Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najprostszy i najszybszy przepis na pierś z kurczaka na patelni

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
WuJeKuBa

WuJeKuBa

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • PipPipPip
  • 744 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Jastkowice
    • Staż [mies.]: 9+

    Witam Serdecznie! Zna ktoś najprostszy i najszybszy przepis na pierś z kurczaka na patelni? Dajcie znać jak znacie jak najszybciej :D Aha i jeszcze jedno, trochę w gotowaniu jestem noga, to napiszcie mi po kolei dokładnie co mam zrobić ;p Dzięki jeszcze raz, czekam na odpowiedź!


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    DVPS

    DVPS

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5894 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna

    *
    POPULARNY

    1.wyjmujesz pierś 

    2.Kroisz w kostkę.

    3.Dosypujesz przyprawy (ja preferuje papryke,carry,sól)

    4.Na patelnie wlewasz oliwe

    5.Wrzucasz kostkę kurczaka.

    6.Smażysz aż do podpieczenia.

    7.Na talerz wkładasz ryź

    8.Wkładasz podsmażone piersi.

    9.Bierzesz widelec

    10.Siadasz do stołu.

    11.Szykujesz picie aby nie chodzić podczas posiłku.

    12.Jesz

    13.Po kilku H idziesz do toalety i czynisz swoją powinność.


    • 13

    #3
    WuJeKuBa

    WuJeKuBa

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPip
    • 744 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Jastkowice
    • Staż [mies.]: 9+

    Dzięki już się zabieram, ale aż tak dokładnie nie musiałeś (chodzi mi o końcowe podpunkty ;p)


    • 1

    #4
    Hajt

    Hajt

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3394 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wroclaw/Jedlina-Zdrój

    Ryż taki nieugotowany? nie postarales się z tym przepisem...


    • 2

    #5
    DVPS

    DVPS

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5894 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna

    Nie prosił o przepis na ryż więc uznałem go już za ugotowanego %)


    • 2

    #6
    Cwicze

    Cwicze

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 53 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 1

    *
    POPULARNY

    Proszę o film video gdyż pogubiłem się w przedostatnim punkcie.


    • 7

    #7
    Gorelord

    Gorelord

      KFD Ultra

    • KFD pro
    • PipPip
    • 165 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Italy
    • Staż [mies.]: 27

    Szybciej sie nie da chyba %%)  Tylko odrobiny oliwy z oliwek coby nie przywieralo, wrzucasz na juz rogrzana, kapke przyprawy, 8 minut i gotowe  :ninja:

     

     

    im_681.gif


    • 1

    #8
    vexoo0104

    vexoo0104

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2062 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: XX

    bądź prawdziwym animalem, jedz na surowo


    • 2

    #9
    Kyrten

    Kyrten

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 272 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 4x

    A może pomysł na pierś kurczaka w papirusie (z winiar). Smażenie bez tłuszczu ok 10 minut. Przyprawiać nie trzeba, bo wszystko przechodzi z papieru w którym smaży się mięso.

    Cały przepis wygląda tak

    1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową), nie dodawaj tłuszczu.
    2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm.
    3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.
    4. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej) 5 minut z każdej strony.
    5. Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin. Smacznego!

     

    Omija Cię krojenie, przyprawianie i lanie oleju na patelnię  ;)


    • 1

    #10
    WuJeKuBa

    WuJeKuBa

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPip
    • 744 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Jastkowice
    • Staż [mies.]: 9+

    Hehe, dzięki wypróbuję.. Tylko trochę minęło jak pisałem ten temat, to wy po miesiącu odpisujecie ;p , ale spoko . .


    Edytowany przez WuJeKuBa, 05 sierpień 2013 - 13:13 .

    • 0

    #11
    ludzik508

    ludzik508

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 3 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8

    1. Myjesz pierś 

    2. Kroisz pierś w kostkę

    3. Do pokrojonej piersi dodajesz „ Przyprawę Gyros” (ilość przyprawy zależy od tego ile piersi zamierzasz usmażyć ) mi jedna przyprawa około 30 g wystarcza na 3 piersi z kurczaka  

    4. Wszystko razem mieszasz      

    5.Wlewasz na patelnie trochę oleju i smażysz

     

    Naprawdę  polecam sam próbowałem i mi smakuje

    Tylko ostrożnie z tą przyprawą bo może wyjść za bardzo pikantne.

     

    Jest to mój pierwszy post na tym forum więc jak byś miał jakieś pytania to pisz :-)


    • 1

    #12
    Demolition

    Demolition

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 1 postów

    Ja , mimo to,że mam grilla elektrycznego, to czasami nie chce mi sie z nim bawic, dlatego pierś posypuję przyprawą do kurczaka z grilla i wrzucam na patelnię, wszystko smażę na nie wielkiej ilości oliwy z oliwek


    • 0

    #13
    Spajdermen

    Spajdermen

    • KFD pro
    • Pip
    • 32 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6

    Ja jestem jakimś zboczeńcem chyba. Kupiłem sobie parownik, wrzucam na te 25 minut i jem takie bez przypraw:D niby szybciej można na patelni itp ale wrzucam do środka, ustawiam czas, idę coś porobić - jedzonko gotowe. Jak wrzucę ryż na drugi poziom i coś tam warzywa na trzeci to jest:D A przyprawiać mi się nie chce i smakuje;D


    • 0

    #14
    arkagham

    arkagham

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 301 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 36

    Odnośnie wspomnianego papirusu - próbował ktoś?


    • 0

    #15
    pleome

    pleome

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPip
    • 51 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    • Staż [mies.]: 35

    Odnośnie wspomnianego papirusu - próbował ktoś?

     

    Ja próbowałem i jak dla mnie genialne. Tylko troche drogo wychodzi. Chociaż jak się trafi promocja w biedronce to nawet da się przeżyć. Według mnie najlepszy jest czosnkowy.


    • 1

    #16
    Pardinek

    Pardinek

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Nowi na forum
    • PipPipPipPip
    • 1238 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bielsko-Biała
    • Staż [mies.]: >9000

    Odnośnie wspomnianego papirusu - próbował ktoś?

    mi nie przypadł do gustu. Panierka strasznie się przypieka. Lepiej kupić normalną marynatę a najlepiej nie bazować na gotowcach tylko kupić masę ziół i samemu komponować przyprawy :D Ostro słodkie , ostro kwaśne etc. 


    • 1

    #17
    Kyrten

    Kyrten

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 272 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 4x

    Odnośnie wspomnianego papirusu - próbował ktoś?

    Ja też jadłem. Koszt papirusa to 2 zł za 4 kawałki papieru (starcza na kilogram kurczaka). Na opakowaniu piszą, że to na kawałki po 150 g ale ja smażyłem 250 g kawałki piersi (tylko bez rozbijania, nacięte mięso i około 8-10 minut jedna strona).

     

    A odnośnie smaku to polecam zioła prowansalskie.


    • 0

    #18
    DVPS

    DVPS

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5894 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna

    gratuluje kotleta panowie %)


    • 0

    #19
    WuJeKuBa

    WuJeKuBa

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPip
    • 744 postów
  • Wiek: 21
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Jastkowice
    • Staż [mies.]: 9+

    To jak taka dobra ta pierś z papirusem, to ja tez tego spróbuję ;D I dzięki za te przydatne odpowiedzi, bo inaczej bym o nim nic nie wiedział ;p


    Edytowany przez WuJeKuBa, 16 sierpień 2013 - 13:34 .

    • 0

    #20
    Komcc

    Komcc

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 559 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 14

    A ja kurczaka robię tak:

    Biorę pierś z kurczaka

    Lekko rozbijam na płasko

    Obtaczam w bułce tartej, mące i przyprawie do kurczaka

    Smażę

    Jem 

     

    Chyba najprościej. 


    Edytowany przez ULTER, 16 sierpień 2013 - 16:53 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko