Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierś z kurczaka a zawartość białka

- - - - - pierś z kurczaka

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Dacho009

Dacho009

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 65 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olkusz
    • Staż [mies.]: 6

     http://www.ilewazy.p...iers-z-kurczaka - surowa

     

    Jak pierś po ugotowaniu może mieć o 1/3 więcej bialka niz pierś surowa? Może mi ktoś to wytłumaczyć?

     

    http://www.ilewazy.pl/piers-z-kurczaka -gotowana

     

    jeżeli link nie działa wpiszcie w wyszukiwarne na ilewazy.pl 

    "gotowana pierś z kurczaka"


    Edytowany przez Dacho009, 11 luty 2013 - 00:53 .

    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Ar3cki

    Ar3cki

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 151 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Leeds
    • Staż [mies.]: 4x12

    tak samo jest z jajkami bialko ma wiecej bialka po ugotowaniu niz surowe, ale tez nie mozna przegotowac bo jest ciezkostrawne...

    Widocznie podczas gotowania czy tam smazenia bialko sie scina i jest bardziej przyswajalne dlatego bedzie go wiecej, Pozdro


    • -1

    #3
    dobry.mudzin.z.afrika

    dobry.mudzin.z.afrika

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1507 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: V.2011
    tak samo jest z jajkami bialko ma wiecej bialka po ugotowaniu niz surowe, ale tez nie mozna przegotowac bo jest ciezkostrawne...

    Widocznie podczas gotowania czy tam smazenia bialko sie scina i jest bardziej przyswajalne dlatego bedzie go wiecej, Pozdro

    &)

     

    Produkt po obróce ma więcej białka/100g produktu, ponieważ ODCHODZI WODA. Nie wiem czy zauważyłeś, ale mięso po gotowaniu/smażeniu się kurczy, produkty zbożowe natomiast pęcznieją.

    Jeśli bierzesz na wagę 100g kury po obróbce, która ma ileś tam białka to przed obróbką ta kura ważyła więcej.

     

    Proste i było milion razy.


    • 0

    #4
    rasix

    rasix

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 144 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wmg
    • Staż [mies.]: 16

    http://www.kfd.pl/fa...owe-162380.html

     

    Warto czytać podwieszone tematy


    • 0

    #5
    forgiven

    forgiven

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 531 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk

     odchodzi woda dlatego :)


    • 0

    #6
    Ar3cki

    Ar3cki

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 151 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Leeds
    • Staż [mies.]: 4x12

    Wiem na pewno ze sciete bialko czy to z jajka czy z piersi jest znacznie bardziej przyswajalne...


    • 0

    #7
    namtih

    namtih

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 74 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 3

    100g piersi z kurczaka powinniśmy liczyć przed czy po ugotowaniu/usmażeniu?

     

    Bo jeśli do diety liczymy 100 g piersi przed to zjemy powiedzmy 21g białka, a jak po to trzeba byłoby ważyć ok. 135g mięsa, ale wtedy w 100g po ugotowaniu byłoby ok. 28-30g białka.


    Edytowany przez namtih, 11 luty 2013 - 13:07 .

    • 0

    #8
    Ar3cki

    Ar3cki

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 151 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Leeds
    • Staż [mies.]: 4x12

    ja waze surowa.

    Jesli chcesz to zwaz 100g surowej piersi ugotuj ja lub usmaz i zwaz jeszcze raz. Watpie zeby byla duza roznica, Pozdro


    • 0

    #9
    Edo Ergo Sum

    Edo Ergo Sum

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1213 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Malbork

    Troszke z innej beczki ale tez wazne:

     

    35302413.jpg

     

    29054463.jpg


    Edytowany przez Edo Ergo Sum, 11 luty 2013 - 13:52 .

    • 0

    #10
    dobry.mudzin.z.afrika

    dobry.mudzin.z.afrika

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1507 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: V.2011
    100g piersi z kurczaka powinniśmy liczyć przed czy po ugotowaniu/usmażeniu?

     

    Bo jeśli do diety liczymy 100 g piersi przed to zjemy powiedzmy 21g białka, a jak po to trzeba byłoby ważyć ok. 135g mięsa, ale wtedy w 100g po ugotowaniu byłoby ok. 28-30g białka.

     

    Produkty ważymy przed obróbką. Jeśli w diecie masz rozpisane 100g kurczaka to chodzi o surowe mięso.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników