Witam.
Jaka jest roznica miedzy piersią z kurczaka a tylnia cwiartka kurczaka bo cena sie roznia i to widac odrazu.
Chodzi mi o ich wartosciowosc.
#1
Posted 26 October 2011 - 19:26 PM

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Pierś z kurczaka
,
Alergia na kurczaka/wieprzowine a bialko w diecie
,
Sos czosnkowy, dodatek do kurczaka
,
Kanapki z piersią kurczaka do szkoły
| Jakie dodatki, jak nosić, jak przygotować...
,
Galaretka z kurczaka
#2
Posted 26 October 2011 - 19:32 PM

Tak jest różnica, pierś ma około 21g białka na 100g a udko/ćwiartka ok. 16g
#3
Posted 26 October 2011 - 20:55 PM

co to za herezje?? udko ma tyle samo po prostu na 100 gram jest mniej czyli z kością i skórą dlatego taka różnica a nie że mięso
#4
Posted 26 October 2011 - 20:57 PM

Tak jest różnica, pierś ma około 21g białka na 100g a udko/ćwiartka ok. 16g
;-) jak to wiliczyles?
#5
Posted 26 October 2011 - 21:15 PM

udo z kuraka ma okolo 10g tłuszczu - tu jest roznica, zreszta ciemniejsze miecho zawsze ma wiecej tłuszczu od bialego

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users