#1
Napisany 22 styczeń 2008 - 12:04

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 22 styczeń 2008 - 12:08

pozdro.
#3
Napisany 22 styczeń 2008 - 12:10

#4
Napisany 22 styczeń 2008 - 14:29

Ma ogromne znaczenie forma przygotowania.Pewnie jakies tam minimalne znaczenie ma :) "ale poczekaj na wypowiedzi innych" ja osobiscie robie Piers z kurczaka tak jak schabowego :)
pozdro.
Smażona z panierą ma kilka razy więcej tłuszczu niż pieczona,gotowana lub z grilla.
Ze swojej strony polecam grilla,szybko,łatwo i przyjemnie.
#5
Napisany 22 styczeń 2008 - 14:51

W pośpiechu czasami tak się ratuje.
#6
Napisany 22 styczeń 2008 - 15:37

e tam na grillu też w 3min.i jest smaczneMoże nie najsmaczniej, ale zdecydowanie najszybciej w mikrofali. Cały zabieg trwa 3 minuty <_<
W pośpiechu czasami tak się ratuje.

#7
Napisany 22 styczeń 2008 - 15:42

Fakt faktem jest wtedy najsmaczniej.
#8
Napisany 22 styczeń 2008 - 15:55


Polecam ale tylko na teflonie , bo bez oleju na innej sie zjara

Pozdrawiam
Edytowany przez Error91, 22 styczeń 2008 - 15:56 .
#9
Napisany 22 styczeń 2008 - 16:11

Ja tam nie mam zaufania do obróbki termicznej w mikrofali, wole ugotować lub ostatecznie podsmażyć na patelni teflonowej z mala iloscia oleju na małym ogniu.Może nie najsmaczniej, ale zdecydowanie najszybciej w mikrofali. Cały zabieg trwa 3 minuty
![]()
W pośpiechu czasami tak się ratuje.
#10
Napisany 22 styczeń 2008 - 16:22


#11
Napisany 22 styczeń 2008 - 16:25




Edytowany przez HardManiac, 22 styczeń 2008 - 16:29 .
#12
Napisany 22 styczeń 2008 - 17:19

ooo
przydatne info electrohunter. Więcej już nie usmażę na teflonie...
Być może uratowałeś niektórym życie
Nie pale , nie pije , nie cpam , nie biore sterydow - na teflonie moge smazyć

Nawet chleb smaruje Florą pro activ

Edytowany przez Error91, 22 styczeń 2008 - 17:22 .
#13
Napisany 22 styczeń 2008 - 17:30

Wszystko po prostu trzeba stosować z umiarem, jakby te produkty zagrażały nam bezpośrednio to w ogóle nie byłyby dopuszczone do sprzedaży

pozdr.
#14
Napisany 22 styczeń 2008 - 17:32



#15
Napisany 23 styczeń 2008 - 01:53


#16
Napisany 23 styczeń 2008 - 02:01


#17
Napisany 23 styczeń 2008 - 09:36

Panowie... Teflon jest silnie rakotwórczy i zostało to już oficjalnie udowodnione. Sprzedaż art. kuchennych pokrytych teflonem spadła już dawno kilkukrotnie. Teflon to polimer perfluorowanych kwasów tłuszczowych, głównie analogu kwasu oktanowego, gdzie wszystkie wodory są zastąpione fluorem (perfluorowany kwas oktanowy). PFOA podstawia sie w komórkach zamiast kwasów tłuszczowych i powoduje proces rakowacenia
Teflon został dokładnie zbadany w amerykańskim Laboratorium Toksykologii i Medycyny Przemysłowej, pod kątem całkowitego bezpieczeństwa dla zdrowia oraz zapewnienia produktom powstałym z jego wykorzystaniem jak najwyższej jakości. Badania wykazały, że podejrzenia o jakąkolwiek szkodliwość są zupełnie bezpodstawne.
Tworzywo PTFE, główny składnik powłoki Teflon?, ulega rozkładowi w temperaturze 400°C, która jest praktycznie nieosiągalna podczas przygotowywania potraw w warunkach domowych (dla porównania: frytki smaży się w temperaturze 190-240°C, olej kukurydziany zaczyna dymić w temperaturze 240°C, a pali się w 326°C). Opary, które zaczęłyby się wydzielać w wyniku rozgrzania patelni do tak wysokiej temperatury, nie są bardziej szkodliwe niż opary oleju jadalnego. Jeżeli cząsteczki powłoki dostaną się do pokarmu, nie są przez ludzki organizm przyswajalne
Edytowany przez Max83, 23 styczeń 2008 - 09:36 .
#18
Napisany 23 styczeń 2008 - 09:48

Zatem zachęcam do pracy przy azbestach. Dobre zarobki
![]()
Nie przesadzaj, przecież nie o tym piszę, a jak porównujesz to ze smażeniem na teflonie to trochę śmieszne to jest

Podpisuję się pod tym co twierdzi Max, tak samo jak z teflonem sprawa się ma z toksycznością oliwy z oliwek przy smażeniu...
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników