Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pierś z kurczaka - pieczenie w piekarniku

- - - - - jw

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
salvation

salvation

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 541 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna

    Witam Was chciałbym się spytać czy ktoś przyrządza tym sposobem kuraka, jesli tak ile go piecze/włączony termoobieg czy sam dół itd.

    Przykładowo kroje pierś w kosteczke, dodaje przyprawy, wkładam do żaroodpornego naczynia i ile mam to piec w piekarniku w jakiej temp.? 

    Z góry wielkie dzięki za odpowiedź :ziober:

     


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Bears93

    Bears93

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPip
    • 156 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36

    ja pieke przez 1 h w temp ok. 200 stopni, u mnie w piekarniku to 4 na tym pokrętle :D 


    • 1

    #3
    Pablodlugi

    Pablodlugi

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 353 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 12
    40 minut na termo obiegu , 200 stopni i sprawdzam co jakiś czas czy jest ok a na marginesie nie ten dział

    Edytowany przez Pablodlugi, 22 czerwiec 2013 - 12:02 .

    • 1

    #4
    WujoMaciek

    WujoMaciek

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4523 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bartoszyce
    • Staż [mies.]: rośnie

    Tak długo pieczecie pierś ? :O 

    Ja kroję w paski, wkładam do nagrzanego piekarnika 200*C na 13 minut ... pyszna, mięciutka ;)

    Mam elektryczny piekarnik .. nastawiam na grzanie z dołu i góry i nic więcej :)


    • 1

    #5
    salvation

    salvation

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 541 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna

    Sam już nie wiem ile piec %)


    • 0

    #6
    WujoMaciek

    WujoMaciek

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4523 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bartoszyce
    • Staż [mies.]: rośnie

    Wstaw na 200*C .. i sprawdzaj co parę minut wykałaczką czy już jest miękka czy jeszcze potrzebuję trochę czasu ;)


    • 1

    #7
    DuKi

    DuKi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1985 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Tczew

    O lol 1h piers piec to dziekuje ,albo macie juhowy piekarnik albo mieso lewe . 

    Jak ja robie w piecu to 10 minut styknie 


    • 1

    #8
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63867 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Pieke,ale musicie sprawdzać często,aby nie wyszła sucha jak wiór.

     

    Dobrym patentem jest wkładać grubsze kawałki.

    Oczywiście odpowiednio wczsesniej ją zamarynować.

    Obadajcie:

    http://sklep.kfd.pl/...00g-p-2998.html


    • 1

    #9
    Creatorrr

    Creatorrr

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 190 postów

    Pieke,ale musicie sprawdzać często,aby nie wyszła sucha jak wiór.

     

    Dobrym patentem jest wkładać grubsze kawałki.

    Oczywiście odpowiednio wczsesniej ją zamarynować.

    Obadajcie:

    http://sklep.kfd.pl/...00g-p-2998.html

     

    Nie zabijecie mnie za odkop? Jak ją zamarynować jak już mam tą przyprawę w jajku? Czy dodać oliwy z oliwek i tą przyprawę. 


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko