Skocz do zawartości

Zdjęcie

Owsianka kokosowa i masło orzechowe

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
crocopfilipovic

crocopfilipovic

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 56 postów

Nie wiem czy w dobrym działe te pytanie, więc jak coś prosiłbym o sprostowanie tego :D 

Zadam tu 2 pytania, aby nie brudzić forum. 

1. Chciałbym zrobić masło orzechowe, a obecnie posiadam w domu orzechy brazylisjkie i chciałbym zrobić mieszankę orzechową -> orzechy brazylijskie, ziarna słonecznika, orzechy włoskie. Czy dałoby się z czegoś takiego zrobić masło orzechowe ?

 

2. Czy można wcinać na śniadanie owsianke kokosową z tego przepisu [ http://lekko-i-przyj...a-kokosowa.html ] ? Dodaję się tam do słoika 1/3 objętości  płatków owsianych, potem do 2/3 mleka, następnie 2 łyżki jogurtu oraz wiórków kokosowych, ja jeszcze dodaje 1 łyżkę miodu. Jak uważacie można wcinać takie coś na śniadanie cyz niezbyt ?


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Yoshimu

Yoshimu

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9645 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2lata+
    1. Myślę, że tak. Ale wszystkie orzechy muszą być bez skórek.

    2. Tzreba by było dodać jakieś źródło białka zw.
    • 0

    #3
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63863 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Ad.1. Pomyśł o dodatku orzechów włoskich,otrzymasz wartościowy miks


    • 0

    #4
    crocopfilipovic

    crocopfilipovic

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 56 postów

    Napisałem, że chciałbym użyc orzechów włoskich razem z brazyliskimi i słonecznikiem :D To potem wszystko wrzucić do blendera, dodać trochę oliwy i mielić z 20 min z przerwami ?


    • 0

    #5
    Rawhide

    Rawhide

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1380 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:7milowy las
    • Staż [mies.]: 64

    Najpierw sprawdź czy orzechy nie mają skórek, później możesz je leciutko podpiec w piekarniku, następnie do blendera i mielisz. Jak zmielisz to lejesz oliwę i mielisz/mieszasz dalej aż konsystencja będzie jednorodna. Oliwę lej stopniowo, nie przesadź z nią.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko