Jump to content

Photo

Od czego zależy ilość białka w serze białym?

- - - - -

  • Please log in to reply

#1
IWillBeBack

IWillBeBack

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 2 posts

Witam. Od jakiegoś czasu ćwiczę na siłowni i zwróciłem uwagę na jedną rzecz - część serów białych ma znikomą zawartość białka, jak np. 10%, a część z nich ma prawie 20. Jakby nie patrzeć to jednak 2 razy więcej.

Czy dobrym wyznacznikiem jakości sera będzie właśnie ta ilość białka? Przy czym porównujemy produkty o podobnej zawartości tłuszczu - chudy z chudym, tłusty z tłustym.


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Massive`

Massive`

    Extreme Bodybuilding

  • Mod Ogólny
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 63869 posts
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Tak,jak najbardziej. Tratujemy jako źródło białka wiec sugerujemy się jego zawartością.


    • 0




    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users