod przykryciem czekamy ok 10 minut .
    calosc co jakis czas mieszamy, do momentu az smietana z miodem sie zmiesza. mozna dodac bazylie - fajnie pachnie.
    ja osobiscie nie dodaje ani soli a nic nic , tylko same skladniki.

    polecam i smacznego.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Killman

    Killman

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2765 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    ciekawie wyglada
    tylko fakt ze nie dajesz zadnych przypraw nie przechodzi przez mysl, fajnie pachnie tylko ciekawe jak same miesko smakuje bez przypraw %-) spróbuje wkrotce, dodam przypraw
    jak mozesz to daj foto dla ciekawosci i wzrostu zainteresowania owym przepisem

    Edytowany przez killman20, 06 maj 2010 - 21:58 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko