Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierś z kurczaka

- - - - - piers smazenie kurczak

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Lukasz178

Lukasz178

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 156 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 30

    Siemka. Chciałbym się zapytać o jedną rzecz a mianowicie chodzi o smażenie piersi z kurczaka.. Czysta taka pierś z kurczaka ma w sobie powiedzmy 1,5g tłuszczu (tyle uwzględniłem w swojej diecie), lecz każdy wie ze po usmażeniu na oliwie z oliwek tego tłuszczu jest sporo więcej (około15,5g). Teraz moje pytanie. Jak zrobiłem sobie tą dietkę, to czy te tłuszcze po usmażeniu też wliczam (czyli nie pisze w bilansie 1,5g tylko 15,5g)? Czy lepiej ogólnie usmażyć na pamie i będzie git? Proszę o opinie :-)


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Bad92

    Bad92

      KFD Basic

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1396 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 4 lata
    Na oliwie z oliwek sie nie smazy.. Kup pam albo teflon
    • 0

    #3
    Mareq17

    Mareq17

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 30 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 20

    Skąd wiesz, że po usmażeniu zawartość tłuszczy wynosi 15,5g.? Osobiście jeśli smażę pierś z kurczaka to liczę wartości piersi + wartości ilości oliwy którą dodałem i uwzględniam to w diecie:D


    • 0

    #4
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63868 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Uwzględniaj,ale proponujhe przyrządzać bez ingerencji tłuszczy.

    Pomocny produkt:

    http://sklep.kfd.pl/...340-p-1333.html


    • 0

    #5
    Lukasz178

    Lukasz178

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 156 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 30

    Czemu na oliwie nie smażymy? kupię chyba ten pam, ale tak na przyszłość chcę wiedzieć..


    • 0

    #6
    Undefined

    Undefined

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 118 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ++

    Z tego co się orientuje, to na olejach nierafinowanych tłoczonych na zimno (np. oliwa z oliwek extra vergine) nie należy smażyć, ponieważ podczas smażenia wydzielają się jakieś szkodliwe substancje. Na oliwach rafinowanych i z kolejnych tłoczeń można smażyć do temp. 210-220°C, powyżej tej temperatury wydzielają się substancje rakotwórcze.


    • 0

    #7
    eMPeC

    eMPeC

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2664 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mysłowice
    • Staż [mies.]: 6 lat

    jw

     

    najlepiej bez tłuszczu (na teflonie) lub na PAMie


    • 0

    #8
    seg19

    seg19

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPip
    • 106 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 16

    jak masz troche kasy, to polecam zainwestować w grilla elektrycznego ;d


    • 0

    #9
    Saiya-jin

    Saiya-jin

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 315 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna

    Kup sobie olej rzepakowy albo z pestek winogron. Tańsze od PAM.


    • 0

    #10
    tunathefish

    tunathefish

      sssss wonrzownike /\/\/\/\/\O~

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2073 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa

    Ale Wy się boicie tych tłuszczy...normalnie dramat.  :box:


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko