Skocz do zawartości

Zdjęcie

Natural - hormony kosmos

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Weteran34

Weteran34

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Witam szanowne grono.

     

    Cwicze od malolata przeszlo 15 lat i oprocz jednego epizodu 10 lat temu z meta nic nigdy nie bralem. Badalem sie po tamtym okresie wielokrotnie i wszystko bylo zawsze w normie. Jakos od wakacji doslownie stracilem sily, nie mam ochoty na dzwiganie, w luzku tez zrobilo sie lipnie wiec teraz przed nowym rokiem zrobilem sobie komplet badan i jest superdziwnie. Przepisze wam z normami bo mieszkam w NL i byscie sie nie doczytali po skrinie

     

    testosteron - 1173 [250-840]

    estrogeny - 115.20 [26-60]

    progesteron 1.06 [0.2-0.8]

    LH - 0.6 [1.7-8.5]

    FSH - 0.8 [1.5-12.5]

     

    Jak widac wszystko poza normami. Niecale 2 lata temu wszystko bylo w normie jak badalem. nie biore doslownie nic z koksu ani suplementow. Rzadne boostery testosteronu, jedynie witaminy i teraz jak bylo slabiej na silce jakas przedtreningowka, ale to rzadko. Do lekarza oczywiscie pojde tylko tutaj w Holandii procedura jest dosyc dziwna i lekarze pierwszego kontaktu to patola straszna i minie troche czasu zanim dostane sie do specjalisty, dlatego za wczasu chcialem sie podpytac moze ktos mi cos rozjasni bo dla mnie chyba estro za wysoko i trzeba zbic i powinno byc ok?

     

    Dzięki


    • 0

    #2
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    Witam szanowne grono.

     

    Cwicze od malolata przeszlo 15 lat i oprocz jednego epizodu 10 lat temu z meta nic nigdy nie bralem. Badalem sie po tamtym okresie wielokrotnie i wszystko bylo zawsze w normie. Jakos od wakacji doslownie stracilem sily, nie mam ochoty na dzwiganie, w luzku tez zrobilo sie lipnie wiec teraz przed nowym rokiem zrobilem sobie komplet badan i jest superdziwnie. Przepisze wam z normami bo mieszkam w NL i byscie sie nie doczytali po skrinie

     

    testosteron - 1173 [250-840]

    estrogeny - 115.20 [26-60]

    progesteron 1.06 [0.2-0.8]

    LH - 0.6 [1.7-8.5]

    FSH - 0.8 [1.5-12.5]

     

    Jak widac wszystko poza normami. Niecale 2 lata temu wszystko bylo w normie jak badalem. nie biore doslownie nic z koksu ani suplementow. Rzadne boostery testosteronu, jedynie witaminy i teraz jak bylo slabiej na silce jakas przedtreningowka, ale to rzadko. Do lekarza oczywiscie pojde tylko tutaj w Holandii procedura jest dosyc dziwna i lekarze pierwszego kontaktu to patola straszna i minie troche czasu zanim dostane sie do specjalisty, dlatego za wczasu chcialem sie podpytac moze ktos mi cos rozjasni bo dla mnie chyba estro za wysoko i trzeba zbic i powinno byc ok?

     

    Dzięki

     

    Wymacaj jądra czy nie mają guza, czy nie są powiększone, stwardniałe, mozesz tez isc na usg moszny, jak bys wyczuł jakieś podejrzane kształty. Przysadka reaguje poprawnie, obniżyła LH i FSH bo jest za wysoko testosteron i estrogen.

    Niektóre guzy jąder mogą normalnie wytwarzać hormony (a to właśnie w jądrach powstaje testosteron i progesteron), więc musisz wykluczyć tą możliwość. Ja bym nie bagatelizował tego problemu.


    • 0

    #3
    Weteran34

    Weteran34

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Pierwsza rzecz jak czytasz co ci dolega w internecie to rak wiec to juz przerobilem. jajka wymacane i wszystko gra na szczescie.


    • 0

    #4
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    no to jak wszystko wymacałeś i jest ok, to trzeba przysadkę jeszcze zbadać. Musisz udać się do endokrynologa niestety, ja nie mam większej wiedzy.

     

    Zweryfikuj wszystkie leki ktore bierzesz, poczytaj czy nie mogą wpływać w jakiś sposób na jądra/przysadkę. Odstaw wszystkie suple. Powtórz badania po 2 tygodniach.

     

    Nic więcej już samemu nie zdiagnozujesz bez rezonansu magnetycznego mózgu i usg moszny.


    • 0

    #5
    Weteran34

    Weteran34

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Ok dziekuje. Zamierzam tak jak pisalem udac sie do specjalisty ale tutaj minie troche czasu zanim przejde procedury. Moze ktos jeszcze cos podpowie do tego czasu? Nie biore rzadnych lekow a suple tak jak pisalem nic procz witamin nie leci. Moge zbic ten estrogen zeby poczuc sie lepiej czy nie ruszac? Znajomy moze mi z kraju podeslac inhibitory.


    • 0

    #6
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat


    Ok dziekuje. Zamierzam tak jak pisalem udac sie do specjalisty ale tutaj minie troche czasu zanim przejde procedury. Moze ktos jeszcze cos podpowie do tego czasu? Nie biore rzadnych lekow a suple tak jak pisalem nic procz witamin nie leci. Moge zbic ten estrogen zeby poczuc sie lepiej czy nie ruszac? Znajomy moze mi z kraju podeslac inhibitory.


    Mozesz zbic, tylko potem powiedz lekarzowi, ze zbijales. Wez sobie na start 1 tab symexu lub ari, a potem 1/4 tabsa co 3-4 dni. Mozesz po 8 dniach wykonac badania, sprawdzic poziom estro i skorygowac dawke
    • 0

    #7
    Weteran34

    Weteran34

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Mam dostepne Apo-Nastrol może byc? Substancja czynna anastrozol


    • 0

    #8
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    Mam dostepne Apo-Nastrol może byc? Substancja czynna anastrozol

    moze byc, dawkowanie jak wyżej, jeżeli 1tab = 1mg anastrozolu.


    • 0

    #9
    koksland---wwa

    koksland---wwa

      Wczuwa się w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 61 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:wwa
    • Staż [mies.]: xxx

    bedzie dobry


    • 0

    #10
    Weteran34

    Weteran34

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Koledzy wzialem dzisiaj rano 1 tabletke anastrozolu i jest niedobrze. brzuch mnie mega boli i czulem klucie, ale na szczescie przestalo juz i latam do kibla co pol godziny sie odlac mentnym moczem. cisnienie mi tez skoczylo ale to z nerwow. co teraz? te tabsy od dila, ale wygladaja na apteczniaka ulotka wszystko jest, wysylam zdjecie jak cos

     

    https://images90.fot...baf6ef63628.jpg


    • 0

    #11
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    nawet jak bys estro zbił do 0, to takiego efekty by nie było jak miałeś. Tabletki wyglądaą na polską apteke, jeżeli nie było otwierane to raczej legit. Ciężko ocenić co ci jest. Możliwe, że zbieg okoliczności, a coś innego ci dolega. Anastrozol nie daje takich sajdów jak opisujesz. Mogło by się coś dziać, jak byś długotrwale utrzymywał niskie estro, ale nie po jednorazowej dawce.

    Za 4 dni weź 1/4 tabsa zgodnie z harmonogramem, mozesz potem isc na badania posprawdzać jak wygląda sytuacja. Pamiętaj, że zbijasz estro tylko, żeby się na chwile poczuć lepiej, musisz zdiagnozować problem z lekarzem.


    • 0

    #12
    Weteran34

    Weteran34

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Dalej czuje sie beznadzieje ale zadnych nowych objawow nie mialem. Dzisiaj wzialem tego tabsa i nie moglem wysiedziec tak mnie kulo w brzuchu wiec raczej sobie tego nei wymyslilem i to nie przypadek. Kiedy mam isc na badania?


    • 0

    #13
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    po 2 kolejnych dawkach. Bierz teraz 1/4 tabsa co 3 dni. Więc badania robisz za 7 dni. 

    Jeżeli masz prawilny ari, to objawy nie przez ten lek na pewno. Nie słyszałem, żeby kogokolwiek kuło w brzuchu po 1 tabsie tego leku. Ale jeżeli sytuacja się powtórzy, po drugiej dawce leku, to wiecej nie bierz i leć na te konsultacje lekarskie.


    • 0

    #14
    Weteran34

    Weteran34

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Slabo spalem przez ten brzuch i dzisiaj tez dalej mnie pobolewa a do kibla wstawalem chyba 3 razy. Slyszalem ze estrogen trzyma wode ale zeby az tak?


    • 0

    #15
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat
    problemy z brzuchem, niestrawnosc, wzdecia, mogą sie pojawić przy wysokim estro. A ty je zbijasz, wiec nic tu nie pasuje. Idź moze wczesniej te badania zrob, bo od ostatnich minął już miesiąc, wiec nic nie wiesz.
    • 0

    #16
    Weteran34

    Weteran34

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 16 lat

    Tylko estrogen czy cos jeszcze?


    • 0

    #17
    Vaaku

    Vaaku

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1035 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7 lat

    Kolego tak jak stoisz, tak ubierasz buty i lecisz na jednej nodze do apteki po test ciążowy. Sikasz i piszesz co wyszło.

     

    To nie żart btw.


    • 0

    #18
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2123 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat
    Możesz zastosować to co powiedział vaku, nie wiem co on chce sprawdzić, ale zna się na rzeczy, więc pewnie coś wywnioskuje.
    Jeżeli chodzi o badania z labie, to zrob estrogen, testosteron, crp, badanie ogolne moczu, kreatynine, morfologie.

    Do badania moczu musisz kupic w aptece pojemnik na mocz i sikasz do niego z rana srodkowym strumieniem. Tutaj głownie przez ten mętny mocz o ktorym pisałeś, trzeba to sprawdzić.
    • 0

    #19
    michalteamkfd

    michalteamkfd

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 557 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 30+
    Idź kolego do lekarza i to jeszcze dziś , nie ma żartów z takimi rzeczami bo naprawdę wygląda to złe.
    • 0

    #20
    DMN1

    DMN1

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 301 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 100+
    Występowanie gonatropiny kosmowkowej w męskim moczu może wskazywać na nowotwór jadra. Myślę że z tego powodu vaaku zalecił ten eksperyment.
    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko