Skocz do zawartości

Zdjęcie

Olimp 100% Natural Whey Protein Isolate

* * - - - 29 głosów natural whey protein concentrate olimp

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

Ankieta: Olimp 100% Natural Whey Protein Isolate - Ocena i opinia (24 użytkowników głosowało)

Opinia o produkcie

  1. Polecam (22 głosów [95.65%])

    Procent głosów: 95.65%

  2. Nie Polecam (1 głosów [4.35%])

    Procent głosów: 4.35%

Ocena dzialania

  1. Masa (21 głosów [55.26%])

    Procent głosów: 55.26%

  2. Sila (8 głosów [21.05%])

    Procent głosów: 21.05%

  3. Wytrzymalosc (4 głosów [10.53%])

    Procent głosów: 10.53%

  4. Redukcja tkanki tluszczowej (5 głosów [13.16%])

    Procent głosów: 13.16%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1
Leksykon

Leksykon

    Jestem dumny z KFD

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1096 postów
1000naturalwheyisolate.png

Dodany obrazek
Kup >> Olimp 100% Natural Whey Protein Isolate << NAJTANIEJ W POLSCE

OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN ISOLATE jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz BV-159. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, niedenaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych ? beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym niedenaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.

Przeznaczenie:

Dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głownie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.

Sposób użycia:

Przeciętnie stosuje się od 1?3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem).

Sposób przygotowania gotowego napoju:

1 porcję preparatu (30 g tj. 2,3 miarki) rozpuścić w ok. 150?200 ml przegotowanej chłodnej wody, mleka dokładnie wymieszać. Zaleca się stosować mikser. Nie gotować. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

Wartość odżywcza 100 g koncentratu:

Wartość energetyczna 1482,65 kJ/354,7 kcal
Białko 88 g
Tłuszcz 0,3 g
Węglowodany 0,0 g

Edytowany przez Yaro, 03 wrzesień 2009 - 09:32 .

  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Mainevant

Mainevant

    Team KFD

  • Partner KFD
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 26420 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    ja tam bylem zadowolony;D
    • 0

    #3
    KeinXor

    KeinXor

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 96 postów
  • Wiek: 40
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 168
    Jedno z najlepszych białek WPI jakie miałem przyjemność spożywać, jak się nie mylę jest to produkt firmy ISO-COOL a rozsypywane i pakowane przez OLIMP-A. Ogromnym plusem tego białka jest jego naturalny smak i brak substancji słodzących. Smak – jak czyste białko, specyficzny ale przyjemny, rozpuszczone w mleku daje posmak sypkiej śmietanki do kawy, rozpuszczalność w letniej wodzie bardzo dobra, w zimnej gorzej ale nie tragicznie, mleko trzeba pomieszać nie wiem jak w „szejkerze” nie mniej jednak jest to białko no.1.
    Szczerze polecam
    • 0

    #4
    KeinXor

    KeinXor

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 96 postów
  • Wiek: 40
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 168

    ISO-COOL

    Przepraszam za wprowadzenie w błąd, firma produkująca izolat wpi to ISO-CHILL

    Załączone miniaturki

    • iso_chill.jpeg
    • iso_chill_cert.jpeg

    • 1

    #5
    algid

    algid

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 18 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 50
    Warto, rozpuszczalność SUPER ;)
    Smak choć naturalny to jak dla mnie lepszy niżeli jakiś truskawkowy czy czekoladowy %)
    Produkt godny polecenia :ziober:
    • 0

    #6
    Zares

    Zares

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 105 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice
    • Staż [mies.]: 12
    Jak smakuje naturalny? Z czym to można porównać?
    • 0

    #7
    Taber

    Taber

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPip
    • 104 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 24
    To znaczy że jak białko serwatki ;p. Jak rozpuścisz z mlekiem to masz trochę gęstsze mleko z pianką i śmietankowym posmakiem. ale w sumie można powiedzieć że smaku nie ma. Jak bezsmakowy kisiel. przynajmniej tak było w przypadku mojego białka, ale moje było jeszcze z soją.
    • 0

    #8
    oskae1994

    oskae1994

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2026 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Londyn
    • Staż [mies.]: 35

    czy owe białko nadal istnieje pod postacią 1000g?


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko