Witam, ja z takim szybkim pytaniem, bo robiłem sobie tu zestawienie i zastanawia mnie to że pierś gotowana a "surowa"? ma taki duży rozrzut
To jakiś błąd czy o co chodzi?
Dzięx za pomoc
#1
Napisany 21 listopad 2013 - 20:55

#2
Napisany 21 listopad 2013 - 21:08

dlatego ze piers z kurczaka surowa ma w sobie wode itp i ze 100g surowej zrobi sie np 80g ugotowanej
#3
Napisany 21 listopad 2013 - 21:15

dlatego ze piers z kurczaka surowa ma w sobie wode itp i ze 100g surowej zrobi sie np 80g ugotowanej
OK, ten Twój tok rozumowania też popieram ALE, ale powinno być odwrotnie.
A tu wychodzi że po UGOTOWANIU ma więcej kalorii i więcej białka
#4
Napisany 21 listopad 2013 - 21:28

Przeczytaj jeszcze raz to co Ci wyżej napisali...
#5
Napisany 21 listopad 2013 - 21:33

100 gram, ale zważonej po ugotowaniu ma więcej kalorii.
Czyli 100 gram po ugotowaniu = około 150 gram przed ugotowaniem
#6
Napisany 21 listopad 2013 - 22:17

aaa no racja :D nie zajarzyłem ;D
Dzięki za pomoc
TEMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ
#7
Napisany 22 listopad 2013 - 19:47

Dlatego,żeby ułatwić sobie życie wszlekie produkty ważymy przed obróbka termiczną.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników