Witam. Ma ktoś jakiś przepis jak przygotować pierś z kurczaka do bułki (drugie śniadanie w szkole) i ile mniej więcej gram kurczaka wrzucic do bułki?
Słyszałem, że można gotować lub smażyć, co bardziej polecacie?
#1
Napisany 07 czerwiec 2010 - 17:29

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Jak długo można przechowywać usmażoną pierś z kurczaka
,
Pierś z kurczaka
| ...
,
Co zamiast piersi z kurczaka?
| myśle o kurzych serduszkach i żąłądkach a może polecacie inne
,
Pierś z kurczaka
,
Pierś z kurczaka - wartości odżywcze a oliwa z oliwek
#2
Napisany 07 czerwiec 2010 - 17:42

Wrzuć tyle ile powinieneś zjeść w danym posiłku. Obojętnie co - jak Ci bardziej smakuje. W okołotreningowych lepiej gotować.
#3
Napisany 07 czerwiec 2010 - 17:43

to juz od Ciebie zalezy jak chcesz zrobic. Ile kury ? to tez zalezy od twojego zapotrzebowania . Oblicz BTW i bedziesz wiedzial ile masz dac kury do kanapki. Ja osobiscie wole kuraka gotowanego w kanapce + pomidor niz smazonego ale to juz wedlug gustu.
#4
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:00

A jak takiego przyrzadzic? Wrzucam do wody gotuje (ile minut) i co potem posypujem czyms czy jak? ;-)
#5
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:01

Wiesz, pewnie wiekszosc gotuje na parze lecz ja nie i wrzucam go do goracej wody i gotuje go z 20 min. Mozesz dodac jakis przypraw np. Vegete do smaku. To juz innwencja tworcza sie klania;d
#6
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:07

Oooo... dzięki za pomysł, na parze go mamunia zrobi ;-)
A można tak powiedzmy zrobic jednorazowo np 1 kg i potem wzucic do lodówki?
A można tak powiedzmy zrobic jednorazowo np 1 kg i potem wzucic do lodówki?
#7
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:14

mysle, ze tak.
#8
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:18

Mam jeszcze 1 pytanie ;-)
Na ile bułek wystarcza tak Wam 1 kg piersi?
Bo chcialbym sie zorientowac jak to mniej wiecej dzielic.
Na ile bułek wystarcza tak Wam 1 kg piersi?
Bo chcialbym sie zorientowac jak to mniej wiecej dzielic.
#9
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:19

Chcesz w chleb czy tam bułkę to wrzuć do piekarnika na temp powiedzmy ok 180 stopni na 20-30 minut. Przypraw sobie przyprawą do grilla/kurczaka czy inną jaką tam lubisz, do tego poukładaj na wierzchu warzywka np cebula papryka i czosnek i wszystko się ładnie zapiecze to jest miodzio. Traktuj kurczaka jak ciasto do pizzy a na wierzch dodatki jakie lubisz- ja daje pomidor, pieczarki, cebulkę, paprykę, czosnek i po upieczeniu polewam sosem 0kcal.
Tylko przed nacieraniem przyprawami rozbij pierś na kotleta bo jak jest gruba to może w środku nie dojść. Na ostatnie kilka minut możesz jeszcze wrzucić tam do piekarnika bułkę i kurczaka wsadzić w nią i żeby to się tak razem zapiekło. Wszystko zależy od inwencji twórczej. Na masie takie jedzenie jest dozwolone.
To na ile starcza to zależy od Twojej wagi. Jedni jedzą 200g na posiłek a inni 100g.

To na ile starcza to zależy od Twojej wagi. Jedni jedzą 200g na posiłek a inni 100g.
Edytowany przez m4ni3k, 07 czerwiec 2010 - 18:21 .
#10
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:23

Ja UWIELBIAM bułeczke z kurczakiem pomidorem, sałata i serem feta!
Chociaż czy ja wiem czy to takie fajne połączenie. Bułki białe mają za dużo węgli
Chociaż czy ja wiem czy to takie fajne połączenie. Bułki białe mają za dużo węgli
#11
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:23

66 kg. Ile g byś polecał?
#12
Napisany 07 czerwiec 2010 - 18:43

Zależy od tego ile masz białka w diecie. Na oko ze 100 powinieneś mieć. Ale na 100% pewny nie jestem bo nie wiem ile masz białka z innych posiłków w diecie.
#13
Napisany 07 czerwiec 2010 - 20:14

Jeszcze tego nie liczylem :P
Dzięki.
Dzięki.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników