Skocz do zawartości

Zdjęcie

piers z kuraczaka

- - - - - piers kuraczaka

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
fakir202

fakir202

    Nowy na pokładzie

  • Bez aktywacji
  • Pip
  • 6 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    Mam male pytanie czy ma jakiekolwiek znaczenie w jakiej postaci spozywamy piersi z kurczaka w sensie gotowana lub smazona? ? Z gory dzieki za info!!
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Gamer0071

    Gamer0071

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 364 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    Pewnie jakies tam minimalne znaczenie ma :) "ale poczekaj na wypowiedzi innych" ja osobiscie robie Piers z kurczaka tak jak schabowego :)
    pozdro.
    • 0

    #3
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:
    Najlepiej gotowana lub pieczona.
    • 0

    #4
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie

    Pewnie jakies tam minimalne znaczenie ma :) "ale poczekaj na wypowiedzi innych" ja osobiscie robie Piers z kurczaka tak jak schabowego :)
    pozdro.

    Ma ogromne znaczenie forma przygotowania.
    Smażona z panierą ma kilka razy więcej tłuszczu niż pieczona,gotowana lub z grilla.
    Ze swojej strony polecam grilla,szybko,łatwo i przyjemnie.
    • 0

    #5
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:
    Może nie najsmaczniej, ale zdecydowanie najszybciej w mikrofali. Cały zabieg trwa 3 minuty <_<
    W pośpiechu czasami tak się ratuje.
    • 0

    #6
    LIL'

    LIL'

      BEWARE

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3851 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: rośnie

    Może nie najsmaczniej, ale zdecydowanie najszybciej w mikrofali. Cały zabieg trwa 3 minuty <_<
    W pośpiechu czasami tak się ratuje.

    e tam na grillu też w 3min.i jest smaczne :unsure:
    • 0

    #7
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:
    Ja grilla w 3min nie wyjął bym nawet z garażu <_< . Nawet elektryczny grill wymaga przygotowania.
    Fakt faktem jest wtedy najsmaczniej.
    • 0

    #8
    •error

    •error

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3878 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bełchatów
    • Staż [mies.]: ~30
    Biore przyprawe do grila ubijam cycka na patelnie teflonową bez oleju i jest jak z grilla %) mmm <_<

    Polecam ale tylko na teflonie , bo bez oleju na innej sie zjara :unsure:

    Pozdrawiam

    Edytowany przez Error91, 22 styczeń 2008 - 15:56 .

    • 0

    #9
    ~Kamil

    ~Kamil

      ...

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3329 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna

    Może nie najsmaczniej, ale zdecydowanie najszybciej w mikrofali. Cały zabieg trwa 3 minuty %)
    W pośpiechu czasami tak się ratuje.

    Ja tam nie mam zaufania do obróbki termicznej w mikrofali, wole ugotować lub ostatecznie podsmażyć na patelni teflonowej z mala iloscia oleju na małym ogniu.
    • 0

    #10
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:
    Panowie... Teflon jest silnie rakotwórczy i zostało to już oficjalnie udowodnione. Sprzedaż art. kuchennych pokrytych teflonem spadła już dawno kilkukrotnie. Teflon to polimer perfluorowanych kwasów tłuszczowych, głównie analogu kwasu oktanowego, gdzie wszystkie wodory są zastąpione fluorem (perfluorowany kwas oktanowy). PFOA podstawia sie w komórkach zamiast kwasów tłuszczowych i powoduje proces rakowacenia %)
    • 0

    #11
    ~Kamil

    ~Kamil

      ...

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3329 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    ooo :lol: przydatne info electrohunter. Więcej już nie usmażę na teflonie... %) Być może uratowałeś niektórym życie ;)

    Edytowany przez HardManiac, 22 styczeń 2008 - 16:29 .

    • 0

    #12
    •error

    •error

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3878 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bełchatów
    • Staż [mies.]: ~30

    ooo :lol: przydatne info electrohunter. Więcej już nie usmażę na teflonie... %) Być może uratowałeś niektórym życie ;)



    Nie pale , nie pije , nie cpam , nie biore sterydow - na teflonie moge smazyć %)


    Nawet chleb smaruje Florą pro activ %)

    Edytowany przez Error91, 22 styczeń 2008 - 17:22 .

    • 0

    #13
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    W tych czasach wszystko jest szkodliwe, tak samo tuńczyk który zawiera rtęć, panga która znowu też jest rakotwórcza, płatki owsiane które wypłukują niektóre minerały z naszego organizmu, telefony komórkowe, komputery, etc.

    Wszystko po prostu trzeba stosować z umiarem, jakby te produkty zagrażały nam bezpośrednio to w ogóle nie byłyby dopuszczone do sprzedaży %)

    pozdr.
    • 0

    #14
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:
    Zatem zachęcam do pracy przy azbestach. Dobre zarobki :lol: %)
    • 0

    #15
    fakir202

    fakir202

      Nowy na pokładzie

    • Bez aktywacji
    • Pip
    • 6 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    Dzieki wielkie za info ale teraz to ja wiecej wiem o teflonie niz o przygotowaniu kuczaka heh ;) ! ale i yak dzieki zostane przy gotowanej heh:)
    • 0

    #16
    Electrohunter

    Electrohunter

      Ryjówkarz Kokardo-Aksamitny

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 18027 postów
  • Wiek: 44
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Czarnobyl
    • Staż [mies.]:
    Smacznego zatem. Mimo wszystko staraj się zmieniać od czasu do czasu sposób przyrządzania piersi ;)
    • 0

    #17
    Max83

    Max83

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1161 postów
  • Wiek: 113
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:z Massaczjusets
    • Staż [mies.]: oo

    Panowie... Teflon jest silnie rakotwórczy i zostało to już oficjalnie udowodnione. Sprzedaż art. kuchennych pokrytych teflonem spadła już dawno kilkukrotnie. Teflon to polimer perfluorowanych kwasów tłuszczowych, głównie analogu kwasu oktanowego, gdzie wszystkie wodory są zastąpione fluorem (perfluorowany kwas oktanowy). PFOA podstawia sie w komórkach zamiast kwasów tłuszczowych i powoduje proces rakowacenia :-D


    Teflon został dokładnie zbadany w amerykańskim Laboratorium Toksykologii i Medycyny Przemysłowej, pod kątem całkowitego bezpieczeństwa dla zdrowia oraz zapewnienia produktom powstałym z jego wykorzystaniem jak najwyższej jakości. Badania wykazały, że podejrzenia o jakąkolwiek szkodliwość są zupełnie bezpodstawne.
    Tworzywo PTFE, główny składnik powłoki Teflon?, ulega rozkładowi w temperaturze 400°C, która jest praktycznie nieosiągalna podczas przygotowywania potraw w warunkach domowych (dla porównania: frytki smaży się w temperaturze 190-240°C, olej kukurydziany zaczyna dymić w temperaturze 240°C, a pali się w 326°C). Opary, które zaczęłyby się wydzielać w wyniku rozgrzania patelni do tak wysokiej temperatury, nie są bardziej szkodliwe niż opary oleju jadalnego. Jeżeli cząsteczki powłoki dostaną się do pokarmu, nie są przez ludzki organizm przyswajalne

    Edytowany przez Max83, 23 styczeń 2008 - 09:36 .

    • 0

    #18
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    Zatem zachęcam do pracy przy azbestach. Dobre zarobki :-P :-D


    Nie przesadzaj, przecież nie o tym piszę, a jak porównujesz to ze smażeniem na teflonie to trochę śmieszne to jest %)

    Podpisuję się pod tym co twierdzi Max, tak samo jak z teflonem sprawa się ma z toksycznością oliwy z oliwek przy smażeniu...
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko