Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierś z kurczaka - grillowana - wartości odżywcze

- - - - - kurczak wartosci odzywcze piers cycek grillowana kurczaka

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Peru

Peru

    KFD to mój dom ;)

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2471 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pruszków
    • Staż [mies.]: 80
    Takie ma wartości i liczbe kalori na 100g ja tu http://www.jedzdobrz...na_grillu.html??
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    ~M I S T R Z

    ~M I S T R Z

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3924 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10 LAT
    Tak.
    • 0

    #3
    Peru

    Peru

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2471 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pruszków
    • Staż [mies.]: 80
    ok dzieki, po prostu zawsze myślałem że ma B;21,5 W:0, T:1,3, nie rozumiem czemu jest az tak róznica w ilości białka między surowym http://www.jedzdobrz...ry__surowa.html a grilowanym http://www.jedzdobrz...na_grillu.html??
    • 0

    #4
    ~Grzegorz

    ~Grzegorz

      blood & guts

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 57600 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Prawie 3 miasto / Warszawa
    • Staż [mies.]: 120
    Dla mnie też to dziwne.
    • 0

    #5
    Peru

    Peru

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2471 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pruszków
    • Staż [mies.]: 80
    no własnie i nie wiem które przyjąc za prawdziwe:D
    • 0

    #6
    ~Grzegorz

    ~Grzegorz

      blood & guts

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 57600 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Prawie 3 miasto / Warszawa
    • Staż [mies.]: 120
    To uśrednij %)
    • 0

    #7
    Peru

    Peru

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2471 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pruszków
    • Staż [mies.]: 80
    usmiałem się Grzegorz %) Ale jak ktos wie to niech sie wypowiada:-D
    • 0

    #8
    Wodzuluki

    Wodzuluki

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 654 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Ciechanów
    • Staż [mies.]: 2008
    dziwne zeby piers po przygotowaniu jej na grillu miala wiecej bialka niz przed %)
    moze jakis blad w tych tabelach jest.
    • 0

    #9
    Peru

    Peru

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2471 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pruszków
    • Staż [mies.]: 80
    szukałem w necie i tylko wiadomo że 100g surowej piersi kurczaka ma 100kcal B:21,5 W:0 ,T:1,3. A z ta grilowaną nie wiadomo, ale wydaje mi się że wartośc białka się nie zmienia, ewntualnie tłuszcze ale jak z grilla to nie powinny:)
    • 0

    #10
    sztandi

    sztandi

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2186 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 60+
    Odnawiam ten archaiczny temat ... Wiem, że z 2008 roku %)

    Jak koledzy "kiedyś" zauważyłem, że kurczak grillowany lub nawet smażony ma o wiele więcej białka niż surowy . Niektóre źródła podają nawet do 30g.
    Wydaje mi się, że to dlatego, że gdy kurczak jest grzany (smażony, pieczony, grillowany), to odparowywuje w nim część wody lub wytapia się trochę tłuszczu.
    Bo jak inaczej wytłumaczyć ??
    Temat stary i banalny, ale mało gdzie o tym piszą, a ten akurat nie rozwiązał wszystkich dylematów Peru i Grzesia...

    Edytowany przez sztandi, 01 wrzesień 2009 - 21:06 .

    • 0

    #11
    Seba93

    Seba93

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1227 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Żary/Lubuskie
    • Staż [mies.]: 14
    Smażona ma 30,42 g białka :O Ciekawe to jest, nie wiem czy to prawda, jeżeli tak to idealnie by było :D

    sztandi ale nawet jak wytopi się ten tłuszcz to z jakiej racji powstanie białko? Po prostu pierś się zawsze kurczy po obróbce i zmniejsza się waga. Ee ciężki temat :)
    • 0

    #12
    Wojtek~

    Wojtek~

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 485 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 70+
    Uśmiałem się czytając ten temat. Oczywistym jest że grillując/podgrzewając tą pierś odparowuje ona większość zawartej w niej wody, co powoduje większą "kondensację" pozostałych składników. Ot filozofia %-)
    • 0

    #13
    sztandi

    sztandi

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2186 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 60+

    Smażona ma 30,42 g białka :O Ciekawe to jest, nie wiem czy to prawda, jeżeli tak to idealnie by było :D

    sztandi ale nawet jak wytopi się ten tłuszcz to z jakiej racji powstanie białko? Po prostu pierś się zawsze kurczy po obróbce i zmniejsza się waga. Ee ciężki temat :)


    Hehe jak masz 20g białka na 100g kurczaka, a nastepnie gdy odparuje woda bądź nawet wytopi się trochę tłuszczu, to zostaje Ci 20g białka na 70g kurczaka. A że skład podaje się zawsze na 100g to 20:70=28,5 g białka na 100g kurczaka.

    I nawet gdy podsmażysz na odrobinie oliwy i tak jesteś do przodu pod względem protein %-)

    na 100g kurczaka świeżego mamy:

    - 21,5 g białka
    - 1,3g tłuszczu
    - około 50g wody lub więcej (tak wody)



    EDIT: Temat niby banalny ale niektórym sprawia on trudności %) Zarówno rok temu jak i zapewne dziś ... Im głębiej się zastanawiasz nad jakąś pierdołą, tym mniej jest ona jasna ... To jest cecha Nas ludzi %)

    Edytowany przez sztandi, 01 wrzesień 2009 - 21:07 .

    • 0

    #14
    Seba93

    Seba93

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1227 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Żary/Lubuskie
    • Staż [mies.]: 14
    Hehe no w sumie banalne to, ale tak to jest jak się dwa miechy do szkoły nie chodziło a teraz jeszcze do LO jutro trzeba śmigać %-)

    Pozdro
    • 0

    #15
    bgoka

    bgoka

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1087 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    j/w woda odparowuje a białko zostaje więc na 100g jest więcej białka

    dobra stronka z wartościami rzeczy właśnie także po obróbce %-)

    http://www.nutrition...-products/703/2

    pozdr
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko