Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierś z kurczaka przed i po ugotowaniu - wartości odżywcze

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
DawidziorGM

DawidziorGM

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • PipPipPip
  • 696 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4 Lata

    Jakim cudem ugotowana pierś z kurczaka ( której masa się zmniejsza ) ma wiecej kcal i białka niż surowa?


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63862 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Ze 100 gramów surowej po przyrządzeniu pozbywamy się 15-20% wody stąd ustawiając taką samą wagę piersi surowej jak gotowanej otrzymujesz inne wartości w tabeli.


    • 0

    #3
    DawidziorGM

    DawidziorGM

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPip
    • 696 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4 Lata

    Zakladajac ze 100 g surowej ma te 20g białka +/- to ile musial bym dać G żeby po ugotaniu miała te 20 g białka ?


    • 0

    #4
    SeiteN

    SeiteN

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3112 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 11+SW

    100G %%)


    • 0

    #5
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63862 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Po ugotowaniu nadal masz 20  gramów tylko w mniejszej objętości


    • 0

    #6
    DawidziorGM

    DawidziorGM

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPip
    • 696 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4 Lata

    Hmm to czemu w tabeli mi pisze ze 30 +


    • 0

    #7
    Duszeek

    Duszeek

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3205 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów
    • Staż [mies.]: 8.13r

    surowa kura 100g ma 20g bialka

    po ugotowaniu wazy ok 80g i ma 20g bialka

    z czego wynika ze 100g ugotowanej kury ma +20g bialka i przed obrobka termiczna (gotowaniem) wazyla jakies ~115g


    • 0

    #8
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63862 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Wystarczy nieco ruszyć głową.

    Podstawy logiki.


    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko