Skocz do zawartości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
hermes11

hermes11

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 145 postów
siema. Mam 24 lata,Od grudnia choruje na nadczynność tarczycy, ostatnio zrobiłem badanie krwi i wyszło:TSH 12,30 {norma: 0,27-4,20}FT4 15,86 {norma: 12,00 - 22,00}Leki które biorę, to leki na nadczynność : metizol 5 mg (2 razy dziennie)propranolol 40mg (2 razy dziennie pół tabletki (2x20mg))vitamina b6i nie wiem czy mam nadal te tabletki brać, bo te wyniki zupełnie się roznia od ostatnich. Lerz teraz mi powiedział, że mam niedoczynność. co to oznacza, teraz mam zmieniac leki i przez tamte tabletki problem z tarczyca zmienił sie w niedoczynność tarczycy ft4?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
electro89

electro89

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 140 postów
Twoje wyniki TSH pokażą ci jak zmieniają sie poziomy Twoich hormonów. Kiedy bierzesz za duza dawke leków na nadczynność gruczołu tarczycy, wtedy pokazuje się, ze wystapiła poprawa. Jednak jak badasz TSH znow po miesiącu, moze się okazać, ze masz niedoczynnośc tarczycy. Po tym ,jak wyrównały ci sie wyniki nie powinieneś brac tych samych leków, albo zmienic dawkowanie. Twoj lekarz powinien o to zadbać.
  • 0

#3
pytan3

pytan3

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 127 postów
To teraz musisz zmienic tabletki na hormonalne z nastawieniem na niedoczynność tarczycy.

W moim przypadku od samego poczatku miałem niedoczynność tarczycy i nie ma żadnej poprawy. Mam małe guzki niby łagodne ,ale nie chca zniknąć. Nie wiem czy na wlasny kozt nie podejme sie operacji tarczycy:/ pozdrawiam
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko