Witam.
Jaka jest roznica miedzy piersią z kurczaka a tylnia cwiartka kurczaka bo cena sie roznia i to widac odrazu.
Chodzi mi o ich wartosciowosc.
#1
Napisany 26 październik 2011 - 19:26

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Alergia na kurczaka/wieprzowine a bialko w diecie
,
Galaretka z kurczaka
,
Sos czosnkowy, dodatek do kurczaka
,
Pierś z kurczaka
,
Kanapki z piersią kurczaka do szkoły
| Jakie dodatki, jak nosić, jak przygotować...
#2
Napisany 26 październik 2011 - 19:32

Tak jest różnica, pierś ma około 21g białka na 100g a udko/ćwiartka ok. 16g
#3
Napisany 26 październik 2011 - 20:55

co to za herezje?? udko ma tyle samo po prostu na 100 gram jest mniej czyli z kością i skórą dlatego taka różnica a nie że mięso
#4
Napisany 26 październik 2011 - 20:57

Tak jest różnica, pierś ma około 21g białka na 100g a udko/ćwiartka ok. 16g
;-) jak to wiliczyles?
#5
Napisany 26 październik 2011 - 21:15

udo z kuraka ma okolo 10g tłuszczu - tu jest roznica, zreszta ciemniejsze miecho zawsze ma wiecej tłuszczu od bialego

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników