Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pieczywo żytnie pakowane - co sądzicie?

* * * * * 1 głosów

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
cris2127

cris2127

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 345 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: 12
Jestem na masie.
Zastanawiam się nad pieczywem schulstad, bo mogę kupić kilka opakowań na 2 tyg i wydzielać potem

Skład:

woda, ziarno żyta (32%), mąka żytnia (mąka żytnia razowa 13%), siemię lniane (3,5%), sól, drożdże, ocet, ekstrakt słodowy ciemny, błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).


1 kromka 35g:
12,9 - węgle
3g - w tym cukry
1g - tłuszcz



W ofercie mają róże pieczywa żytnie:
Ze słonecznikiem
http://www.schulstad...=465&produkt=67
Z musli i owocami
http://www.schulstad...=465&produkt=64
Z ziarnami
http://www.schulstad...=465&produkt=66

Skład bardzo podobny.
Co sadzicie?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Pakerz

Pakerz

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 693 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50+
    Jadlem cos takiego tylko innej firmy, ktorej nazwy nie pamietam. W smaku bardzo dobre, czuc kwaskowaty posmak, no ale to chyba dobry znak :). po wyjeciu z opakowania moze smialo lezec kika dni i nadawac sie do jedzenia. Poza tym pelno ziaren, widac ze nie jest na spulchniaczach i Bog wie czym jeszcze.
    • 0

    #3
    Drunkk

    Drunkk

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2535 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Liverpool
    • Staż [mies.]: 33
    osobiscie unikałbym pieczywa, i zastapił to innym zródłem węgli, nie przekonują mnie jakos te wypieki z piekarni czy supermarektów, pieczywo razowe wcale nie musi byc razowym, w tych sklepowych chlebach pełno spulniaczy i innych dziadostw aby to tylko dobrze wyglądało, mialem po tym tylko gazy, wychodze z założenia ze jak juz to lepiej samemu wypiec chleb nawłasnym zakwasie, oraz w 100 % wiedziec co w nim jest, oraz dodawac rózne swoje dodatki (płatki owsiane, słonecznik etc.) oraz taki własny wypiek jest o wiele smaczniejszy, takie jest moje zdanie :)

    Pozdrawiam
    • 0

    #4
    cris2127

    cris2127

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 345 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 12
    No, ale mamy podany skład.
    Ciężko mi będzie samemu upiec chleb
    Ten nie jest dobry?
    • 0

    #5
    Wolfheart1984

    Wolfheart1984

      KFD Gold

    • Bez aktywacji
    • PipPipPip
    • 237 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mińsk Mazowiecki
    • Staż [mies.]: 60
    Pieczywo z piekarni jest niestety słodzone i robione tak samo , czyli po kosztach. Dlatego jak sam nie upieczesz to zdrowo nie zjesz. Możesz sobie piec chleby w zwykłym piekarniku , razowe także. Długo się schodzi ale da radę. Jednak unikałbym chleba i wszystkiego co zamknięte jest w folii. Zamknięte znaczy zakonserwowane i nikt mi nie powie że to nieprawda.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko