Skocz do zawartości

Zdjęcie

Omlet, wiorki kokosowe, platki owsiane

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Turqus

Turqus

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 13 postów

Witam mam pytanie czy na redukcji jako sniadanie mozna zjesc omlet z 2 jaj, 20gr wiorkow kokosowych i  50 gr platkami owsianymi? I teraz pytanie czy platki mozna surowe wrzucic i rozmieszac z jajkami czy trzeba je wczesniej ugotowac? jak odnosi sie takie sniadanie moze byc?


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Porshe911

Porshe911

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 970 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Jasne, a czemu by nie? Najlepiej surowe.


  • 0

#3
Turqus

Turqus

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 13 postów

Bo czytalem gdzies ze one musza byc ugotowane bo inaczej tam zle reaguja dla organiizmu / prawda?


  • 0

#4
K2J56CAB

K2J56CAB

    "Na zdrowym dopingu.."

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2168 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:DolnyŚląsk - LUBIN -
    • Staż [mies.]: NWM

    Ryż, też Ci może źle wpłynąć na organizm...

    Jedz tak jak Ci lepiej.


    • 0

    #5
    Turqus

    Turqus

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 13 postów

    OK a wiorki kokosowe nie dzialaja na podobnej zasadzie co cukier np?xd

    Zaczynam dopiero kariere z dieta.. :D


    • 0

    #6
    K2J56CAB

    K2J56CAB

      "Na zdrowym dopingu.."

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2168 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:DolnyŚląsk - LUBIN -
    • Staż [mies.]: NWM

    Nie wiem, zależy jak dla kogo.

    Wiórki to dobry tłuszcz.


    • 0

    #7
    Axi93

    Axi93

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 987 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7 Lat

    - W surowym żółtku mogą znajdować się bakterie salmonella, która ginie w temp ok 70 C / Escherichia coli, Yersinia.

    - W surowym białku jest awidyna, wiążąca witaminę H, mogącą w skrajnych przypadkach prowadzić do jej niedoboru

    Jest też zdanie, że żółtko można jeść na surowo, białko zaś musi zostać poddane obróbce aby było wchłanialne. Generalnie nie radziłbym praktykować codziennego spożywania dużej ilości surowych jaj, jednak w ilości 2 sztuk nie powinno to sprawiać kłopotu, choć kwestia nie przyswajalności białka i niewielkie ryzyko natrafienia na E. Coli / Salmonelle istnieje zawsze :) 


    • 0

    #8
    Porshe911

    Porshe911

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 970 postów
    • Płeć:Mężczyzna

    - W surowym żółtku mogą znajdować się bakterie salmonella, która ginie w temp ok 70 C / Escherichia coli, Yersinia.

    - W surowym białku jest awidyna, wiążąca witaminę H, mogącą w skrajnych przypadkach prowadzić do jej niedoboru

    Jest też zdanie, że żółtko można jeść na surowo, białko zaś musi zostać poddane obróbce aby było wchłanialne. Generalnie nie radziłbym praktykować codziennego spożywania dużej ilości surowych jaj, jednak w ilości 2 sztuk nie powinno to sprawiać kłopotu, choć kwestia nie przyswajalności białka i niewielkie ryzyko natrafienia na E. Coli / Salmonelle istnieje zawsze :) 

    Mimo wszystko jajka zostaną podane późniejszej obróbce(omlet). 


    • 0

    #9
    Axi93

    Axi93

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 987 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7 Lat

    Racja, chodziło o surowe płatki :) Jeżeli chodzi o spożywanie ich w postaci gotowanej, może to zmniejszyć ilość np: kwasu fitynowego o około 20%, obecnie nie widzę przeciwwskazań na spożywanie ich surowo jeżeli dobrze na nie reagujesz. 


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko