Skocz do zawartości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
wojenka1983

wojenka1983

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 143 postów
Witam.Od 4 miesiecy źle sie czuje i nie wiem w sumie co mam z tym zrobic, bo probuje na rózne sposoby.Zaczeło się od niskiej hemoglobiny i leczyłam w związku z tym swoją anemie witaminami i innymi środkami. Wyniki mam juz w porzadku,ale ciagle jestem osłabiona, czuje się senna, mam migrenowe bóle głowy(skronie),lekkie zawroty, szumy w uszach, jestem bardzo nerwowa, wszystko mnie wkurza, raz mi ciepło a raz zimno.Zrobiłam nastepujace badania w kierunku anomalii tarczycy, ponieważ moja mama tez choruje na nadczynnosc.tTSH 0.926 (0.27-4.20)FT3 4.72 (3.13-6.76)FT4 20.26 (12.0-22.0) Jestem szczupła osoba ,a ostatnio troszke schudłam. Może to nerwica czy nadczynność tarczycy?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
hermes11

hermes11

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 145 postów
Nerwica sie objawia bardzo podobnie jak problemy z tarczycą- nadczynność. Nerwica jednak wystepuje z wzmożonym kołataniem serca, drżeniem rąk, natrętnym myśleniem, porażeniem narządów ruchu i nadpobudliwościa. Jesli sie tak martwisz to ci napisze ,że wyniki TSH w przypadku nerwicy moga być nieco zawyżone.
  • 0

#3
padlina

padlina

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 151 postów
Wyniki powinnaś pokazać i skonsultować z lekarzem prowadzącym Twoje badania. To,że Twoja mama ma nadczynność nie oznacza, że ty tez ja masz. W przypadku nerwicy musisz powiadomic o tym lekerza, ktory robi ci badania i analizuje TSH i USG tarczycy. Pozdrawiam!
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko