Skocz do zawartości

Zdjęcie

Piers z kurczaka przed i po smazeniu

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
k1s1el

k1s1el

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 1092 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 2014r.
    Czesc! Dzis się troche zdziwilem, bo sobie zwazylem piersi z kurczaka przed i po smazeniu. Wyszło, ze z kilograma zostaje tylko ok. 600g kurczaka do szamy. Niby zawsze liczy sie przed obrobka, no ale to az taka roznica?? Ma sie wliczac ta cala woda, ktora wyparowuje??? Jak wy liczycie??
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Diablo9816

    Diablo9816

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2383 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Zamosc
    • Staż [mies.]: 37

    Zawsze wazy sie przed obróbką niewazne ile bedzie po np smazeniu,wliczaj wszystko przed obrobka


    • 0

    #3
    xwojaxx

    xwojaxx

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1113 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 5 lat

    Nie waż nic po obróbce i niech Cie to nie interesuje. Po usmażeniu ze 100g się zrobi 150g oczywiście białko w piersi się nie zwiększa.


    • 0

    #4
    Piotrrek

    Piotrrek

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 601 postów
    • Płeć:Mężczyzna

     Ma sie wliczac ta cala woda, ktora wyparowuje???

    Woda nie ma kalorii :KFD:


    • 0

    #5
    k1s1el

    k1s1el

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1092 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 2014r.

    Zawsze wazy sie przed obróbką niewazne ile bedzie po np smazeniu,wliczaj wszystko przed obrobka

    I tak robie, ale w ramach ciekawostki sobie dzis sprawdzilem ile zostanie po smazeniu :)

    Nie waż nic po obróbce i niech Cie to nie interesuje. Po usmażeniu ze 100g się zrobi 150g oczywiście białko w piersi się nie zwiększa.

    No wlasnie z kilograma zrobilo sie 600g :)

    Woda nie ma kalorii :KFD:

    B) :o
    • 0

    #6
    xwojaxx

    xwojaxx

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1113 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 5 lat

    Woda odparuje ale moje piersi są nasiąknięte olejem:D


    • 0

    #7
    leonidass

    leonidass

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 48 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Stolica
    • Staż [mies.]: +100

    Ja robię tak że warzę pierś przed obróbką np. 1kg - to pięć porcji, po obróbce 750g- to też pięć porcji, czyli porcja po obróbce waży 150g.


    • 0

    #8
    k1s1el

    k1s1el

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1092 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 2014r.
    Warzy to sie piwo :)

    Ok, ja waze 1kg surowego miecha i z niego licze makro. I tak sie naczytalem, ze powinno byc.

    Liczycie makro z surowego czy po obrobce?
    • 0

    #9
    viXon

    viXon

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 57 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 15

    Mówicie, żeby nie ważyć po usmażeniu - no ale to jest różnica czy się zje 200g kurczaka czy 170g. Co mi z tego, że kurczak przed smażeniem waży 200g skoro zjadam mniej?


    • 0

    #10
    Róó

    Róó

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6130 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:podkarpacie
    • Staż [mies.]: JUTRO

    jesteś jakimś PRO czy coś :cenzura:  %%) ?


    • 0

    #11
    viXon

    viXon

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 57 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 15

    Pro nie jestem, ale 40% różnicy, jak w temacie, to dużo.


    • 0

    #12
    Piotrrek

    Piotrrek

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 601 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    200g kurczaka ma takie same wartości odżywcze co X g kurczaka po usmażeniu


    • 0

    #13
    kiepskiwaldek1

    kiepskiwaldek1

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPip
    • 150 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Grudziądz
    • Staż [mies.]: 4

    suszone mięso to dopiero jest nie ekonomiczne, bo z 1kg mięcha robi ci się 200 gram albo mniej :KFD:


    • 0

    #14
    cziterogien

    cziterogien

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 36 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna

    Oczywiście że ważymy po obróbce...


    • 0

    #15
    kubasso91

    kubasso91

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 31365 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8 +

    Oczywiście że ważymy po obróbce...

    co chcesz ważysz po obróbce ? Wszystko ważymy przed...


    • 0

    #16
    cziterogien

    cziterogien

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 36 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna

    co chcesz ważysz po obróbce ? Wszystko ważymy przed...

    Mięso a nie wodę, która jest do niego wstrzykiwana aby zwiększyć jego wagę daltego np. w Lidlu mamy równiutkie kawałeczki po 450g
    Wiadomo że ważyć przed obróbką jest ekonominiej ale myśląc w ten sposób możemy równie dobrze ważyć rybę z ośćmi i skórą i jajka ze skorupkami a to niektórym robi różnicę :)
    Pytałem kiedyś Macieja Żochowskiego jak waży i tego się trzymam


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko