Witam. Od 3 tyg stosuje taka diete i nic nie leci kompletnie nic. Nie wiem co mam robic doradzcie
9.00 30gr odzywki bialkowej i 2 lyzki oliwy z oliwek
12.00 30 gr odzywki bialkowej i 2 lyzki oliwy z oliwek
15.00 100gr makarionu i 200gr udka z kurczaka 2 lyzki oliwy z oliwek
16.00 silownia i marszobieg (45 min)
18.00 30 gr odzywki bialkowej i makaron
21.00 250 gr twarogu poltlusteog 2 lyzki oliwy z oliwek
moje zapotrzebowanie to ok 2300 kcal
Dieta zaklada ok 2000
b-180 gr = 2.2 gr/kg
wegle = 120 gr = 1.5 gr/kg
tluszcami=90gr=1.1 gr/kg
Nie wiem dlaczego waga nie spada. czy powinienem zrobic przerwe w treningu?
Silownie robie 3x tyg a marszobieg 5x prosze pomozcie
#1
Napisany 22 czerwiec 2010 - 10:46

#2
Napisany 22 czerwiec 2010 - 10:59

Za dużo tej oliwy dajesz, masz ponad 100g tłuszczy
Udo z kurczaka odpada, tym bardziej przed treningiem.
Co to za makaron dajesz?
Z twarogu bym zrezygnował kosztem jaj lub tłustych ryb. Zastanowiłbym się też nad innym rozłożeniem ww
Udo z kurczaka odpada, tym bardziej przed treningiem.
Co to za makaron dajesz?
Z twarogu bym zrezygnował kosztem jaj lub tłustych ryb. Zastanowiłbym się też nad innym rozłożeniem ww
#3
Napisany 22 czerwiec 2010 - 11:20

to ile dac oliwy? czy zastapic Kcal? Czytalem e udko (bez skory) to dobre zrodlo bialka przed treningiem. Makaron z semoliny pszenicy durum. Twarog wywalic? hmmm ciekawe rady... czytalem ze to najlepsza opcja na noc, wolno wchlaniane bialko... teraz to juz kompletnie zielony jestem
#4
Napisany 22 czerwiec 2010 - 11:33

zastąp udko piersią z kurczaka ewentualnie z indyka, na ostatni posiłek 200gr twarogu bez oliwy, na sniadanie polecam płatki owsiane plus orzechy, na drugie jajka cale ok 4 szt. za duzo tej oliwy, staraj się spożywać makarony pełnoziarniste, ewentualnie ryż brązowy lub kasza gryczana. I dużo kardio to podstawa. Poza tym wypełnij profil!!!
#5
Napisany 22 czerwiec 2010 - 11:45

O 15 bez oliwy. Tak to po 1 łyżce daj.
W ostatnim posiłki daj sobie makrelę wędzoną, ewentualnie jakąś "sałatkę" jaja+ tuńczyk
Makaron zamień na żytni lub orkiszowy.
Rozłóż porcję potreningową na 2 i spożyj wówczas w posiłku nr 1 i posiłku potreningowym po połowie
Warzywa jakieś są, błonnik?
W ostatnim posiłki daj sobie makrelę wędzoną, ewentualnie jakąś "sałatkę" jaja+ tuńczyk
Makaron zamień na żytni lub orkiszowy.
Rozłóż porcję potreningową na 2 i spożyj wówczas w posiłku nr 1 i posiłku potreningowym po połowie
Warzywa jakieś są, błonnik?
#6
Napisany 22 czerwiec 2010 - 14:09

Makaron mam z durum czyli ok. Twarog na noc z oliwa podobno jest ok bo powoli jest bialko uwalniane. nie rozumiem
#7
Napisany 22 czerwiec 2010 - 14:36

Makaron durum nie jest taki ok, tak jak piszę 2 wyżej wymienione mają korzystniejszy indeks glikemiczny.
Jeśli zależy Ci na skutecznej redukcji i masz zastój to wyeliminuj całkowicie przetwory mleczne.
No ale rób jak uważasz w takim razie
Jeśli zależy Ci na skutecznej redukcji i masz zastój to wyeliminuj całkowicie przetwory mleczne.
No ale rób jak uważasz w takim razie

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników