Skocz do zawartości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Diablo1987

Diablo1987

    KFD Platinum

  • KFD pro
  • Pip
  • 36 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48

    Cześć Panowie !

     

    W związku z tym że ile ludzi tyle opinii i mam trochę mętlik w głowie chciałem Was zapytać o radę odnośnie PCT i może sugestii dotyczących offa.

    Na środkach jestem od 18 miesięcy cały czas w tle oczywiście leciał test i do tego w zależności od potrzeby różne inne środki -  między innymi 2 x tren, turanabol,winko, bold, masteron , były mostki , było przybijane hcg cyklicznie w trakcie cyklu ( ostatni raz na początku marca )

     

    Od niecałych 2 miesięcy leci tylko cypio w ilośc 250mg e7d. Chcę dać organizmowi odpocząć i zrobić offa do jesieni ...

     

    Mam takie środki  : 3 x 5000iu pregnylu, arimidex całe opakowanie, 30 tabs clomidu , 20 tabs tamoksifenu ... daa , wit C , tribulusa , wlewy z glutationu itd .

     

    Badania wyszły nie za dobrze jak widzicie ..... ;/

     

    Mam swoją koncepcję odnośnie pct .... zrobiłbym tak :

     

    Hcg od tego samego dnia kiedy ostatni strzał cypio :

     

    1. 2500iu za 3 dni 1000iu po czym następnego dnia 500iu i tak  codziennnie az do 14 dnia na hcg

    2. 4 dni po skończeniu hcg clomid  1. 150mg 2. 100mg. 3. 100mg i potem po 50mg aż się skończy czyli jeszcze 23 dni

    Równolegle z hcg arimidex 1-7 dni codziennie pól tabletki, 8-14 codziennie 1/4 tabletki 15 - 25 1/4 e2d

     

    Co o tym sądzicie ?

     

    Załączone pliki


    • 0

    #2
    6pac

    6pac

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 147 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 300

    ja bym zbił do widełek przed podaniem HCG prolaktynę i estro. Tydzień przed ostatnim strzałem 1tabs cabaseru oraz 2 tabsy exe e3d i na badania prolka/estro. Taka ilość ari przy 1500 jednostkach HCG zbiła by mi estro do 0. Zakładam, że pregnyl z UG? Jeśli tak to IMO mało jak 18mcy bomby a potężne blokery szły na cyklonie.

    Powinno się udać 31lat i HCG w cyklu, choć w mojej opinii off tylko do jesieni? Ja bym nie schodził, odpocząłbym na HCG lub samym cypku co czynisz od 2m-cy. Jeśli off to na min rok, aby wróciło wszystko do życia.


    • 0

    #3
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2324 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna

    też sprowadziłbym do widełek , dobrze ze jesteś teraz na małej dawce tescia od dłuższego czasu to organizm tak nagle nie zgłupieje jak zejdzie teść , wiecej niż 1000ui nie wbijałbym , ogólnie dawki hcg dobiera sie pod badania

    dlaczego nie pilnowałes prolki ? dobrze sie czujesz na takim poziomie ? ogólnie nie jest jakoś mega wyjebana ale już wystarczajaco żeby dawała sie we znaki ,taki off to minimum pół roku albo i wiecej

     

    kiedy chcesz zejść z teścia ? zacznij już w tej chwili podawać po 500ui co kilka dni , moze byc co 3 ale cały czas pilnuj estro

    pierwszy tydzień po hcg dałbym clomid w dawce 100mg a potem do końca już po 50 , to dziadostwo nie jest zdrowe, a mi robi dodatkowo niezłe spustoszenie w głowie

    no i badania cały czas od początku do końca offu , monitoruj wszystko na bieżąco

     

    i jeszcze jedna bardzo bardzo ważna rzecz na co ludzie czasami nie zwracają uwagi , mianowicie dieta , pilnuj tłuszczy , dostarczaj cholesterol to pomoże

     

    mozesz sobie dorzucić do cyklu Maca + fadogia  , po zejsciu z pct wyciąg z korzenia pokrzywy i liscie damiana na lepsze libido i unormowanie gospodarki hormonalnej

     

    mi udało sie zejśc po ponad 3 latach gdzie nie wbiłem ani razu hcg , troche to trwało ale finalnie sie udało ,to była głupota , mało jeszcze wtedy wiedziałem , z relacji ludzi zdecydowanie łatwiej jest sie odblokowac jeżeli podczas cyklu jajo cały czas pracuje wiec te 500ui hcg co 5 dni powinien wbijac każdy


    Edytowany przez kabas7, 22 kwiecień 2018 - 00:56 .

    • 0

    #4
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12076 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Zamiast lh, którego badać nie musiałeś zbadałeś tsh, ale spoko, mało kto się interesuje swoim zdrowiem i cokolwiek ogarnia z podstaw grzebiąc w hormonach. Dzięki temu jednak wiemy, że tarczyca idzie w kierunku niedoczynności, zbadaj jeszcze cały panel tarczycowy, bo może to powodować problem z odblokiem.

    Lipidami też bym się zajął, bo jest dramat. 


    • 0

    #5
    fordoniak

    fordoniak

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 757 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    Hell nie przesadzaj ze dramat z lipidami - jsk na taki cyklon to są wręcz dobre ( połowa ludzi „zdrowych” ma zdecydowanie gorszy )
    • 0

    #6
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12076 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Ja uważam, że bf dla Kowalskiego do 20% jest spoko, dla sportowca to otyłość, cukier na czco dla Kowalskiego do tych 100 jest spoko dla sportowca dramat, lipidy tak samo, itd. Itd. forma fizyczna nie ma tylko wyglądać, ale i odzwierciedlać stan zdrowia - ponadprzecietny, wtedy to ma sens. Robienie formy kosztem zdrowia, ok jak robisz to wyczynowo, masz z tego kasę, ale jeśli to dodatek do życia, to bezsens. 


    • 3

    #7
    Diablo1987

    Diablo1987

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • Pip
    • 36 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48

    co dokładniej masz na myśli przed podaniem hcg ? bo zaczałem już je podawać zeby jajka ruszyc , ale test jeszcze też leci . nie mam exe mam to co napisałem ... jestem w DE - tutaj nie mam opcji,  a zanim z pl ogarnalbym to znowy czasu troche by bylo . mam cabaser i anastrazol , zjadlem pol tabsa cabaseru i zaczalem anastrazol szamac .... pregnyl mam z organonu,

    ja bym zbił do widełek przed podaniem HCG prolaktynę i estro. Tydzień przed ostatnim strzałem 1tabs cabaseru oraz 2 tabsy exe e3d i na badania prolka/estro. Taka ilość ari przy 1500 jednostkach HCG zbiła by mi estro do 0. Zakładam, że pregnyl z UG? Jeśli tak to IMO mało jak 18mcy bomby a potężne blokery szły na cyklonie.

    Powinno się udać 31lat i HCG w cyklu, choć w mojej opinii off tylko do jesieni? Ja bym nie schodził, odpocząłbym na HCG lub samym cypku co czynisz od 2m-cy. Jeśli off to na min rok, aby wróciło wszystko do życia.


    • 0

    #8
    Diablo1987

    Diablo1987

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • Pip
    • 36 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48

    Hell to było tak ze ja wlasnie podawalem kobitce w labie lh ale pani "Grazynka" majaca z 2-3 lata do emki zapisala fsh bo zle uslyszala.... tarczyca nie idzie w kierunku niedoczynnosci badalem jeszcze raz i jest dobrze .... TSH - 3.59 przy zakresie 0.27-4.20 .... co do lipidów wydaje mi się że przesadziłeś z tym dramatem ....

    Zamiast lh, którego badać nie musiałeś zbadałeś tsh, ale spoko, mało kto się interesuje swoim zdrowiem i cokolwiek ogarnia z podstaw grzebiąc w hormonach. Dzięki temu jednak wiemy, że tarczyca idzie w kierunku niedoczynności, zbadaj jeszcze cały panel tarczycowy, bo może to powodować problem z odblokiem.

    Lipidami też bym się zajął, bo jest dramat. 


    • 0

    #9
    Diablo1987

    Diablo1987

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • Pip
    • 36 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48

    No leci cypio 1 ml raz na tydzień , zejsc jeszcze z tej dawki do 0.5 ml ? piszesz ze dawki dobiera się pod badania , jak dobrałbyś pod moje ? prolkę pilnowalem z końcem stycznia skończylem trena ace , szamalem pół tabletki cabaseru raz na 10 dni i bylo git skonczylem trena i mastera wiec wtedy estro poszlo tak do gory a nie mialem ari .... rownoczesnie z estro poszla prolka . Jezeli o mnie chodzi dobrze się czuje przy takiej prolce nie odczuwam roznicy zbytniej w porownaniu do momentu kiedy jest w normie.

    Z testa chce już schodzić ... dlatego pytam jak by to ugryść. HCG tylko 500 iu e3d nic wiecej ? i tak 15000 iu zuzyc ? czasowo troche by to wyszlo hehe bo po  500 iu e3d jedno opakowanie wychodzi na miesiac ....  ? i caly czas testa ciagnac ?

     

    no niezle pojechales .... 3 lata bez hcg ? wow dobrze ze wszystko ruszylo !

     

    też sprowadziłbym do widełek , dobrze ze jesteś teraz na małej dawce tescia od dłuższego czasu to organizm tak nagle nie zgłupieje jak zejdzie teść , wiecej niż 1000ui nie wbijałbym , ogólnie dawki hcg dobiera sie pod badania

    dlaczego nie pilnowałes prolki ? dobrze sie czujesz na takim poziomie ? ogólnie nie jest jakoś mega wyjebana ale już wystarczajaco żeby dawała sie we znaki ,taki off to minimum pół roku albo i wiecej

     

    kiedy chcesz zejść z teścia ? zacznij już w tej chwili podawać po 500ui co kilka dni , moze byc co 3 ale cały czas pilnuj estro

    pierwszy tydzień po hcg dałbym clomid w dawce 100mg a potem do końca już po 50 , to dziadostwo nie jest zdrowe, a mi robi dodatkowo niezłe spustoszenie w głowie

    no i badania cały czas od początku do końca offu , monitoruj wszystko na bieżąco

     

    i jeszcze jedna bardzo bardzo ważna rzecz na co ludzie czasami nie zwracają uwagi , mianowicie dieta , pilnuj tłuszczy , dostarczaj cholesterol to pomoże

     

    mozesz sobie dorzucić do cyklu Maca + fadogia  , po zejsciu z pct wyciąg z korzenia pokrzywy i liscie damiana na lepsze libido i unormowanie gospodarki hormonalnej

     

    mi udało sie zejśc po ponad 3 latach gdzie nie wbiłem ani razu hcg , troche to trwało ale finalnie sie udało ,to była głupota , mało jeszcze wtedy wiedziałem , z relacji ludzi zdecydowanie łatwiej jest sie odblokowac jeżeli podczas cyklu jajo cały czas pracuje wiec te 500ui hcg co 5 dni powinien wbijac każdy


    • 0

    #10
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12076 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Dla mnie dramat te lipidy, przelicz sobie stosunki to zobaczysz. 

     

    Tak czy inaczej lh, fsh w tym momencie to zbędny koszt. 

     

    Kabas Ci proponuję inną metodę. Sam odbloku nie robiłem, ale właśnie tak bym to poprowadził, dodatkowo zamiast sermów dałbym exe. 

     

    500 hcg o ile reagujesz na taką dawkę. 

    Najpierw wbij te 1000-1500-2000-2500, jak jaja zaskoczą, to sprawdzasz po 3 dniach mniejszą dawkę i tak do momentu, aż będziesz reagował nawet na 250 e3d,czyli poprzednie większe dawki podbiją testa wysoko, a 250 będzie go trzymać na jakimś poziomie srednim/wysokim, w tym czasie można już lecieć sermy. 


    • 0

    #11
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2324 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna

    no właśnie chciałem żeby zaczął hcg jeszcze przed odłożeniem teścia w mniejszych dawakach , a po' jednak mimo wszystko myśle że te pierwsze inj moga być nieco wieksze ale nie przesadnie i jeżeli będzie ok to potem znowu zejść do mniejszych i dodać clomid , 250ui co 3 dni

    ale to narazie są tylko ustalenia i jakiś plan a jak bedzie to nie wiadomo


    • 0

    #12
    6pac

    6pac

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 147 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 300
    Exe= exemestranum lek np Symex 25mg tabs. Opakowanie 30 tab do wyrwania w PL aptece na recke za 5-6 ramek fajek.
    • 0

    #13
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2074 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    Exe= exemestranum lek np Symex 25mg tabs. Opakowanie 30 tab do wyrwania w PL aptece na recke za 5-6 ramek fajek.

    Nie można podawać cen underów, raczej nikt cie nie zbanuje za podanie ceny symexu, który w polsce jest refundowany i jego cena w każdej aptece jest dokladnie taka sama, proszę:
    http://www.bartoszmowi.pl/phx_preparat/22268
    Cena pełnopłatna: 76,40 PLN
    
    Dawka ari którą podałeś, zablokuje ci całkiem aromatazę, poza tym ari najlepiej dawać co 2 dni, a nie codziennie. Lepszym wyborem będzie symex tak jak chłopaki mówią.

    Nie będę ci rozpisywał ile czego (bo to już chłopaki wyżej napisali), a jedynie dam kilka wskazówek.

    1. Odstawiasz teścia
    2. Od razu bijesz hcg i po minimum 10 dniach idziesz na badania (w zależności od dawki hcg jaką zastosowałeś, dokonujesz analizy wyniku testosteronu. Jeżeli ładowałeś wysokie dawki hcg to teść powinien być w górnych granicach. Ale to wszystko kwestia indywidualna)
    3. Na clomid wchodzisz jeżeli jajka zaskoczyły. Jeżeli jaja nie pracują (wynik testo po hcg jest niski), to kontynuujesz hcg, aż zaskoczą.

    Dlaczego trzeba czekać, aż jajka zaczną pracować?
    Clomid będzie dokonywał aktywacji przysadki, którą zacznie wydzielać LH. A hcg to właśnie taki odpowiednik LH. Więc, jak jajka nie reagują na hcg, to nie zareagują też na LH.

    Dlaczego nie można zacząć podawać clomid jeszcze na cyklu, tak żeby już zacząć odblokowywać przyasadkę?
    Clom nie zadziała, jeżeli w organizmie jest za dużo testosteronu

    Łatwiej to kontrolować, jeżeli już pozna się metodę działania
    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko