#1
Napisany 23 październik 2006 - 17:49

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 23 październik 2006 - 17:54

Parowniki nie sa drogie teraz koszt okolo 70zeta a warto bo szybko i zdrowo.
#3
Napisany 23 październik 2006 - 18:19

#4
Napisany 23 październik 2006 - 18:29

#5
Napisany 24 październik 2006 - 15:18

#6
Napisany 24 październik 2006 - 15:23

#7
Napisany 24 październik 2006 - 15:41

http://allegro.pl/item136090424_rewelacyjny_toster_opiekacz_grill_trzy_w_jednym.html
#8
Napisany 24 październik 2006 - 15:59

Takhmm, masz na mysli cos takiego?
http://allegro.pl/item136090424_rewelacyjny_toster_opiekacz_grill_trzy_w_jednym.html

Mam prawie identyczny tylko że firma inna,dokładnie to DeLonghi.
#9
Napisany 24 październik 2006 - 16:11

http://allegro.pl/item135069408_nowy_grill_elektr_delonghi_ksiazka_w_prezencie_.html
?
i do takiego opiekacza wrzucam sobie umyta i obkrojona z tlustych kawalkow piers tak bez zadnego oleju ani tluszczu i gotowe?
#10
Napisany 24 październik 2006 - 16:20

No taki,taki kurde tylko dlaczego taki tani?Ja dałem ok.200zł w media-markttaki,
http://allegro.pl/item135069408_nowy_grill_elektr_delonghi_ksiazka_w_prezencie_.html
?
i do takiego opiekacza wrzucam sobie umyta i obkrojona z tlustych kawalkow piers tak bez zadnego oleju ani tluszczu i gotowe?

No dokładnie kroisz,przyprawiasz i wrzucasz-3minutki i gotowe,nie trzeba stać przy tym,jak przy patelni


Pzdr.
#11
Napisany 24 październik 2006 - 16:30

a co lepsze ugotowany czy taki z tego opiekacza??
#12
Napisany 24 październik 2006 - 17:02

dobry motyw z tym opiekaczem,
a co lepsze ugotowany czy taki z tego opiekacza??
To już od Ciebie zależy ;-)
Mięso różni się smakiem,mi się wydaje że ugotowane jest bardziej suche,ale z dobrym sosem to wszystko smakuje

W ugotowanym jak i na grillu nie ma tłuszczu więc wartości te same.
Pzdr.
#13
Napisany 24 październik 2006 - 17:27

#14
Napisany 24 październik 2006 - 17:41

no ta bułka to raczej na minus tu, tak mi sie zdajezajebist.. sposób to.kumpel mnie nauczył jest kucharzem.obtaczasz w jajku,mieszasz w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych troche bułki. i miodzio.!!
niech ktoś więcejwiedzący to oceni:)
#15
Napisany 24 październik 2006 - 18:20

Ja polecam w jaju i we wiórkach kokosowych lub słoneczniku

Możliwości jest pełno.
#16
Napisany 24 październik 2006 - 18:54


#17
Napisany 24 październik 2006 - 19:06

robimy tak !
piers kurczaka do brytwanki do piekarnika na 30 min !
robimy ciasto nlesnikowe bardzo geste ,jajka maka mleko przyprawy uzywam tabasco papryki i chili i troche wazywka !
wyjmuje piers wrzucamy do tego :P
a pozniej na gleboki olej ! do zarumienienia !
piers mozna porkoic na mniejsze kawalki
a co do tego ze jest tluszcz to powiem tyle i co z tego :P ograniczyc wegle i nie bedzie az takiej roznicy ...
#18
Napisany 24 październik 2006 - 19:28

Fileta krojmy w kostke, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy po chwili przyprawy ( CURRY ) i troszke soli do smaku, czekamy do usmarzenia xD. taką postać filecika podajemy z ryżem i ewentualnie warzywami :D
#19
Napisany 24 październik 2006 - 19:35

czemu nie:) ale niewiem czy by sie za bardzo nie spiekłoa jak myslicie daloby rade taka piers zrobic w zwyklym tosterze/opiekaczu??
a co masz za olej?? bo chyba zwykły to niebardzo, znaczy sie nie poleca raczej, wiec codziennie takie coś na zwykłym oleju odpadaJa lubie w takiej postaci:
Fileta krojmy w kostke, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy po chwili przyprawy ( CURRY ) i troszke soli do smaku, czekamy do usmarzenia xD. taką postać filecika podajemy z ryżem i ewentualnie warzywami :D
wogóle można smażyć na oliwie z oliwek?? hehe zdaje mi sie że nie ale ma zajebiste tłuszcze więc do smażenie byłaby idealna ale chyba sie na niej nieda co nie?? nie jestem za dobrym kucharzem to zadaje takie głupie pytanie:D
Edytowany przez wms, 24 październik 2006 - 19:37 .
#20
Napisany 24 październik 2006 - 20:05

Nie zaleca się ponieważ oliwa pali się w niższych temp.niż inne oleje.wogóle można smażyć na oliwie z oliwek?? hehe zdaje mi sie że nie ale ma zajebiste tłuszcze więc do smażenie byłaby idealna ale chyba sie na niej nieda co nie?? nie jestem za dobrym kucharzem to zadaje takie głupie pytanie:D
Chyba że smażymy na małym ogniu.
"wszystkie swoje atuty oliwa z oliwek zachowuje do 130,140 st. C."
-samozdrowie.interia.pl
Ja od siebie polecam smażyć na smalcu-chyba najbardziej uniwersalny tłuszcz

Czemu nie byś musiał spróbowaca jak myslicie daloby rade taka piers zrobic w zwyklym tosterze/opiekaczu??

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników