Skocz do zawartości

Zdjęcie

Noga z kurczaka kontra pierś z kurczaka

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Pop3ye

Pop3ye

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 143 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Goleniów
    • Staż [mies.]: 9
    Witam mam mały dylemat a mianowicie jak większość z Was jestem amatorem piersi z kurczaka zjadam średnio 4 dziennie więc miesięcznie trochę kasy idzie. Czy gdy bym zamienił co jakiś czas pierś na nogę bez skóry była by to jakaś wielka różnica? Chodzi tu głównie o ekonomie cały kurczak lepiej wychodzi niż kupno piersi A nie bardzo wiem jak sie to przekłada to na wartości odżywcze.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19
    kiedyś był taki temat, i chyba na jedno wychodziło, bo noga ma kość.
    jak nie masz kasy, to zamień na podroby ;)
    • 0

    #3
    pucu11

    pucu11

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 76 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KUTNO
    watrobka drobiowa 5 zl kilogram w polo markecie
    na zmiane z piersia wchodzi calkiem spoko
    • 0

    #4
    Sir Valeq

    Sir Valeq

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 266 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Włocławek
    Samo mięso w kurczaku jest raczej wszędzie takie samo (odchyłki są naprawdę do pominięcia) i myślę, że zamiana czasem piersi na udo bez skóry jest wręcz wskazana - oprócz mięsa możesz wszamać chrząstki i ścięgna, których jest w nodze trochę - masz zastrzyk kolagenu jak po pudełku jakiegoś farmaceutyka.
    • 0

    #5
    Fenos

    Fenos

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 365 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    tylko tak ciężko się powstrzymać od tej cholernie dobrze przypieczonej i przyprawionej skórki :p
    • 0

    #6
    Pop3ye

    Pop3ye

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 143 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Goleniów
    • Staż [mies.]: 9
    Dzięki bardzo za pomoc Dorzucę kilka nóżek do diety %-)
    • 0

    #7
    -mr.P

    -mr.P

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Mod
    • PipPipPipPipPip
    • 1731 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: @#$?

    watrobka drobiowa 5 zl kilogram w polo markecie
    na zmiane z piersia wchodzi calkiem spoko

    nalezy bazowac na miesie z miesni poprzecznie prazkowanych,a watrobki to nie miesien. jako urozmaicenie-tak, jako baza-nie.
    • 0

    #8
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19

    nalezy bazowac na miesie z miesni poprzecznie prazkowanych,a watrobki to nie miesien. jako urozmaicenie-tak, jako baza-nie.



    wielu ludzi tutaj z powodów finansowych jako główne źródło białka daje wątróbkę zamiast piersi.Po prostu nie każdy ma tyle kasy aby w dzień w dzień jeść pierś.
    • 0

    #9
    FoudraX

    FoudraX

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 972 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 31
    Nogi z kurczaka sa tluste w porownaniu z piersiami. Maja gdzies 9 - 10 g tluszczu.
    • 0

    #10
    ElDario

    ElDario

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 716 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Daleko hen
    • Staż [mies.]: 16

    Nogi z kurczaka sa tluste w porownaniu z piersiami. Maja gdzies 9 - 10 g tluszczu.

    W około treningowych całkowicie odpadają. Na inne posiłki w szczególności na kolacje jak znalazł. Zależy też jak się obrabia mięso bo jak na grillu to połowa tego tłuszczu zleci, jak na patelni na tłuszczu to wiadomo że jeszcze nasiąknie.
    • 0

    #11
    FoudraX

    FoudraX

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 972 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 31
    Lepiej unikac takich tluszczy zwierzecych bo sa niezdrowe chyba ze ryba. Faktycznie na grilu czy w piekarniku ten tluszcz troche odchodzi.
    • 0

    #12
    -MINI-

    -MINI-

      Mały Głód :)

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 21033 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:małopolska

    W około treningowych całkowicie odpadają. Na inne posiłki w szczególności na kolacje jak znalazł. Zależy też jak się obrabia mięso bo jak na grillu to połowa tego tłuszczu zleci, jak na patelni na tłuszczu to wiadomo że jeszcze nasiąknie.


    wytłumacz dlaczego, słucham %-)
    • 0

    #13
    Bassfreak

    Bassfreak

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6110 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    jak wyżej , z tymi tłuszczami w około treningowych to już mit
    jak bym unikał tylko ze względu że to zwierzęce ale oliwy lub orzechów spokojnie możesz dodać %%)
    • 0

    #14
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Mit, jak się dopowie pewne rzeczy - jak ktoś ma tak dietę skonstruowaną, że ma powiedzmy 1h do treningu i da tam 20-30g tłuszczy to nawet z praktycznego punktu widzenia nie widzę takiego treningu %)

    Wracając do dylematu - jak dasz udko z kuraka i np je ugrillujesz bez skóry to nie martw się odstępem tego przedtreningowego.

    pozdr.
    • 0

    #15
    ElDario

    ElDario

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 716 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Daleko hen
    • Staż [mies.]: 16
    Skoro jest powiedzmy 6 posiłków dziennie to lepiej te mniej tłuste potrawy wg mnie dać na około treningowe. Przecież nikt nie będzie jadł udek 6 razy dziennie. I tak jak BOSSY mówi, duża część je godzinę przed treningiem więc nie powinno być tam za dużo tłuszczu. Chodź nie mowię że nie zjadłem nigdy udka przed albo po treningu.
    • 0

    #16
    Bassfreak

    Bassfreak

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6110 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk

    Mit, jak się dopowie pewne rzeczy - jak ktoś ma tak dietę skonstruowaną, że ma powiedzmy 1h do treningu i da tam 20-30g tłuszczy to nawet z praktycznego punktu widzenia nie widzę takiego treningu %)

    Wracając do dylematu - jak dasz udko z kuraka i np je ugrillujesz bez skóry to nie martw się odstępem tego przedtreningowego.

    pozdr.

    miałem na myśli 10 ml oliwy przed i po tr a nie o takich ilościach o jakich ty mówisz %%)
    • 0

    #17
    Pop3ye

    Pop3ye

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 143 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Goleniów
    • Staż [mies.]: 9
    Jeżeli chodzi o mnie to grilluję każde mięso więc i w tym przypadku udko bym wrzucił na grilla więc strasznie tłuste by chyba nie było :rolleyes:
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko