Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odblok po 2,5 roku - wyniki badań

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Carrington3

Carrington3

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna

    Panowie,

    w skrócie pisząc bomba trwała od grudnia 2016 do lipca 2019 z czego ostatnie pół roku leciał tylko test w dawce 250 mg/week.

    W połowie lipca poszedł ostatni strzał z teścia po czym wszedłem na HCG w dawce 2500j e3d. HCG brałem do 26 października (tak,długo, nie żałuję), a 3 dni po wleciał clomid i nolva 50/20.

    Dlaczego brałem hcg tyle czasu ? nie chciałem schodzić z bomby ale chciałem spłodzić syna lecz na samym HCG się nie udało stąd decyzja o odbloku.

    Obecnie na sermach jestem równo 5 tygodni.

     

    Wyniki przed wejściem na sermy:

    testosteron 348 Norma 241 - 827

     

    Wyniki po 5 tygodniach na sermach (Clomid 50 mg i Nolva 20mg):

    FSH 5,86 Norma 1,4 - 18,1
    LH 10,63 Norma 1,5 - 9,3
    Testosteron 316 Norma 241 - 827

     

    Wyniki z 2016 sprzed wejścia na bombe:

    FSH 4,14 Norma 1,4 - 18,1
    LH 5,1 Norma 1,5 - 9,3
    Testosteron 412 Norma 241 - 827

     

    I teraz pytanie bo clomid mam jeszcze łącznie na 6 dni i nie wiem czy dokupować czy nie ? Czy może zejść z clomidu i zostać do końca miesiąca na samej nolvie ?

    Co radzicie ?


    • 0

    #2
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    ja bym cisnął dalej na obu i patrzał czy dalej będzie wzrastało,jak przestanie to wtedy odstwilbym clomid i pociągnął dalej samym tamoxifenem jeszcze ze 2tyg, dlatego myślę że dokupienie clomidu tak żeby starczyło akurat jeszcze na te 14 dni będzie dobrym pomysłem
    wtedy badania i jeśli wiele się nie zmieni to można go odstawiac

    LH elegancko w górnej normie,po 3 latach bomby to bardzo dobry wynik. teraz jak fsh ci wzrosło to nasienie będzie w lepszej formie i powinno się udać.

    Edytowany przez kabas7, 04 grudzień 2019 - 00:13 .

    • 1

    #3
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    Dzięki Kabas, potrzebowałem poklepania po ramieniu żeby zakupić więcej clomidu :D
    • 0

    #4
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4561 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat

    LH i FSH niby spoko ale testosteron słabo, hcg leciało długo i w duzej dawce a tesc nisko, no chyba ze to nie był pregnyl tylko ovigil albo inne gówno , pociagnij jeszcze jak kabas radzi ale po odstawieniu sermow może być słabiutko z testosteronem 


    • 0

    #5
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    o kurde faktycznie, nie zauważyłem że jest tak nisko, jeżeli przez te kilka miesiący 2500ui e3d ci nie ruszyło jaj to albo masz coś z jądrami albo brałeś lipne hcg.
    obstawiam to drugie jak to najczęściej bywa
    • 0

    #6
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    Powiem tak, leciał tylko pregnyl. W momencie robienia badan, które zrobiłem przed wejściem na sermy byłem na hcg w ilości 1000j e2d bo akurat nie miałem w zapasie i musiałem ograniczyć. Potem wszedłem spowrotem na 2500j i jeszcze 2/3 paczki wbilem tak więc testo zapewne było wyżej niż wynik z badania. Zobacz, że wynik testa przed wejściem na bombę nie był jakoś szalenie wyższy niż obecny.
    Clomid już zamówiłem tak więc polecę to razem z nolva do końca roku i zrobię badania. Nie odczuwam sajdow od cloma więc nic nie zaszkodzi jak poleci 8tyg
    • 0

    #7
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    fajnie że masz te wyniki z przed bomby bo to wszystko wyjaśnia i nie trzeba rozkminiać dlaczego tak a nie inaczej
    ciekawe jak z shbg u ciebie, zawsze po zejściu z sermów możesz sobie lekko podbić tescia małymi dawkami hcg
    • 0

    #8
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    Shbg nigdy nie badalem więc ciężko powiedzieć. Te małe dawki hcg to jakie ? 250ui e2d ?
    • 0

    #9
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    tak, np 250ui e2d - nie przyblokują a podwyższą tescia, to jest takie pre trt ,np starsi ludzie zanim zdecydują się na htz mogą na czymś takim jechać długie lata,
    tak samo ludzie po koksach np tacy jak ja po odblokach gdzie LH jest na niewystarczająco wysokim poziomie
    • 0

    #10
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna

    Pod koniec roku powtórzę badania i będzie wiadomo. Jeśli z testem będzie kiszka to pomyślę nad tym hcg w małych dawkach. Jak na razie cieszę się  z wyników jakie mam - jak na 5 tyg brania sermów w małych dawkach jest ok.

     

    Co do niskiego testo to warto dodać jaki mam wynik estro, a mianowicie:

     

    27,4 przy normie 11,8 - 39,8

     

    Jak estro wzrośnie to i test może pójdzie do góry.


    Edytowany przez Carrington3, 04 grudzień 2019 - 16:28 .

    • 0

    #11
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna

    Witam ponownie,

     

    sprawa wygląda następująco:

     

    Do 3 grudnia bylem na sermach aptecznych i wyniki widać w pierwszym poście. Jako, że apteczny clomid mi się skończył to przeszedłem na ug firmy androchem (niestety nie miałem dojścia do apteki). Nolva pozostała dalej apteczna bo miałem jej więcej w zapasie. Poniżej wyniki jak to wygląda dziś tj. 3,5 tyg później:

     

    Wyniki po 3 tygodniach na sermach - Androchem Clomid 50 mg i apteczna Nolva 20mg:

    FSH 3,41 Norma 1,4 - 18,1
    LH 5,60 Norma 1,5 - 9,3
    Testosteron 208 Norma 241 - 827

     

    Łącznie jestem 8 tygodni na sermach.

     

    Wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam o clomidzie z firmy Andro. Poza tym czuje się ok, libido nawet o dziwo troszkę na plus pomimo gorszych wyników. 

     

    Najbardziej zmartwił mnie testosteron bo jest jednak poniżej normy.

    FSH trochę poniżej tego z czym zaczynałem w 2016 roku więc tutaj jakoś nie ma tragedii.

    LH nawet troche powyżej niż to z czym zaczynałem.

     

    Zastanawiam się co robić bo generalnie miałem schodzić jutro z clomu i nolvy. Generalnie clom i tak o kant dupy wiec pytanie do Was co radzicie ? czy kołować sobie clomid apteke i dalej lecieć aż wyniki się poprawia czy odpuścić na razie ? Na sto procent wyniki były by lepsze jak bym leciał apteczny clomid no ale co zrobić :/ 


    • 1

    #12
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4561 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat
    Siema dopiero zobaczyłem twój post, no trzeba sermy ciągnąć dalej, najlepiej aptekę
    • 0

    #13
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    Clom juz ogarnięty dzięki życzliwości jednego z forumowiczów ;)
    • 0

    #14
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    ale to dziwne że aż tak Ci pospadały pomimo że dalej byłeś na tamoxifenie.
    chyba nie ma sensu ciągnąć tego za specjalnie długo tylko zobaczyć po miesiącu jak wyniki się mają i odstawić
    • 0

    #15
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    Mozliwe, ze lepiej reaguje na clom niz tamo stad takie wyniki. Lece dalej na clomie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Poziom Lh i fsh mi nie przeszkadza bo juz jest w normie. Zalezy mi na tesciu żeby chociaż był w polowie widelek. Jeśli nie ruszy to rozwaze wejscie na male dawki hcg dla poprawy wynikow.
    • 0

    #16
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    mysle ze kazdy reaguje slabiej na tamox , clomid jest po prostu lepszy a tamox bardziej dodatkiem
    • 0

    #17
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna

    Witam ponownie Panowie,

     

    poniżej wklejam wyniki po kolejnych 19 dnach stosowania clomidu aptecznego. Dodatkowo szło 250ui aptecznego hcg. W mojej ocenie jest dobrze jak na ten moment.

     

    FSH 6,25 Norma 1,4 - 18,1
    LH 5,53 Norma 1,5 - 9,3
    Testosteron 432 Norma 241 - 827

    Estradiol 82,90 Norma 11,80 - 39,80 (w grudniu miałem w połowie widełek ale przestałem brać nolve i wjechało hcg)

     

    Jutro kończę brać clomid i mam dwa pytania:

    - ile wziąć letro aby zbić estro ? mam apteczny - 1/3 tabletki nie będzie za dużo ? (ogółem nie odczuwam sajdów przy takich wynikach)

    - czy ciągnąć dalej hcg w dawce 250ui czy może zmniejszyć albo zakończyć razem z clomidem ?

     

    Kolejne badania zrobię za miesiąc w celu weryfikacji wyników. 


    • 0

    #18
    W-P

    W-P

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3161 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36

    1/3 tabletki letro to strasznie sporo


    • 0

    #19
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4561 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat
    Ja bym już skończył z hcg i leciał dalej sermy, jest dobrze a letro za mocne na odblok, ogarnij ari albo exe, czemu odstawiłeś nolve? Było lecieć równo z clomem cały czas

    Edytowany przez kravmaga, 01 luty 2020 - 18:41 .

    • 0

    #20
    Carrington3

    Carrington3

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 283 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    Jestem już 12 tyg na sermach więc raczej nie ma co liczyć na poprawę wyników - chyba nie ma już sensu dalej lecieć sermow.
    Co do nolvy to po prostu jej nie chcialem. Estro miałem poniżej połowy widelek. Takie estro jak teraz miałem już kiedyś jak jeszcze na bombie nie byłem :) widocznie taki mój urok.
    Jeśli 1/3 letro to za dużo to wrzucę 1/5

    Edytowany przez Carrington3, 01 luty 2020 - 18:49 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko