Jump to content

Photo

Pięć produktów które powinieneś zjeść!

- - - - -

  • This topic is locked This topic is locked

#1
PACO

PACO

    Learn From The Pain

  • Aktywny user KFD
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6347 posts
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:RotterdamTerrorCorps
    • Staż [mies.]: 4 L

    *
    POPULAR

    Pięć produktów które powinieneś zjeść!

    Pięć produktów, które można natychmiast dodać do swojej diety w celu poprawy jakości swoich
    kalorii i pozwoli zabrać ciało na zupełnie nowy poziom.


    1.Porośnięte Ziarna (Sprouted Grains)

    Dodany obrazek

    Przełącz się na "Pełne ziarna" zamiast białego chleba. Niestety większość pełnoziarnistego
    chleba w supermarketach to po prostu kicha . Zawierają one dodatki cukru, fruktozy lub
    fruktozowy syrop kukurydziany do słodzenia produktów, a także mnóstwo ciast, aby nadać jej
    uczucie białego chleba w ustach.

    Dodany obrazek

    Podczas gdy indeks glikemiczny jest przereklamowany , to nadal odzwierciedla , jak szybko
    podnosi się poziom cukru we krwi przez żywność tradycyjnym pełnoziarnistym pieczywem a jest
    zaledwie trochę lepsze niż białe.

    Produkty kiełkującego ziarna są kompletnym źródłem białka, są wyżej bogate w błonnik, i mają
    znacznie mniejszy wpływ na stężenie cukru we krwi. Ponieważ produkty te są zazwyczaj
    wykonane z innych zbóż i roślin strączkowych, mają niższą zawartość glutenu, co jest również
    jest bardzo dobre.

    Najlepsze to kiełkujące ziarna , są to produkty nie zawierające konserwantów , więc musisz
    trzymać te produkty w lodówce, jeśli nie chcesz mieć eksperyment nauki w szafie.
    Proponuję także opiekania ich co powoduje ,że proces brązowienia enzymatycznego naprawdę
    wydobywa smak chleba.

    Dodany obrazek

    2. Masło z pastwiska.( Pasture Butter )

    Dodany obrazek

    Masła, ze względu na wysoką zawartość tłuszczu nasyconego, zazwyczaj dostaje złą opinię w
    kręgach dbających o zdrowie. Na szczęście czytelnicy nieco bardziej oświeceni i
    wiedza, że masło z pastwiska nie jest przeciwnikiem. Z dobrych źródeł jest to rzeczywiście
    bardzo dobre.

    Podobnie jak w przypadku wszystkich środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego, nie każde
    masło jest takie same. Konwencjonalnego masła ze zwierząt hodowlanych to fabrycznie śmieci i
    należy ich unikać. Będziesz zdziwiony patrzeć na masło które niema koloru żółtego a to dlatego ze ma ono duża zawartość beta karotenu.

    Jednak masło z pastwiskach od krów karmionych trawą jest doskonałym wyborem żywności masła.
    Masa masła ma wysoką zawartość witamin rozpuszczalnych w tłuszczach A, D, i K2. Masło jest

    najbogatszym znanym źródłem krótko-łańcuchowych kwasów tłuszczowych. Niedawno odkryto ze
    masło spowodowało odwrócenie skutków zespołu metabolicznego u szczurów.Pomogło ono szczurów
    przy : utracie masy ciała , zmniejszenie stężenia cholesterolu, tri glicerydów i insuliny na
    czczo oraz zwiększa wrażliwość na insulinę).

    Masło jest podstawowym źródłem energii dla jelita grubego i może mieć silne działanie
    przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.

    Masło z pastwiska w przeciwieństwie do tradycyjnego , zawiera również dobrą dawkę omega-3 ,
    jak również w walce z rakiem dawkę CLA. W rzeczywistości, produkty mleczne z pasieki należą
    do najbogatszych źródeł CLA na naszej planecie, zawierające 3-5 razy więcej niż
    konwencjonalnie CLA produktów mlecznych.

    3.Olej kokosowy ( Coconut Oil ).

    Dodany obrazek

    Podobnie jak w przypadku masła, olej kokosowy jest sprawą najwyższej wagi. Bardzo polecam olej typu extra virgin, został on poddany najmniejszym przetwarzania aby zapewnić Państwu najwięcej korzyści.

    Olej kokosowy jest również bardzo bogaty w tłuszcze nasycone, ale składa się z wyjątkowych tłuszczów nasyconych o nazwie "tri glicerydów" o średniej długości łańcucha , lub MCT. MCT posiada niesamowite unikalne właściwości: nie wymaga żółci do strawienia, są trawione i wchłaniane w stanie nienaruszonym, a nie w podziale, i są one bardziej narażone na utlenianiu jako energia, a nie jako przechowywacz tłuszczu.

    Jeden z kwasów MCT jest to kwas tłuszczowy o nazwie kwas laurynowy. Kwas laurynowy stanowi około 44% zawartości kwasów tłuszczowych oleju kokosowego. Jest to przekształcony monolaurin w organizmie, który ma potężne właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

    Poza tym olej daje niesamowity smak przy omletach czy szejkach.

    Dodany obrazek

    4. Nasiona Chia

    Dodany obrazek

    Dawno, dawno temu nasiona chia były w podstawowych artykułach spożywczych niektórych z najbardziej dominującej cywilizacji, jak Aztekowie, Inkowie, Majowie . Było tak cenione że używano go jako waluty.

    Nasiona Chia są bardzo podobne do nasion lnu bardziej powszechne, a nawet mogą być lepsze , chia zawiera więcej rozpuszczalnego błonnika (6 g), wyższą zawartość przeciwutleniaczy, i mniej więcej w równej zawartości omega-3.

    Wspaniałą rzeczą w rozpuszczalnym błonniku jest to, że poddaje sie fermentacji w jelitach i wykonane w krótko-łańcuchowe kwasy tłuszczowe jak masło , które jak dowiedzieliśmy się wcześniej, może poprawić zdrowie i skład ciała.

    Chia, głównie ze względu na zawartość błonnika rozpuszczalnego ponownie, uważana jest za wysoce hydrofilowe. Oznacza to, że nasiona może wchłonąć do 12 razy większą od ich masy wodę i staje się lepkim (podobnie jak glucommannan).Powoduje znaczne zwiększenie nasycenia i tworzy trwałą energie. Jest ono także źródłem żelaza, wapnia, fosforu i manganu. Najnowsze badania wykazały, że nasiona chia mogą być korzystne dla chorych na cukrzycę i choroby trzewnej, a także może obniżyć poziom cholesterolu.

    Więc wrzucić łyżkę lub dwie do następnej porcji białka lub dodać do jogurtu greckiego.

    5. Cacao Nibs

    Dodany obrazek

    Jest to gorzka czekolada dla mężczyzn.Jest to real deal, 100% kakao gorzka czekolada.

    Dodany obrazek

    Stalówki Cacao są to włókna o dużej masie, zapewniając prawie pięć gramów tłuszczy na 2 łyżki, który jest jak len. Oprócz wysokiej zawartości włókien stalówki kakaowca zawierają zapasy magnezu, jak również niektóre miedzi, żelaza i manganu. Ale zawartości przeciwutleniaczy jest naprawdę ogromna.

    Są bogate w antyoksydanty, takie jak potężny katechin, podobnie jak w herbacie, i polifenolu, jak i w czerwonym winie. Te przeciwutleniacze z kakao pomagają obniżyć poziom cholesterolu LDL, pomagają przy spadku ciśnienia tętniczego krwi, poprawiają funkcji naczyń krwionośnych i płytek krwi oraz zmniejsza ryzyko chorób serca.

    Stalówki Cacao są doskonałe, aby dodać je do greckiego jogurtu lub szejka proteinowego.
    Pamietaj aby dodawać je do czegoś słodkiego ponieważ 100 % gorzkiej czekolady posiada gorycz.

    Podsumowanie

    Czasami warto postawi na jakość kosztem kalorii.
    te 5 produktów ma możliwość znacznego wpływu na zdrowie i skład ciała o dodane włókno, zdrowe tłuszcze, witaminy, minerały, antyoksydanty i wszystko będzie w dużym stopniu przyczynić się do poprawy stanu zdrowia i witalności.

    Nasze magiczne 5 składników może przyczynić się do lepszej wydolności twojego ciała.

    Coś ode mnie:
    Bardzo zaciekawił mnie ten artykuł i postanowiłem go jakoś przetłumaczyć.
    Na pewno ortografia leży itd ale oczy mnie już bolą od monitora.
    Jakby ktoś miał ochotę coś poprawić to droga wolna.

    Dzięki i pozdrawiam PACO.
    • 5

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:







    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users

     Zamknij okienko