Jump to content


  • Please log in to reply

#1
ara33

ara33

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 138 posts
Cześć wszystkim. Od 3 lat choruję na niedoczynność tarczycy i oczywiście biorę leki eutyrox. 2 miesiące temu urodziłam coreczkę (w ciąży brałam 50/75 eutyroxu). Po 6 tygodniach po ciąży robiłam badania i wyszła nadczynność. Po konsultacji u endokrynologa aniepokoiłam się. Kazał powtórzyć wyniki po 4 tyg. Dziś je niedawno odebrałam i wyglądają następująco;TSH 031uIU/mL norma 0.27-4,20FT3 2,92pg/mL norma 2,00-4,40FT4 1,02ng/dL norma 0,93-1,70. Proszę o interpretacje, ponieważ nie miałam czasu wysłuchać lekarza. Pozdrawiam!
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
kar7

kar7

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 154 posts
Witaj. Nie masz niedoczynności tarczycy. Minęło 6 tygodni od czasu kiedy byłas w ciąży i hormony reguluja się.
Jesli od lat cierpiałas na te schorzenie to wydaje mi się,że z czasem wyniki wroca do tamtego stanu. Jak narazie masz wporządku %-)
  • 0

#3
edek99

edek99

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 145 posts
Po ciąży należy odczekać kilka miesięcy i robić badania hormonalne na niedoczynność tarczycy.

Niektórzy endoktynolodzy robią wcześniej i wypisuja juz odrazu leki hormnalne do stosowania. Jednak jest to za wcześnie,żeby stwierdzić czy choroba nadal będzie nas dotyczyć czy już nie.
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

 Zamknij okienko