Skocz do zawartości

Zdjęcie

Piers z kurczaka...

- - - - - piers kurczaka

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
dzidzi-net

dzidzi-net

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 11 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48
    Witam mam takie pytanko... Jak najlepiej przyrządzać piers z kurczaka bo z tego co wiem to jest kilka sposobów... Które z nich są najlepsze ??? Z góry dzięki. Pozdro
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    silownia

    silownia

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 273 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Zachodniopomorskie
    • Staż [mies.]: xx
    Myjesz. Usuwasz Tłuszcze. Kroisz posypujesz przyprawą do kurczaka. Wrzucasz do parownika nastawiasz na 17 min i gotowe. i co najwazniejsze nie ejst suche.
    Parowniki nie sa drogie teraz koszt okolo 70zeta a warto bo szybko i zdrowo.
    • 0

    #3
    carbon2

    carbon2

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 302 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:zNienacka
    hmm dobra opcja z tym parownikiem bo ja niestety musze wrzucac na gaz chyba se go zakupie :) !
    • 0

    #4
    Glen Danzig

    Glen Danzig

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 373 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Koło Stolicy
    • Staż [mies.]: 12
    możesz i smażyć na patelni teflonowej, byle na czymś dobrym np: na oliwie tłoczonej na zimno, przecież nie przygotowujesz się na zawody więc możesz sobie pozwolić na znikome ilości tłuszczu
    • 0

    #5
    zyz00

    zyz00

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 126 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Dolny Śląsk
    • Staż [mies.]: 18
    jak wyglada taki parownik i gdzie go mozna kupic, macie moze jakiegos linka?
    • 0

    #6
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie
    Ja ze swojej strony polecam grill elektryczny,trochę większy wydatek,ale smażenie jest szybkie i nie trzeba żadnych tłuszczy na to.
    • 0

    #7
    zyz00

    zyz00

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 126 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Dolny Śląsk
    • Staż [mies.]: 18
    hmm, masz na mysli cos takiego?

    http://allegro.pl/item136090424_rewelacyjny_toster_opiekacz_grill_trzy_w_jednym.html
    • 0

    #8
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie

    hmm, masz na mysli cos takiego?

    http://allegro.pl/item136090424_rewelacyjny_toster_opiekacz_grill_trzy_w_jednym.html

    Tak :-D
    Mam prawie identyczny tylko że firma inna,dokładnie to DeLonghi.
    • 0

    #9
    zyz00

    zyz00

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 126 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Dolny Śląsk
    • Staż [mies.]: 18
    taki,
    http://allegro.pl/item135069408_nowy_grill_elektr_delonghi_ksiazka_w_prezencie_.html

    ?

    i do takiego opiekacza wrzucam sobie umyta i obkrojona z tlustych kawalkow piers tak bez zadnego oleju ani tluszczu i gotowe?
    • 0

    #10
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie

    taki,
    http://allegro.pl/item135069408_nowy_grill_elektr_delonghi_ksiazka_w_prezencie_.html

    ?

    i do takiego opiekacza wrzucam sobie umyta i obkrojona z tlustych kawalkow piers tak bez zadnego oleju ani tluszczu i gotowe?

    No taki,taki kurde tylko dlaczego taki tani?Ja dałem ok.200zł w media-markt :-D

    No dokładnie kroisz,przyprawiasz i wrzucasz-3minutki i gotowe,nie trzeba stać przy tym,jak przy patelni %) Smażenie bez żadnego tłuszczu i wcale taka sucha nie wychodzi %)

    Pzdr.
    • 0

    #11
    wms

    wms

      Wczuwa się w forum

    • Zbanowany
    • PipPip
    • 102 postów
  • Wiek: 33
    • Miasto:Jelenia Góra
    dobry motyw z tym opiekaczem,

    a co lepsze ugotowany czy taki z tego opiekacza??
    • 0

    #12
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie

    dobry motyw z tym opiekaczem,

    a co lepsze ugotowany czy taki z tego opiekacza??


    To już od Ciebie zależy ;-)
    Mięso różni się smakiem,mi się wydaje że ugotowane jest bardziej suche,ale z dobrym sosem to wszystko smakuje :-D
    W ugotowanym jak i na grillu nie ma tłuszczu więc wartości te same.

    Pzdr.
    • 0

    #13
    Drukster

    Drukster

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 113 postów
  • Wiek: 34
    • Miasto:Bo ja wiem
    • Staż [mies.]: XX
    zajebist.. sposób to.kumpel mnie nauczył jest kucharzem.obtaczasz w jajku,mieszasz w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych troche bułki. i miodzio.!!
    • 0

    #14
    wms

    wms

      Wczuwa się w forum

    • Zbanowany
    • PipPip
    • 102 postów
  • Wiek: 33
    • Miasto:Jelenia Góra

    zajebist.. sposób to.kumpel mnie nauczył jest kucharzem.obtaczasz w jajku,mieszasz w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych troche bułki. i miodzio.!!

    no ta bułka to raczej na minus tu, tak mi sie zdaje

    niech ktoś więcejwiedzący to oceni:)
    • 0

    #15
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie
    No buła nie za bardzo,wiadomo wsiąka tłuszcz.
    Ja polecam w jaju i we wiórkach kokosowych lub słoneczniku :-D
    Możliwości jest pełno.
    • 0

    #16
    Gywer

    Gywer

      Sex Alkohol Anaboliki

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7949 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Meneli
    • Staż [mies.]: 2003r
    a jak myslicie daloby rade taka piers zrobic w zwyklym tosterze/opiekaczu?? :-D
    • 0

    #17
    carbon2

    carbon2

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 302 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:zNienacka
    mi najbardziej smakuje kuczak w ciecie na otro :P nie ma nic smacniejszego jak dla mnie :P

    robimy tak !

    piers kurczaka do brytwanki do piekarnika na 30 min !

    robimy ciasto nlesnikowe bardzo geste ,jajka maka mleko przyprawy uzywam tabasco papryki i chili i troche wazywka !

    wyjmuje piers wrzucamy do tego :P
    a pozniej na gleboki olej ! do zarumienienia !

    piers mozna porkoic na mniejsze kawalki

    a co do tego ze jest tluszcz to powiem tyle i co z tego :P ograniczyc wegle i nie bedzie az takiej roznicy ...
    • 0

    #18
    bialyzb4

    bialyzb4

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 194 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: ++
    Ja lubie w takiej postaci:
    Fileta krojmy w kostke, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy po chwili przyprawy ( CURRY ) i troszke soli do smaku, czekamy do usmarzenia xD. taką postać filecika podajemy z ryżem i ewentualnie warzywami :D
    • 0

    #19
    wms

    wms

      Wczuwa się w forum

    • Zbanowany
    • PipPip
    • 102 postów
  • Wiek: 33
    • Miasto:Jelenia Góra

    a jak myslicie daloby rade taka piers zrobic w zwyklym tosterze/opiekaczu?? :-D

    czemu nie:) ale niewiem czy by sie za bardzo nie spiekło

    Ja lubie w takiej postaci:
    Fileta krojmy w kostke, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy po chwili przyprawy ( CURRY ) i troszke soli do smaku, czekamy do usmarzenia xD. taką postać filecika podajemy z ryżem i ewentualnie warzywami :D

    a co masz za olej?? bo chyba zwykły to niebardzo, znaczy sie nie poleca raczej, wiec codziennie takie coś na zwykłym oleju odpada

    wogóle można smażyć na oliwie z oliwek?? hehe zdaje mi sie że nie ale ma zajebiste tłuszcze więc do smażenie byłaby idealna ale chyba sie na niej nieda co nie?? nie jestem za dobrym kucharzem to zadaje takie głupie pytanie:D

    Edytowany przez wms, 24 październik 2006 - 19:37 .

    • 0

    #20
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie

    wogóle można smażyć na oliwie z oliwek?? hehe zdaje mi sie że nie ale ma zajebiste tłuszcze więc do smażenie byłaby idealna ale chyba sie na niej nieda co nie?? nie jestem za dobrym kucharzem to zadaje takie głupie pytanie:D

    Nie zaleca się ponieważ oliwa pali się w niższych temp.niż inne oleje.
    Chyba że smażymy na małym ogniu.

    "wszystkie swoje atuty oliwa z oliwek zachowuje do 130,140 st. C."

    -samozdrowie.interia.pl

    Ja od siebie polecam smażyć na smalcu-chyba najbardziej uniwersalny tłuszcz :-D

    a jak myslicie daloby rade taka piers zrobic w zwyklym tosterze/opiekaczu??

    Czemu nie byś musiał spróbowac %)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko