#1
Napisany 07 sierpień 2012 - 16:25

Kupiłem dzisiaj 2100 gram tego białka (na około 1.5 miesiąca powinno wystarczyć). Czytałem, że jest to bardzo zdrowe i wartościowe białko, które szczególnie sprawdza się przy redukcji masy i można nim zastąpić białko pochodzenia zwierzęcego.
Stosował ktoś to białko w tym celu ?
Miałbym jeszcze jedno pytanie. Czy to białko jest produkowane z naturalnej soi czy z tej modyfikowanej genetycznie ?
Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 07 sierpień 2012 - 16:36

Po za tym białko sojowe ma nie pełny profil aminokwasowy i nie zastapi białka pochodzenia zwierzecego. Wiec postaraj sie zeby jak najmniej uzupełniac braki białka w diecie tym białkiem. Mogles sie wczesniej poradzic, białko KFD/UNS jest tanie i wraz z odpowiednia dieta dalo by porzadany efekt
#3
Napisany 07 sierpień 2012 - 19:33

Prawdę mówiąc kupiłem Sojavit dlatego, ponieważ przeczytałem, że na odchudzanie powinno być nawet lepsze niż białko zwierzęce (a kosztuje dużo mniej).
xxxxxxxxxxxx
#4
Napisany 07 sierpień 2012 - 19:34


#5
Napisany 07 sierpień 2012 - 19:48

Napisali "smak naturalny". : ) Prawdę mówiąc mogę odesłać bez otwierania, ale prawie wszyscy chwalą soję jako zastępcze białko (dla wegetarian). Więc izolat nie może być gorszy.Póki możesz to wymień to białko. Dobrze ci radzę. Smak padaka a skład jeszcze gorszy. Miałem okazje próbować
#6
Napisany 07 sierpień 2012 - 21:33

A to ze jest izolatem nie ma wiekszego znaczenia, izolat od koncentratu rozni sie czasem wchłaniania, do tego izolat przewaznie ma mniej wegli i tłuszczu od np koncentratu co bedzie dalo sie wyczuc w smaku bo ww i tluszcze sa nosnikiem smaku
NIE MA czegos takiego jak białko lepsze/gorsze na odchudzanie. Myslisz ze jedzac co chcesz w nie odpowiednich ilosciach i pijac magiczne białko sojowe zaczniesz chudnac? nie tylko ilosc spozywanego białka ma znaczenie czy bedziesz chudnac czy nie.Prawdę mówiąc kupiłem Sojavit dlatego, ponieważ przeczytałem, że na odchudzanie powinno być nawet lepsze niż białko zwierzęce (a kosztuje dużo mniej).
Jest to zwykla sproszkowana wersja jedzenia i w polaczeniu z zle dobrana dieta nie przyniesie zadnych efektow. Dasz rade zjesc odpowiednio duzo białka, weglowodanow i tłuszczy i nie bedziesz musial pic odzywek białkowych ani tym podobonych rzeczy bo nie beda miały wpływu na koncowy efekt
#7
Napisany 08 sierpień 2012 - 19:50

Celuj w wpc,np:
http://sklep.kfd.pl/...50g-p-2452.html
#8
Napisany 10 sierpień 2012 - 12:22

Tylko jak widzę cena 2 razy większa od białka sojowego. Po drugie jakby białka roślinne były bezwartościowe to wszyscy wegetarianie by poumierali. : ) Może odnośnie zwiększania masy/mieśni wyraźnie ustępują białkom zwierzęcym, ale pod innymi względami raczej nie są gorsze.Swoja droga na przyszlosc nie inwestuj w bialka pochodzenia roslinnego.
Celuj w wpc,np:
http://sklep.kfd.pl/kfd-100-whey-protein-concentrate-bialko-wpc-80-2250g-p-2452.html
#9
Napisany 18 sierpień 2012 - 17:47

Natomiast to białko sojowe Olimpa nie ma żadnych grudek (konsystencji mąki) i idealnie się rozpuszcza. Smak naturalny i na początku wydaje się bardzo dobre, lecz nudzi się po pewnym czasie. Jednak i tak dużo lepsze od Ostrovit. I co ważne 3 razy tańsze.
#10
Napisany 18 sierpień 2012 - 18:18

Mam to białko od niedawna i muszę powiedzieć, że jest wielokrotnie lepsze od tego świństwa Ostrovit (OSTROVIT ISOLATE 90). Tamto miało smak i konsystencję jak woda z mąką plus jakiś aromat i słodziki (miałem smak truskawkowy, który był okropny).
Natomiast to białko sojowe Olimpa nie ma żadnych grudek (konsystencji mąki) i idealnie się rozpuszcza. Smak naturalny i na początku wydaje się bardzo dobre, lecz nudzi się po pewnym czasie. Jednak i tak dużo lepsze od Ostrovit. I co ważne 3 razy tańsze.
Mniejsza cena, gorsza jakosc. Ostrovit ma smaki wstretne, ale jakosc wporzadku
#11
Napisany 18 sierpień 2012 - 20:57

Nie wiem jak z innymi, ale ten izolat Ostrovitu co miałem był okropny (nie rozpuszczał się jakby do końca).Mniejsza cena, gorsza jakosc. Ostrovit ma smaki wstretne, ale jakosc wporzadku
Odnośnie tego białka sojowego to czy można coś dodać, żeby nie zwiększyć kalorii, a zarazem urozmaicić smak ?
Mieszam to białko z 300 ml wody i na początku mi smakowało, ale czym dalej tym gorzej. Polecacie jakieś aromaty czy inne dodatki, które zmienią smak tego białka sojowego ?
#12
Napisany 18 sierpień 2012 - 21:44

#13
Napisany 19 sierpień 2012 - 09:54

Z tym, że kakao to głównie węglowodany. Wolałbym coś poprawiającego smak, ale w miarę bez węglowodanów.Sprobuj dodać kawy/kakao.
#14
Napisany 19 sierpień 2012 - 10:09

Dobrą opcją jest jeszcze cynamon.
#15
Napisany 20 sierpień 2012 - 16:30

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników