Skocz do zawartości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
baltona1

baltona1

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 143 postów
Hej ;-) Mam niedoczynność tarczycy juz od jakiegoś czasu. Biorę Euthyrox N50 oraz dodatkowo na wzmocnienie włosów Belissę oraz cynk (wtedy łącznie ok. 13 mg cynku na dzień), bo chciałabym żeby były bardziej gęste. Chyba mam za mało cynku w organizmie. Nie wiecie czy można zbadać cynk i miedź we krwi? Lub może wtedy hemoglobinę (bo miedź ma wpływ na jej powstawanie)?Moje wyniki:listopad 2009 - TSH 6.790 (0.27-4.20)luty 2010 - TSH - 1.120, cholesterol 189 (<200)kwiecień - TSH 0.558, FT3 3.33 (2.02-4.43), FT4 1.09 (0.93-1.71). Dodam również,że biore tabletki antykoncepcyjne. Czy to ma jakieś znaczenie?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
korporacja

korporacja

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 137 postów
Niedoczynność tarczycy powstaje na skutek zaburzeń tarczycy.
Antykoncepcja może wpłynąć na Twoje wyniki, bo jest to dodatkowa porcja hormonów.
Miedź i cynk możesz zabadać tak jak na przykład magnez i żelazo. Pobierajac krew pielęgniarak czy lekarz zaznacza, co chce wiedziec i wtedy pokazuje sie wynik i obok norma.
  • 0

#3
carl99

carl99

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 158 postów
Witam.
Ja biore tabletki antykoncepcyjne od kilku lat i nic mi sie nie dzieje. Czasami tylko mam bóle głowy albo brzucha. Ale wezme amol i mi przechodzi ;-)
Jak masz problemy z tarczycą w stylu niedoczynności tarczycy masz osłabiony organizm i to mocno!
W takim przypadku zastosuj odpowiednia suplementacje napewno ci pomoże ;-)
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko