Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ocena diety na masę 90 kkg

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
mlodziniaszek1434

mlodziniaszek1434

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 32 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 15

    Witam potrzebuje pomocy przy ukladaniu diety moje zapotrzebowanie

     

    Współczynnik BMR: 2077

    Dzienne zapotrzebowanie na kalorie: 3540 kcal

    Dzienne zapotrzebowanie na tłuszcz: 118 g

    Dzienne zapotrzebowanie na białko: 222 g

    Dzienne zapotrzebowanie na węglowodany: 399 g

     

     

     

    moja dieta

     

    http://zapodaj.net/f...060ca7.png.html

     

     

    brakuje mi kalorii co dodac jeszcze nie moge zmienic posilków od sniadania do obiadu

     

     


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Fred96

    Fred96

      Byc Duzym !

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4402 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gym
    • Staż [mies.]: 3x

    1. w białku dales ilosc 1g. 

    2. Nie smaz na oliwie.

    3. Na noc daj tłusta rybe-200g makreli = 40g bialka, 30 g tłuszczy :) 

    4. Owsiane rano 200g , 4 jajka

    5. Po treningu od razu jedz banana lub jakies weglowodany proste. 


    • 0

    #3
    Papaj1996

    Papaj1996

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1186 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów

    nie wiem dlaczego odradzasz smażenia na oliwie.. możesz śmiało, tylko nie długo i nie na głębokim tłuszczu.

     

    po treningu jak najbardziej dorzuc banana albo odzywke carbo. I tak jak wyżej kolega napisał nie dałeś odzywki proteinowej, masz tylko 1 g. 

     

    Co do kolacji może byc też i makrela oczywiscie, ale mozesz sobie robic na zmiane, raz twarog + tłuszcze, raz makrela, raz inna chuda ryba/lub piers z kuraka np. + tluszcze 

     

    a żebe podbic tłuszcze dodawaj 2 łyżki oliwy zamiast jednej do posilków (mozesz zamiennie np, z orzechami włoskimi)


    Edytowany przez Papaj1996, 09 luty 2014 - 11:30 .

    • 0

    #4
    Fred96

    Fred96

      Byc Duzym !

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4402 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gym
    • Staż [mies.]: 3x

    Oliwa pod wpływem temperatury traci swoje własciwosci... 


    • 0

    #5
    Papaj1996

    Papaj1996

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1186 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów

    w głównej mierze kwasem występującym w oliwie z oliwek jest kwas oleinowy, jednonienasycony kwas tłuszczowy które to mają dosyc wysoką odpornosc na wysokie temp. 

    Na krótkie i 'nie głębokie' smażenia moim zdaniem się nadaje

     

    Sam smaże na oliwie i nie widze w tym nic złego.

     

    Ew. możesz na oleju ryżowym.


    Edytowany przez Papaj1996, 09 luty 2014 - 11:48 .

    • 0

    #6
    Fred96

    Fred96

      Byc Duzym !

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4402 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gym
    • Staż [mies.]: 3x

    Piers sie smaży 20 min wiec odradzałbym. + ew. polecam smalec do smażenia. 


    • 0

    #7
    Papaj1996

    Papaj1996

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1186 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów

    jak pokroisz na kawałki usmażysz szybciej.


    • 0

    #8
    mlodziniaszek1434

    mlodziniaszek1434

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 15

    lekko poprawione ostatni posilek moze zostac?

     

    to bialko tak wstawilem bo nie moglem zapisac tabelki ale i tak potrzebuje jakies kupic w rozsadnej cenie pytanie jakie?

     

    piers z kuraka smazyc czy gotowac?

     

    http://zapodaj.net/4...a6cad9.png.html


    • 0

    #9
    Papaj1996

    Papaj1996

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1186 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów

    co do przygotowania kurczaka to mozesz jak Ci pasuje. Ale jak smażysz to delikatnie oleju po patelni, rozetrzyj ręcznikiem kuchennym.

     

     

    a jesli chodzi o proteine to od siebie moge Ci polecic WPC z Ostrovitu, 900 gram 45 zł bodajże,  albo ew. z WPC forumowe ;)

     

    Jeżeli masz wiecej kasy to mozesz kupic WPI ;)

     

    źle zrozumiałeś - albo makrela albo twaróg na noc ;) i jak będziesz jadł makrele to już bez dodatkowych tłuszczy w postaci oliwy 


    Edytowany przez Papaj1996, 09 luty 2014 - 11:57 .

    • 0

    #10
    Fred96

    Fred96

      Byc Duzym !

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4402 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gym
    • Staż [mies.]: 3x

    smaz, gotuj, dus, piecz 

    Jak ci wygodnie i na co masz smaka. 

    Ser w ostatnim posilku wywal.

    Reszta ok. 

    Na przyszlosc korzystaj z ar.pl, a nie z kalkulatora konkurencyjnego forum. 


    • 0

    #11
    mlodziniaszek1434

    mlodziniaszek1434

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 32 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 15

    Dzieki wielkie za pomoc :) ser wywalam wcinam makrelke


    • 0

    #12
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63869 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Nie za często

    Pomyśl o innych tłustych rybach typu łośoś/śledź.


    • 0

    #13
    Dran0

    Dran0

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3951 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wypizdów Zdrój
    • Staż [mies.]: 1

    Nie za często

    Pomyśl o innych tłustych rybach typu łośoś/śledź.

    a ten łosoś wędzony 

    czy normalny ?


    • 0

    #14
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63869 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat

    Najlepiej swieży,płaty,ewentualne dzwonki.


    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko